گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
با عرضه محصولات در بورس کالا
نقش بورس در معدن و صنایع معدنی پررنگ‌تر می‌شود
عرضه آلومینیوم منظم شد
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) گفت: در سال‌های گذشته تمامی محصولات فلزی اعم از مس، آلومینیوم و فولاد در بورس کالا عرضه و مورد معامله قرار گرفته که کشف واقعی قیمت‌ها، جلوگیری از انحصار و شفافیت در روند دادوستدها از ثمرات معامله محصولات در بورس کالا بوده است.
 
به گزارش ماین نیوز، مهدی کرباسیان درباره عرضه آلومینیوم در بورس کالای ایران گفت: مشکلات متعددی بر سر راه تولیدکنندگان آلومینیوم قرار گرفته بود و عرضه نشدن این محصول در مقطعی در بورس کالا به مشکلات تولیدکنندگان این صنعت باز می‌گشت که خوشبختانه این موانع با نشست و جلسات متعددی با عوامل مربوط برطرف شد و اکنون با تعیین قیمت پایه بر مبنای فرمول جدید و کشف بهتر قیمت، شاهد عرضه منظم این محصول در بورس کالا هستیم.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، بورس کالا جایگاه مهمی در اقتصاد کشور پیدا کرده و از آنجا که تاکنون اقدامات خوبی در زمینه کشف واقعی قیمت‌ها و شفافیت در آمارها انجام داده، عرضه محصولات از جمله آلومینیوم در بورس اقدام مهمی به شمار می‌رود. کرباسیان تاکید کرد: به منظور حذف واسطه‌گرهای مخرب در بازار آلومینیوم، این محصول و سایر محصولات فلزی و فولادی در بورس کالای ایران عرضه می‌شوند که طراحی ابزارهای مالی نوین نیز می‌تواند به فعالان صنایع در تامین مالی و روند معاملات کمک کند.

رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه توسعه بورس کالای ایران سلامت اقتصاد را در پی دارد، افزود: گسترش بورس کالا در سال‌های اخیر و عرضه کالاهای مختلف از طریق آن نشان می‌دهد بورس کالا می‌خواهد به بازاری بزرگ‌تر و بین‌المللی تبدیل شود که ما در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در این سال‌ها حمایت لازم را برای برقراری و پایداری این بورس انجام داده و خواهیم داد. در حقیقت به هر میزان که شفافیت و سلامت اقتصادی افزایش یابد به همان میزان، آرامش و ثبات اقتصادی ایجاد شده و زمینه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی بیشتر فراهم می‌آید. وی در پایان تاکید کرد: عرضه محصولات در بازارهای خارج از بورس کالا، سبب فقدان در قیمت فروش محصولات از سوی تولیدکنندگان می‌شود که در نهایت زمینه انحصار در خرید را به وجود می‌آورد بنابراین باید از امکانات و شفافیت بورس کالا استفاده کرد و در مسیری روشن در اقتصاد گام برداشت.

درخواست بازگشایی نماد شرکت
مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) نیز درباره عرضه کالا به بورس کالا و باز بودن نماد این شرکت در بورس گفت: بازگشایی نماد شرکت در بورس کالا بی‌تردید تاثیر بسیاری بر ارزش سهام شرکت داشت. مجید پورعطار با درخواست از مسئولان برای بازگشایی نماد شرکت در بورس کالا بیان کرد: حق سهامداران ماست که از نتایج اقدامات مثبتی که سال گذشته انجام گرفته بهره‌مند شوند. ایرالکو توانسته دولت را متقاعد کند تا ۳۰۰میلیارد تومان وام کم‌بهره از صندوق توسعه ملی و منابع بانکی به آنها اختصاص یابد تا پروژه آندسازی آنها انجام شود. البته در این زمینه نیز موفق به جلب اعتماد سازمان حفاظت محیط‌زیست شد. وی تصریح کرد: برای عرضه محصول در بورس کالا به تازگی با مسئولان وزارتخانه و دیگر همکاران در صنعت آلومینیوم جلسه داشتیم.

پورعطار گفت: ایرالکو بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن از محصول خود را در هفته‌های گذشته به بورس کالا عرضه کرده است. مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) همچنین درباره موضوع تامین مواد اولیه برای تولید شمش آلومینیوم، اظهار کرد: تا جایی که برای ما امکان‌پذیر باشد مواد اولیه را از داخل کشور تامین می‌کنیم. البته در صورت تامین مواد اولیه از بازارهای بین‌المللی سعی می‌کنیم در شرایط رقابتی این کار انجام شود. به ویژه رفتن به سمت قراردادهای لاینتد و استفاده از ارز مبادلاتی در دستور کار ما قرار دارد. کاری که در یک سال گذشته، انجام و باعث شد شرکت ما هزینه‌های خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. پورعطار در ادامه با اشاره به بهسازی خط‌های تولیدی بیان کرد: موفق به بازسازی خط‌های قدیمی شده‌ایم که در نتیجه آن شاهد کاهش هزینه‌ها و کاهش مصرف انرژی بوده‌ایم.

واقعی شدن قیمت‌ها
در کنار عرضه آلومینیوم به بورس کالا دیگر حوزه‌های معدنی نیز به دنبال راهیابی به بورس کالا و عرضه محصول خود از طریق سازوکار بورسی هستند تا بتوانند قیمت واقعی محصول خود را کشف کنند. فعالان سنگ‌آهنی نیز جزو آن دسته از تشکل‌های معدنی هستند که تلاش می‌کنند برای کشف قیمت واقعی و فروش محصول خود به بازار داخلی از طریق بورس عرضه کرده و در نهایت در صورت نبود خریدار آن را راهی بازارهای صادراتی کنند.

در این رابطه عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اینگونه می‌گوید، با توجه به شرایط بحرانی تقاضا در بازار داخلی و خارجی، ورود سنگ‌آهن به رینگ داخلی بورس کالا شاید تاثیر مستقیمی بر وضعیت بحرانی نداشته باشد، اما این مکانیسم می‌تواند در گام نخست به واقعی شدن قیمت‌ها کمک کند. سجاد غرقی در ادامه افزود: درصورت عرضه تمامی سنگ‌آهن‌ها در بورس شاهد خواهیم بود که قیمت‌ها به سمت واقعی شدن رفته و از سوی دیگر شرایط رقابتی‌تر از گذشته می‌شود. وی همچنین تصریح کرد: با اجرای این کار دیگر قیمت‌های دوگانه و سه‌گانه را در بازار شاهد نخواهیم بود. بی‌تردید این موضوع در تنظیم عرضه و تقاضای بازار سنگ‌آهن نقش مهمی ایفا می‌کند. هرچند موضوع یادشده نقش چندان مهمی در این وضعیت برای حل بحران ندارد، اما مکانیسم‌های مکمل و جنبی که در بخش قراردادهای بورس کالا وجود دارد می‌تواند به معادن متوسط و کوچک کمک کند. به گفته غرقی، در واقع از این طریق بورس کالا می‌تواند برای معادن یادشده مفید باشد، البته این موضوع مشروط به آن است که برای دریافت تضامین و آیین‌نامه‌های بورس کالا محدودیتی اعمال نشود.

سخن آخر....
با توجه به تصمیم دولت و مسئولان دولتی برای تکمیل زنجیره ارزش، شاید استفاده از سازوکار بورس کالا برای عرضه محصول اتفاقی بسیار خوب باشد تا بتواند نیاز موجود در طول زنجیره را تامین کند. از سویی دیگر عرضه محصول از طریق بورس کالا در کنار بازگشایی نماد شرکت‌ها می‌تواند ارزش سهام‌ها را افزایش داده و درنتیجه تمایل برای فعالیت در بورس کالا و سرمایه‌گذاری را بالابرد. در نهایت با افزایش خرید و فروش و افزایش ارزش سهام‌ها در بورس کالا بخشی از نقدینگی مورد نیاز شرکت‌ها تامین و بخش معدن و صنایع معدنی مسیر توسعه و افزایش بهره‌وری را آسان‌تر از گذشته طی خواهد کرد و جابه‌جایی پول در بازارهای کشور به جریان می‌افتد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۸
کد مطلب: 35445
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت