گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
وضع عوارض بر صادرات سنگ کوپ مغایر با اقتصاد مقاومتی است
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - دبیر کل انجمن سنگ ایران گفت: وضع عوارض بر صادرات سنگ کوپ مغایر با اقتصاد مقاومتی است.
 
به گزارش ماین نیوز، احمد شریفی عضو هیئت مدیره و دبیر کل انجمن سنگ ایران درباره خام فروشی گفت: دولت و مسئولان در شرایط فعلی از یک شعار زیبا و قشنگ ظاهری استفاده اما در عمل مخالف آن کار می کنند.

وی افزود : اقتصاد مقاومتی شعار زیبایی است که همه آن را قبول دارند و از آن نام می برند؛ در حالی که محورهای اقتصاد کشور باید با توجه به اقتصاد مقاومتی ساماندهی شود.

شریفی با تاکید بر اینکه یکی از مسائل بسیار مهم اقتصاد مقاومتی بحث اشتغال است، گفت: باید به صنایع و واحدهای تولیدی که اشتغالزاست، به واحدهای تولیدی که مواد اولیه آنها در داخل کشور به وفور موجود است و به واحدهای تولیدی که ارزش افزوده قابل توجهی دارد ، بها داد.

شریفی با اشاره به اینکه واحدهای دارای مزیت باید توسعه یابد ، تاکید کرد: اینها اقتصاد مقاومتی است ، اگر فقط شعار اقتصاد مقاومتی بدهیم و بگوییم مثلا 5 هزار واحد معدنی در کشور داریم یا در بخش سنگ های تزئینی 1900 پروانه بهره برداری صادر شده است و 27 میلیون تن ظرفیت تولید دارد با قابلیت اشتغالزایی 380 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم؛ و در عمل با عدم حمایت و سیاست های تنبیهی به ادامه حیات این واحدها ضربه بزنیم ، این چه فایده ای دارد؟ سیاست های اشتباه وزارت، معدن و تجارت در بخش معدن و صنایع معدنی رکود عجیب و غریب به این بخش مهم اقتصادی وارد کرده است.

این فعال بخش معدن گفت : در حال حاضر حدود 50 درصد این بخش تعطیل و متوقف شده است ، یعنی افراد زیادی در این بخش در مناطق محروم و دور افتاده بیکار شده اند.

اگر از شعار اقتصاد مقاومتی تبعیت می شود نباید به گونه ای رفتار کرد که واحدهای فرآوری و معدنی کشور به دلایل عدم حمایت دولت تعطیل و به بیکاری تعداد زیادی منجر شود و مشکلات عدیده ای در این زمینه به وجود آورد.

شریفی درباره انتظارات انجمن سنگ ایران از دولت هم گفت : شورای سیاست گذاری صنعت سنگ کشور به ریاست اقای سرقینی معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیران کل و 9 نفر از اعضای تشکل های بخش خصوصی تشکیل شده است.
وی گفت: سند چشم انداز صنعت سنگ کشور بر اساس اهداف برنامه ششم در کمیسیون اقتصادی انجمن سنگ ایران بررسی کارشناسی شده است.

شریفی اظهار داشت : این سند با کارشناسان حوزه وزارت در بخش صنعت سنگ مجددا کارشناسی و تصویب شده است اما متاسفانه امروز مشاهده می شود که وزارتخانه تصمیماتی می گیرد که 100 درصد مغایر با این مصوبه است .

وی تصریح کرد : تعرفه یا وضع عوارض برای صادرات سنگ بلوک و کوپ تصمیمی غیرکارشناسی و کاملا مخالف با تصمیمات شورای سیاست گذاری صنعت سنگ است.

شریفی با اشاره به اینکه انجمن ها و تشکل های معدنی و واحدهای فراوری همگی مخالف این تصمیم هستند ، گفت: این سیاست نه تنها مشکل واحدهای فرآوری کشور را حل نمی کند و باعث توسعه صادرات محصولات فرآوری شده نمی شود بلکه باعث تعطیلی تعداد زیادی از معادن کشور و اضافه شدن به معادن تعطیل شده قبلی می شود و واحدهای فرآوری مجود هم دچار مشکل می شوند.

شریفی خاطرنشان کرد : دولت به جای اینکه واحدهای معدنی و واحدهایی را که بسیاری از آنها در حال ورشکسته شدن هستند ، تقویت کند و به آنها امکانات، ماشین آلات و تجهیزات بدهد ؛ به گونه ای برنامه ریزی می کند که این معادن در کل کشور به ویژه در مناطق محروم در حال تعطیلی و توقف فعالیت هستند.

وی گفت : این سیاست برخلاف اقتصاد مقاومتی و سیاست هایی است که از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ شده است ، در واقع سیاستی که وزارتخانه در پیش گرفته است با بند بند مفاد ابلاغیه اقتصاد مقاومتی مغایر است.

عضو هیئت مدیره انجمن سنگ با اشاره به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش از این معتقد به کار کارشناسی بود ، افزود: دولت قبل با تصمیمات ، غیرکارشناسی برخورد می کرد و سال 89 حدود 70 درصد برای صادرات سنگ کوپ عوارض تعیین شد و به همین خاطر صادرات سنگ کوپ از 800 هزار تن به 500 هزار تن و حتی کمتر از آن هم رسید و ترک ها سهم بازار ما را به دست گرفتند.

شریفی گفت: در این مدت که عوارض تعیین شد میزان صادرات واحدهای فرآوری هم کاهش پیدا کرد. به همین خاطر وزارتخانه متوجه این اشتباه شد و با انتخاب یک گروه مهندس مشاور گزارشی 200 صفحه ای تهیه شد و وزارت به این نتیجه رسید که اشتباه کرده است. در واقع هم گزارش مهندس مشاور مبنا شد و هم گزارش تشکل ها و انجمن های صنعت سنگ.

دبیر کل انجمن سنگ ایران گفت : 4 ماه است ک حتی شورای سیاست گذاری صنعت سنگ نیز تشکیل جلسه نداده است و البته تصمیماتی که در شورای سیاست گذاری گرفته می شود ، حالت صوری دارد و اصلا وزارتخانه به تصمیمات این شورا هیچ اهمیتی نمی دهد.

شریفی اعلام کرد : در بخش فراوری حدود 100 واحد فراوری داریم که امکان تولید سنگ استاندارد فراوری شده دارند.

وی افزود : صادرات سنگ فراوری شده در سال گذشته حدود 4 میلیون مترمربع بوده که حدود 3 میلیون متر مربع آن با کیفیت پایین به عراق و کشورهای همسایه صادر شده است و فقط یک میلیون متر مربع سنگ استاندارد صادر کرده ایم و از ظرفیت 160 میلیون متر مربع واحدهای فراوری فقط یک میلیون متر مربع تولید صادراتی هشدار بزرگی به وزارت صمت است.

وی تاکید کرد : دولت باید واحدهای فراوری را توسعه بدهد ، حداقل باید حدود 100 واحد با ارزبری هر واحد 3 میلیون دلار ایجاد کند و حدود 500 میلیون دلار در بخش فراوری کمک کند.

شریفی گفت : دولت اگر بخواهد 100 واحد ایجاد و تجهیز کند باید 500 میلیون دلار سرمایه گذاری کند و الان دولت این امکانات را ندارد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۸
کد مطلب: 35429
 
مرجع : خبرگزاری صدا و سیما