گروه معادن سنگ آهن
 
شفیعی در گفت‌وگو با ماین نیوز:
وضع عوارض روی صادرات سنگ آهن آسان‌ترین و اشتباه‌ترین کار است
گروه معادن >سنگ آهن - رئیس انجمن سنگ ایران معتقد است: وضع عوارض بر صادرات سنگ‌آهن آسان‌ترین کار است در حالی که دولت باید به دنبال راهکارهایی برای حل مشکل ساختار مدیریتی باشد تا بتواند قیمت تمام شده محصولات از جمله فولاد را در کشور کاهش دهد.
 
ابوالقاسم شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین ‌نیوز درباره موضوع وضع عوارض بر صادرات سنگ‌آهن اظهار کرد: در این رابطه حرف ما به دولت این است که سنگ آهن را حاضر هستیم به قیمت جهانی به خریداران داخلی بدهیم اما وقتی خریداران داخلی نیز به دنبال خرید با قیمت پایین بوده و در ازای این خرید چک‌های یک ساله می‌دهند، نمی‌توان در چنین بازاری فعالیت کرد. در حال حاضر مشکل این است.

وی ادامه داد: وقتی دولت اصرار دارد سنگ‌آهن به بازارهای خارجی صادر نشود، باید راهکاری برای بازار داخلی داشته باشد، نه آنکه بازار داخلی ماده اولیه را با قیمت ارزان خریداری کند اما در نهایت قیمت محصول نهایی باز هم نتواند با قیمت‌های جهانی رقابت کند در نتیجه امروز ما در ساختار مدیریتی با مشکل مواجه هستیم.

شفیعی تصریح کرد: به عنوان مثال امروز قیمت تمام شده در ذوب‌آهن بسیار بالا است. آنها باید قیمت تمام شده خود را درست کنند تا در مقابل بتوانند سنگ‌آهن را به قیمت جهانی از تولیدکننده داخلی خریداری کنند. البته این موضوع باید در معادن نیز انجام شود تا هزینه‌های تولید کاهش یابد. چگونه این اتفاق در کشوری همچون چین یا دیگر کشورهای اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به موضوع کاهش قیمت تمام شده اظهار کرد: ساختار مدیریتی و حمایت‌های دولتی از موضوعاتی است که می‌تواند بر کاهش قیمت تمام شده تاثیرگذار باشد. به جای آنکه به تولیدکننده فشار بیاورند تا سنگ‌آهن صادر نشود، بهتر است این فشار را برای ایجاد ساختاری مدیریتی در واحدها اعمال کنند.

شفیعی همچنین درباره عرضه سنگ‌آهن در بورس کالا اظهار کرد: چندین بار اعلام کرده‌ایم که بخش خصوصی این آمادگی را دارد تا سنگ‌آهن را از طریق بورس کالا عرضه کنند. چنانچه در بورس به قیمت روز خریداری شد، بسیار عالی است در غیر این صورت اجازه دهند مازاد آن صادر شود.

وی با اشاره به تغییرات تکنولوژی در دنیا افزود: تغییرات تکنولوژی در دنیا به صورتی است که به سرعت در حال تغییر است، حال با توجه به این سرعت چه تضمینی وجود دارد که 30 سال آینده بازار مصرف سنگ آهن یا حتی سنگ مانند بازار امروز باشد. دولت باید تمامی این موارد را در نظر داشته باشد اما متاسفانه هیچ‌ توجهی به این موارد نمی‌شود در نتیجه راحت‌ترین اقدام جلوگیری از صادرات خواهد بود. در حالی که باید راهکارهای مناسب در نظر گرفته شده و بتوانند با ایجاد مشوق بخش معدن را توسعه دهند.

رئیس انجمن سنگ ایران اظهار کرد: بطورکلی وضع عوارض بر صادرات سنگ‌آهن کار غلطی است و تمامی تشکل‌های معدنی با اجرایی شدن این برنامه مخالف هستند.

شفیعی همچنین در پاسخ به این سوال که نمره شما به عملکرد معاونت معدنی در قبال اقدامات صورت گرفته برای معدنکاران بخش خصوصی چه عددی است؟ تصریح کرد: اجازه دهید در این رابطه صحبتی نکنم.

وی همچنین با اشاره به برگزاری چهارمین همایش انجمن سنگ‌آهن ایران درباره موضوعاتی که باید در این همایش مطرح شود، بیان کرد: به اعتقاد بنده مهمترین مباحثی که باید در این همایش مطرح شود، مباحث مدیریتی است. یعنی چه کنیم تا صنایع فولادی ایران بتوانند در عرصه رقابت جهانی قیمت تولیدی خود را کاهش دهند. متاسفانه امروز مردم هزینه مشکل مدیریتی را پرداخت می‌کنند. درست مثل صنعت خودرو که مردم بهای حیات صنعت خودرو را می‌پردازند. شاید بحث مهم ارائه راهکار برای ساختارهای مدیریت باشد که باید در همایش مطرح شود.

به گفته شفیعی، باید برای تکمیل زنجیره فولاد در کشور قیمت تمام شده محصولات تولیدی اصلاح شود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا موضوع ایجاد کنسرسیوم میان معادن کوچک و متوسط تا به امروز اجرایی نشده‌ است؟ اظهار کرد: در این رابطه برخی مشکلات وجود داشته که اعضای انجمن به دنبال حل آن هستند و امیدوار هستیم به زودی این موضوع اجرایی شود.

به گزارش ماین نیوز، چهارمین همایش بین‌المللی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران 19 دی ماه امسال با حضور فعالان و دست اندرکاران حوزه سنگ آهن و حوزه‌های مرتبط خصوصی و دولتی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

موضوعات چهارمین همایش بین‌المللی سنگ آهن ایران به شرح زیرند:

1- تحلیل راهبردهای خروج از بحران تولید سنگ آهن ایران
2- الزامات اقتصاد مقاومتی در حوزه سیاست‌گذاری تولید سنگ آهن ایران
3- راهبردهای توانمندسازی معادن کوچک و متوسط
4- مدل بهینه حکمرانی زنجیره ارزش سنگ آهن ایران
5- آسیب‌شناسی نظام حکمرانی بخش معدن ایران
همراه با برگزاری کارگاه‌های جانبی و نشست‌های تجاری دوجانبه
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۲۹
کد مطلب: 35302