گروه معادن سنگ آهن
 
گفت‌وگوی چالشی ماین نیوز با سرقینی:
"عوارض" عامل تقویت بخش معدن است، تردیدی ندارم
خام‌فروش نگویم چه بگویم!/کارخانه‌های فروکروم خوابیده‌اند
گروه معادن >سنگ آهن - معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: کارخانه‌های کنسانتره‌سازی و فروکروم داخلی با کمبود ماده اولیه مواجه هستند.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، جعفر سرقینی با اشاره به اینکه پیشنهاد اعمال عوارض 5 تا 10 درصدی روی صادرات مواد معدنی به شورای اقتصاد ارائه شده است، گفت: ما اعتقاد داریم اعمال عوارض روی صادرات مواد معدنی در نهایت به نفع این بخش تمام خواهد شد.

خبرنگار ماین نیوز با جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت‌وگویی چالشی داشته که به شرح زیر است:

آیا شما تائید می‌کنید که عوارض 5 تا 10 درصدی را برای اعمال روی صادرات مواد معدنی از ابتدای سال آینده پیشنهاد کرده‌اید؟

ما پیشنهاد عوارض را به شورای اقتصاد داده‌ایم. اینکه چقدر تصویب شود، دست ما نیست. پیشنهاد ما عوارض 5 تا 10 درصدی روی صادرات مواد خام است.

این پیشنهاد مربوط به همه مواد معدنی است؟

برای اکثر مواد خام معدنی این پیشنهاد را دادیم که شامل سنگ تزئینی، سنگ آهن، کرومیت، منگنز و ... می‌شود.

استدلال شما برای ارائه این پیشنهاد چیست؟ فکر نمی‌کنید اجرایی شدن این پیشنهاد ضربه سنگینی به بخش معدن آن هم در شرایط فعلی وارد کند؟

اتفاقا اجرایی شدن این پیشنهاد بخش معدن را تقویت خواهد کرد، تردیدی ندارم.

چگونه تقویت خواهد کرد؟

به خاطر اینکه معدنکاران به دنبال فراوری بیشتر می‌روند و فراوری بیشتر ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کند و نقش معدن در تولید ناخالص داخلی را بالا می‌رود.

معدنکاری که نتوانند فراوری کنند، چطور؟

آنها می‌توانند محصول خود را به کارخانه‌ها و واحدهای فراوری بدهند. شما اگر واقعا می‌خواهید حرف‌های من را منتقل کنید، این حرف من را بولد کنید. کارخانه‌های فروکروم کشور الان خوابیده‌اند به دلیل اینکه کروم ما را بیرون از کشور خوب می‌خرند و کسی به داخل نمی‌فروشد.

آیا کارخانه‌های فولادی هم خوابیده‌اند؟

نه. الحمدالله آنها رونق دارند ولی این باعث می‌شود معدنکاران محصول خود را به کارخانه‌های کنسانتره‌سازی بدهند و آنها کنسانتره را صادر کنند.

آیا الان کارخانه‌های کنسانتره‌سازی با کمبود سنگ آهن مواجهند؟

بله با کمبود مواجهند. همین الان بزرگترین کنسانتره‌سازان ما سنگ عاریتی از بقیه معادن می‌خرند.

یعنی گل گهر و چادرملو؟

گل گهر و میدکو.

این کنسانتره‌سازی‌ها که خودشان معدن دارند.

کفایت نمی‌کند. 21 میلیون تن کنسانتره‌سازی است. یا الان 17.5 میلیون تن کنسانتره‌سازی در سنگان است.

شما فکر می‌کنید چرا معدنکاران سنگ آهن خود را به داخل نمی‌فروشند؟ یا بهتر است اینطور بگویم که ترجیحشان به جای فروش داخلی، صادرات است؟

چون خارج از کشور فروششان بیشتر است. مالیات هم نمی‌دادند که تازه الان این مالیات را پرداخت می‌کنند.

استدلال معدنکاران هم این است که واحدهای فراوری پول معدنکاران را درست پرداخت نمی‌کنند و یا به قیمت پایینی سنگ آهن را می‌خرند؟

این حرف‌ها نیست. بالاخره صادرات از مالیات معاف بوده است و معدنکاران ترجیح می‌دادند که در آن شرایط صادرات کنند چون درامدشان بیشتر بوده است. وقتی این را (منظور معافیت مالیاتی صادرات) برداریم تازه بخش داخلی می‌تواند با بخش خارجی رقابت کند.

بگذریم! یک بحث دیگر اینکه شما مدام در صحبت‌های خود از واژه "خام‌فروش" استفاده می‌کنید که این اصطلاح معدنکاران را به شدت ناراحت کرده است. اگر اینطور باشد که نفت خام هم خام است و دولت بزرگترین خام فروش.

خب پس چه عبارتی بگویم.

حتی در انگلیسی هم معادل خاصی برای خام‌فروش و خام‌فروشی وجود ندارد، شما چطور این عبارت را بکار می‌برید؟

شما یک عبارت بگویید، من همان را بگویم.

به نظر شما آیا این عبارت خوب است؟

اتفاقا دیگران که بدتر می‌گویند. (ادامه این بخش به درخواست سرقینی حذف شد).

خب این حرف‌ها هم اشتباه است و نباید اشتباه دیگران را تکرار کرد.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۸
کد مطلب: 35298
 
۳ نظر
 


مهدی محمدی قناتی
ما در ایران فقط 2 کارخانه فروکروم داریم یکی در شرق رودان و دیگری در منطقه جوین سبزوار . کارخانه رودان متعلق به شرکت معادن فاریاب می باشد که بیش از دو سال است آقای علی محمدی مدیر عامل شرکت معادن فاریاب کوره های کارخانه را به فرو منگنز تبدیل کرده و تولید کرومیت شرکت معادن فاریاب را که 200 هزار تن در سال است و نصف تولید کرومیت ایران است مستقیم صادر می کند . کارخانه فروکروم جوین که متعلق به شرکت تهیه و تولید است مدیریت مناسبی نداشته و چون دولتی است به فروشندگان کرومیت به موقع پول نمی دهد و نتوانسته قرارداد مناسبی با معدن داران کرومیت که در فاصله کمتر از 40 کیلومتری معدن بر قرار کند . اینکه آقای سرقینی اعلام می کنند که کارخانه های فروکروم ما خوابیده است .کسی که نمی داند فکر می کند صدها کارخانه فروکروم در کشور وجود دارد . من به یقین می گویم که خود سرقینی هم نمی داند که فقط 2 کارخانه فروکروم وجود دارد . (3465)
Finland
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۰۱:۰۹:۵۱
 
معدنكار
اقايان در بخش دولتي كه براي صنعت سنگ تصميم گيري مي كنند، نه تنها هيچگونه كارشناسي در اين زمينه انجام داده اند، بلكه حتي روشهاي كارشناسي در موضوع را هم نميشناسند. ايشان فراموش كرده اند كه بحث وضع عوارض در سالهاي ٨٩ و ٩٠ باعث تعطيلي تعداد زيادي از معادن سنگ تزئيني شد كه محصول انها به بهاي ناچيز هم در داخل كشور بفروش نميرسيد ( به دلايلي كه هرگز كارشناسانه به انها توجه نشد).
بحث كمبود به قول اقايان مواد خام در صنعت سنگ تنها لوايي براي پنهان كردن اشتباهاتي است كه مسئووليني با همين توانايي هاي مديريتي محدود پشت ان پنهان شده اند. از توليد سنگ كوپ در كشور ما تنها چيزي حدود ٥٪‏ صادر ميشود. اگر توليد كنندگان داخلي به سنگ كوپ بيشتري ( بيش از ٩٥٪‏ توليد حاضر) براي برش و ارائه در بازار هاي بين المللي نياز دارند، عوارض و ماليت بر واردات كوپ را ميتوان حذف كرد.
و سوال اخر، وضع عوارض در سال نود چه قدر به ارتقاء كيفي توليد سنگ بريده و صادرات ان كمك كرد؟؟؟؟
اقاي وزير و معاون محترم؛ ازموده را ازمودن خطاست. (3466)
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۴:۲۷:۵۶
 
مهدی محمدی قناتی
سلام
چرا نظر ارسالی من را در سایت نگذاشتید ؟ (3482)
Finland
۱۳۹۵-۱۰-۰۵ ۰۰:۱۳:۱۵