گروه تجهيزات و ماشين آلات
 
طباطبایی در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
برخورد سلیقه‌ای برخی مدیران استانی با بومی سازی
گروه تجهيزات و ماشين آلات - مدیرعامل شرکت توسعه ساخت طباطبایی اظهار کرد: نگاه به بومی‌سازی به ویژه در استان‌ها نگاهی سلیقه‌ای است. این در حالی است که مقام معظم رهبری بر موضوع بومی‌سازی تاکید بسیاری داشته‌اند.
 
محمدرضا طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین ‌نیوز درباره فعالیت‌های این شرکت در حوزه معدن و صنایع معدنی اظهار کرد: این شرکت در زمینه طراحی، مشاوره، ساخت و نصب انواع ماشین‌آلات و قطعات سنگین و سبک فوق تخصصی و موردنیاز صنایع معدنی، نفت، گاز و پتروشیمی براساس اصول دانش بنیان فعالیت دارد.

به گفته وی، فعالیت این شرکت براساس جواز اولیه تاسیس به سال 1349 باز می‌گردد اما در نهایت با تاسیس شرکت‌های متعدد، توسعه ساخت طباطبایی از سال 1388 فعالیت خود را در زمینه‌های یادشده و با پیشینه صنعتی 50 ساله شروع کرده است.

طباطبایی ادامه داد: این شرکت برخی قطعات و تجهیزات را برای اولین بار در ایران ساخته ‌است. به عنوان مثال برای نخستین بار باکت شاول پی‌سی 4000 را برای چادرملو ساخته ‌است که در حال حاضر نیز 5 دستگاه دیگر از آن‌را در خط تولید دارد. دکل‌های حفاری معادن نیز از دیگر دستگاه‌های در حال تولید شرکت محسوب می‌شود. همچنین شرکت توسعه ساخت طباطبایی درام فیلتر، ریکلایمیر‌ها، باکت ویل و.... را برای معادن مختلف از جمله چادرملو، گل‌گهر، مس سرچشمه، مس خاتون‌آباد و ... ساخته است.

به گفته مدیرعامل شرکت توسعه ساخت طباطبایی این شرکت در حوزه‌های فولاد، سیمان و نفت فعالیت دارد اما میزان فعالیت آن در صنعت سیمان نسبت به فولاد کمتر است.

طباطبایی در پاسخ به این سوال که آیا دامنه تنوع محصولات این شرکت گسترش یافته ‌است؟ افزود: در حال حاضر برخی تولیدات را افزایش داده‌ایم اما بیشتر تولیدات ما سفارشی بوده و با استفاده از مهندسی معکوس آنها را تولید می‌کنیم در نتیجه توانسته‌ایم در بومی‌سازی نیز فعال باشیم. این شرکت با استفاده از مهندسی معکوس برخی محصولات خاص را برای صنایع مطرح شده تولید می‌کند.

وی افزود: شرکت توسعه ساخت طباطبایی با شرکت خارجی خاصی در زمینه تبادل فناوری ارتباط ندارد اما در زمینه اقدامات پژوهشی با پژوهشکده فولاد دانشگاه صنعتی اصفهان کار پژوهشی انجام داده‌ است که تحقیق روی باکت شاول نمونه‌ای از آن است.

طباطبایی به عنوان یک تولیدکننده داخلی معتقد است: در دوران پسابرجام ارتباطات بین‌المللی بهتر از گذشته شده و شاید مشکلات در تامین برخی قطعات با اجرایی شدن برجام برطرف شود اما مشکلات نقدینگی در شرکت‌های کارفرمای اصلی همچنان باقی و امیدوار هستیم هرچه سریعتر حل شود.

وی با اشاره به موضوع بومی‌سازی ادامه داد: متاسفانه در برخی از استان‌ها مدیران استانی با مسئله بومی سازی که مقام معظم رهبری نیز بر اجرایی شدن آن تاکید ویژه داشتند برخورد سلیقه‌ای داشته و تنها بومی سازی استانی را در نظر می‌گیرند در حالی که بومی سازی برای کل کشور است.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۴
کد مطلب: 35297