گروه معادن
 
بررسی فرصت‌های همکاری ایران در دیدار نعمت‌زاده با وزیر زیرساخت، انرژی و منابع زمینی ارمنستان
همکاری در معدن، فناوری اطلاعات و ایجاد منطقه مشترک
گروه معادن - وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیداری با وزیر منابع زمینی ارمنستان بر گسترش مناسبات اقتصادی و همکاری‌های متقابل تاکید کرد.
 
به گزارش ماین نیوز، محمدرضا نعمت‌زاده صبح روز دوشنبه ۱۵ آذر با «آشوت مانوکیان» وزیر زیرساخت، انرژی و منابع زمینی ارمنستان و هیات همراه در محل ساختمان وزارتخانه، دیدار و در زمینه فرصت‌های موجود برای همکاری‌های متقابل گفت‌وگو کرد. بخش معدن، فناوری اطلاعات، نانو، ایجاد منطقه آزاد تجاری و پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا مهم‌ترین مواردی بود که دو طرف درباره آنها گفت‌وگو کردند.

نعمت‌زاده در ابتدای نشست با اظهار خیرمقدم به آشوت مانوکیان و همراهان او از تلاش دو کشور در زمینه مناسبات ویژه توسعه اقتصادی که به وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط است، تشکر کرد و گفت: من فکر می‌کنم ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که ما در دو کشور داریم، بیش از چیزی است که در حال حاضر وجود دارد و مطمئنا بخش خصوصی دو طرف به آغاز همکاری متقابل و گسترش آن علاقه‌مند هستند اما هنوز در این راستا موانعی وجود دارد. وی افزود: ما انتظار داشتیم پس از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ و رفع تحریم‌ها، روابط بانکی دو طرف به حالت عادی برگردد اما متاسفانه تا به امروز این مشکل حل نشده است.

وی تصریح کرد: انتظار می‌رود که هر چه زودتر شرایطی فراهم شود تا بتوانیم روابط بانکی خود را به روال عادی برگردانیم. تاجران و فعالان اقتصادی به برقراری هر چه سریع‌تر روابط بانکی تمایل دارند، دولت نیز به انجام کارهای عمده و سرمایه‌گذاری‌های مشترک متمایل است، ما همچنین پس از برقراری روابط بانکی به دنبال برقراری روابط بیمه هستیم تا آن را فعال کنیم. در حقیقت طرف ایرانی آمادگی کامل دارد که از طریق نظام بانکی و صندوق توسعه صادرات یا همان بی‌سی‌ای و سازمان بیمه صادراتی با ارمنستان وارد روابط متقابل شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به ایجاد منطقه آزاد مشترک اشاره کرد و گفت: ما در ایران چند منطقه آزاد در شمال و جنوب کشور داریم و اگر طرف ارمنستان به دنبال ایجاد منطقه آزادی به نام «مغری» در مرز با ما هست، به ایجاد این منطقه کمک می‌کنیم. این اتفاق می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی دو کشور بینجامد. نعمت‌زاده در ادامه گفت: در بخش‌های تجارت، صنعت و معدن زمینه‌های همکاری زیادی وجود دارد و به‌طور قطع سفر هیات ارمنی به توسعه روابط همکاری متقابل کمک خواهد کرد.

وی تصریح کرد: در زمینه اجرای پروژه‌ها و ارائه خدمات فنی مهندسی نیز همان طور که می‌دانید ایران شرکت‌های توانمند زیادی دارد و می‌تواند در طرح‌های زیربنایی صنعتی و عمرانی ارمنستان مشارکت کند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: با توجه به اینکه ارمنستان جزو کشورهای اوراسیاست ما علاقه‌مندیم از ظرفیت کشور شما در همین زمینه استفاده کنیم. بیش از یک سال است با اوراسیا در حال مذاکره درباره توافقنامه تجارت ترجیحی هستیم که پس از آن به تجارت آزاد تبدیل شود و امیدواریم با توجه به اینکه پیش نویس آن آماده است تا پایان سال جاری میلادی این توافقنامه بین هر دوطرف نهایی شود. در این زمینه حمایت شما می‌تواند موثر واقع شود و انتظار می‌رود ارمنستان در برقراری توافق تجارت ترجیحی اوراسیا با ایران از ما حمایت کند.

محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به فرصت‌های همکاری‌های معدنی هر دوطرف پرداخت و ادامه داد: در بحث معدن، آقای دکتر سرقینی به عنوان معاون ما حضور دارند و ما می‌توانیم در بخش اکتشاف و بهره‌برداری مس با هم همکاری کنیم. وی تصریح کرد: در این زمینه فرصت‌ها و تجربه‌های خوبی برای دو کشور وجود دارد و ما می‌توانیم آنها را در اختیار هم قرار دهیم. ارمنستان دارای معادن طلای کمتر بهره‌برداری شده و همچنین دارای معادن سنگ‌آهن است و ما می‌توانیم در زمینه تولید سنگ‌آهن و فرآوری آن و تولید فولاد سرمایه‌گذاری مشترک داشته باشیم.

همکاری در سطوح بالا
در ادامه این نشست آشوت مانوکیان با تشکر از استقبال طرف ایرانی و اظهارات وزیر درباره ارمنستان به سخنان وزیر اینگونه پاسخ داد: در کشور ما می‌گویند دوستان واقعی، خود را در زمان دشواری‌ها نشان می‌دهند. در سال ۲۰۰۸ میلادی که مناقشه روسیه با گرجستان پیش آمده بود، کشور شما کمک‌های ارزنده‌ای به ما کرد. وی افزود: شما اشاره داشتید که دو کشور از نظر سیاسی در سطح بالایی هستند و در زمینه همکاری اقتصادی نیز می‌توانند بسیار بیشتر همکاری کنند. در همین راستا من مطمئن هستم که ارمنستان می‌تواند در زمینه روابط بانکی، کمک عمده‌ای به ایران کند. همان‌طور که پیش از این هم در گفت‌وگو با آقای سجادی - سفیر ایران در ارمنستان - به این مسئله پرداخته شده است. وی تصریح کرد: البته ریسک‌هایی در این زمینه وجود دارد که در مقابل بیمه طرف ایرانی می‌تواند با تمهیدات جبرانی این ضعف را پوشش دهد.

مانوکیان در ادامه، صنایع معدن ارمنستان را اساسی‌ترین رکن صنعت این کشور معرفی کرد و گفت: سرمایه‌گذاری مشترک و همکاری در این زمینه به ویژه در گام‌های اولیه می‌تواند بسیار ریسک‌پذیر باشد و ما برای بیمه این سرمایه‌گذاری‌ها از هیچ پوششی دریغ نمی‌کنیم. همچنین اگر بخواهیم روابط تجاری دو طرف را توسعه دهیم باید در زمینه یکسان‌سازی عوارض گمرکی و پرداختی ایران کار کنیم. وی افزود: توسعه صادرات ایران به ارمنستان به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اوراسیا می‌تواند به عضویت ایران در آن کمک کند. همچنین انتظار داریم ایران ارمنستان را در ایجاد منطقه آزاد مغری در مرز این کشور با ایران یاری کند. این اتفاق می‌تواند برای ایران فرصتی باشد که از ایجاد این منطقه آزاد برای ورود به اتحادیه اوراسیا استفاده کند. مشخصات این پروژه، هفته آینده تعیین می‌شود و ما منتظر بخش خصوصی خواهیم بود که در همکاری با دولت به ما در این زمینه کمک کند.

وی با اشاره به اینکه در ژوئن سال آینده میلادی، نمایشگاه فناوری اطلاعات در ارمنستان با حضور شرکت‌های معتبر بین‌المللی برگزار می‌شود اظهار کرد: ما از حضور شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه استقبال می‌کنیم. وزیر ارمنستان در ادامه به رشد فناوری اطلاعات در کشور اشاره کرد و گفت: ارمنستان تمایل دارد در زمینه این فناوری با بازار ایران همکاری کند و خوشبختانه در هر دو طرف سفیران پیگیری هستند که تلاش دارند فعالیت اقتصادی دو کشور را رشد دهند.

وزیر ایران در ادامه نشست و در جواب گفته‌های طرف ارمنی افزود: با توجه به تجربه‌هایی که ما در ایجاد مناطق آزاد در مرزهای جنوبی و شمالی کشور داریم، آماده هستیم در زمینه فعال کردن منطقه آزاد با شما همکاری کنیم. همچنین در زمینه نانوفناوری در جهان رتبه هفتم را داریم و این آمادگی وجود دارد که در زمینه نانوفناوری وای تی همکاری داشته باشیم. در پایان، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران به سفر قریب الوقوع رییس‌جمهور ایران به آسیای میانه اشاره کرد و گفت: قرار است آقای روحانی در آینده نزدیک به چند کشور آسیای میانه از جمله ارمنستان سفر کند که فرصت خوبی برای عملی شدن طرح‌ها ازجمله طرح پیوستن ایران به منطقه اوراسیا فراهم می‌کند و امید می‌رود در این سفر توافق مربوط به پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا به امضا برسد. به گفته وی قرار بود توافقنامه طرح پیوستن ایران به منطقه اوراسیا، ماه آخر سال جاری میلادی امضا شود. وزیر زیرساخت انرژی و منابع زمینی ارمنستان نیز برای همکاری در این زمینه قول حتمی داد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۰
کد مطلب: 35257
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت