گروه معادن
 
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی:
انتقال پروانه بهره‌برداری؛ آخرین گام برای وصول مطالبات
گروه معادن - ایجاد صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی باعث می‌شود فعالان معدنی از تسهیلات بانکی برای انجام فعالیت‌های خود استفاده کنند، اما در این میان سقوط ناگهانی قیمت مواد معدنی و کاهش تقاضا باعث شد برخی فعالان در پرداخت مطالبات خود با مشکل مواجه شوند.
 
به گزارش ماین نیوز، خوشبختانه مذاکرات صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی منجر به تسقیط این مطالبات شد اما در برخی مواد که معدنی‌ها دست روی دست گذاشته و گامی مثبت برنمی‌دارند این صندوق برخلاف میل باطنی خود مجبور به انتقال پروانه بهره‌بردار یا ماشین‌آلات معدنی می‌شود.

رایزنی با بانک‌ها برای حل مشکلات
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی درباره آخرین وضعیت تسهیلات پرداخت شده به معادن، اظهار کرد: ما در ۳سال گذشته حدود ۴۰۰میلیارد تومان بیمه‌نامه صادر کردیم، اما متاسفانه به دلیل شرایط حاکم بر بخش معدن و رکود اقتصادی این بخش، مطالبات صندوق برنگشته است. شاید کاهش قیمت مواد معدنی و در مقابل کاهش تقاضا در بازار یکی از اصلی‌ترین دلایل باشد. محمدرضا عربی مزرعه‌شاهی افزود: خوشبختانه پس از مذاکره با بانک عامل به این توافق دست یافتیم که این بدهی‌ها مدت‌دار باشد و درچند قسط پرداخت شود و پس از آن بتوانیم این مبالغ را از مشتریان وصول کنیم.

بهوی چندی پیش درباره این موضوع بیان کرد: در ۶ماهه نخست ۹۵، میزان صدور بیمه نامه‌های معدنی کاهش یافت. در سال گذشته بانک ملت اعطای وام به مشتریان صندوق را محدود کرد. به گفته عربی مزرعه‌شاهی، در ۱سال گذشته نزدیک به ۳۰ تا ۴۰میلیارد تومان تسهیلات به بخش معدن اعطا شد. کاهش قیمت مواد معدنی توانست انگیزه کار در بخش معدن و اکتشاف را کاهش دهد به همین دلیل میزان درخواست از صندوق با کاهش همراه شده است.

مذاکره با بانک‌ها
وی در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته همچنین گفت: همچنین براساس تفاهمنامه‌ای که با بانک ملت داشته‌ایم کارهای اجرایی، آغاز و وام‌ها پرداخت می‌شوند. در کنار این موضوع در حال نهایی کردن تفاهمی با بانک صنعت و معدن هستیم تا پرداخت وام از طریق این بانک نیز از سر گرفته شود. با توجه به اینکه بانک صنعت و معدن بانک اصلی این بخش است می‌توان این اتفاق را موضوعی خوب دانست، زیرا بانک اصلی ما بانک صنعت و معدن می‌شود و با توجه به اینکه بانک تخصصی این حوزه است می‌تواند شرایط بهتری برای پرداخت وام داشته باشد. عربی مزرعه‌شاهی درپاسخ به این پرسش که این کار از چه زمان آغاز می‌شود، بیان کرد: در این زمینه در حال نهایی کردن تفاهمنامه هستیم زیرا این موضوع بحث‌های حقوقی بسیار دارد و باید روی جزییات تفاهمنامه کار شود. امیدوار هستیم تا یک ماه آینده موفق به نهایی کردن آن شویم. به گفته وی، صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی به بانک‌های مختلف به‌ویژه بانک صنعت و معدن نزدیک به ۵۵میلیارد تومان بدهکار بود اما با مذاکرات توانستیم این رقم را تقسیط کنیم. در واقع با ۳بانک ملت، رفاه و صنعت و معدن مذاکره کرده‌ایم و خوشبختانه با دو بانک ملت و رفاه دیگر معوقه‌ای نداریم و تعهدات گذشته را به طور اقساط به بانک صنعت و معدن پرداخت می‌کنیم.

توقیف، آخرین اقدام است
وی همچنین درباره معادنی که موفق به بازپرداخت تسهیلات نشده‌اند، اظهار کرد: متاسفانه عمده معادنی که موفق به پرداخت تسهیلات نشده‌اند، به طور معمول معادنی با ارزش افزوده کم مانند سنگ‌لاشه، شن‌وماسه و... هستند که در برهه‌ای از زمان با رونق بازار ساخت‌وساز، این تسهیلات را دریافت کردند اما با نامناسب شدن وضعیت صنعت ساختمان قادر به پرداخت تسهیلات نبودند. ما در حال تعامل با آنها هستیم و زمانی اضافه به آنها داده شده است، برخی نیز موفق به دریافت تقسیط دوباره شده‌اند. درواقع آثار رکود در بازار مسکن و پروژه‌های عمرانی، دامنگیر صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی نیز شد. رکود در این حوزه، معادن بسیاری را با مشکل مواجه کرد. در واقع کاهش ناگهانی قیمت‌های جهانی از یک سو و رکود در بازار ساخت‌وساز از سوی دیگر توانست برخی معادن را به مرز تعطیلی بکشاند. اما وصول نشدن مطالبات صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی می‌تواند روند کار آن را با مشکلات بسیاری مواجه کند. آخرین سیاست این صندوق برای وصول مطالبات، انتقال پروانه بهره‌برداری و انتقال ماشین‌آلات است.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی درباره این موضوع ادامه داد: متاسفانه در مواردی که هیچ نوع حرکت مثبتی از سوی معدنکار نمی‌شود صندوق مجبور به انتقال پروانه بهره‌برداری یا ماشین‌آلات معدنی می‌شود. عربی مزرعه‌شاهی تصریح کرد: البته این آخرین اقدامی است که فقط برای وصول مطالبات پرداختی انجام می‌شود در حالی که خودمان نیز از انجام آن ناراحت هستیم.


نقش نمایشگاه در ورود فناوری
شاید برگزاری دوازدهمین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته پس از اجرایی شدن برجام دستاورد خوبی برای بخش معدن داشته باشد. بی‌تردید یکی از موضوعاتی که توانسته معادن را در زمینه مالی با مشکل مواجه کند، بالا بودن قیمت تمام شده است. اصلی‌ترین دلیل این موضوع وجود ماشین‌آلات قدیمی و فرسوده است، اما حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه این فرصت را در اختیار فعالان این بخش قرار می‌دهد تا در زمانی که درهای کشور روی سرمایه‌گذاران گشوده شده، در زمینه ورود فناوری‌های روز دنیا پای میز مذاکره بنشینند. دستاورد این موضوع می‌تواند کاهش قیمت تمام شده و افزایش قدرت رقابت در بازارهای خارجی باشد که در نهایت سود خوبی را وارد جیب معدنکار کرده و می‌تواند در پرداخت مطالبات موثر واقع شود.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به دوازدهمین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته، بیان کرد: امیدوارم با اتفاقات انجام شده در بخش معدن، برگزاری این نمایشگاه نیز به توسعه آن کمک کند. پس از برجام خیلی از شرکت‌های دارای فناوری نوین در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند و امیدوارم جهش خوبی در نوسازی تجهیزات و فناوری‌های این بخش داشته باشد تا در نهایت شاید کاهش قیمت تمام‌شده باشیم. خوشبختانه شرکت‌های خارجی نیز استقبال خوبی از این نمایشگاه کردند که می‌تواند در استفاده از فناوری‌های نوین موثر باشد.
تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۵
کد مطلب: 35137
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت