گروه تجهيزات و ماشين آلات
 
کاظمیان در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
خیز اطلس کوپکو برای حضور قوی در بازار تجهیزات معدنی ایران
احتمال تاسیس دفتر اطلس کوپکو در ایران
گروه تجهيزات و ماشين آلات - مدیرعامل شرکت اطلس پارس اظهار کرد: در پروژه‌های معدنی، ایران یکی از بزرگترین‌ بازارهای خاورمیانه است و پتانسیل‌های فراوانی در سرمایه‌گذاری‌ها دارد. شاید این پتانسیل در کشور‌های منطقه به اندازه ایران نباشد. در منطقه خاورمیانه ایران این پتانسیل را در اختیار دارد که به بزرگترین بازار برای اطلس کوپکو تبدیل شود.
 
محمدعلی کاظمیان در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با بیان این مطلب که نزدیک به 15 سال در حوزه ماشین‌آلات معدنی فعال هستند، اظهار کرد: اطلس کوپکو در زمان تحریم‌ها جزو شرکت‌هایی بود که در بخش ماشین‌آلات معدنی فعالیت خوبی داشت و حضور خود را حفظ کرده بود.

وی توضیح داد: شرکت اطلس کوپکو یک شرکت سوئدی است که 4 بخش اصلی را در اختیار دارد. حوزه «ام آر» یا بخش دستگاه‌های حفاری، اکتشاف یا انفجاری را شامل می‌شود. شرکت ما در این بخش بزرگترین فروشنده این دستگاه‌ها در کشور است. بخش بعدی «سی آر» یا همان بخش ماشین آلات (کانستراکشن) است. به عنوان مثال کمپرسورهای بادی، چکش‌های هیدرولیک برکر و ... در این بخش است و در حوزه ساختمان‌سازی و پروژه‌های عمرانی نیز فعال است. بخش دیگر ابزارآلات است بطوریکه در پروژه ال 90 ایران خودرو حضور داشته و ابزارهای مورد استفاده در این پروژه برای شرکت اطلس کوپکو بود. بخش دیگر نیز بخش کمپرسور تکنیک است. در واقع معروف‌ترین بخش شرکت همین است بطوریکه در جهان نیز بیشتر به این حوزه معروف است. در واقع در حوزه کمپرسور انواع کمپرسورها در کارخانه‌های کوچک تا نیروگاه‌های بزرگ استفاده می‌شود.

کاظمیان درباره نمایندگی‌های فعال اطلس کوپکو در ایران افزود: شرکت نوین هوا را می‌توان کانال اصلی اطلس کوپکو دانست. در حال حاضر اطلس کوپکو در ایران شعبه ندارد اما این احتمال وجود دارد که در آینده دفتری را احداث کند. البته این موضوع بحثی نیست که بنده بتوانم آن‌را پیش‌‌بینی کنم. در واقع این شرایط کشور است که موقعیت را برای بازرگان‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی مهیا می‌کند.

وی با اشاره به نمایندگی‌ها اضافه کرد: در بخش ام آر که دستگاه‌های حفاری انفجار در معادن و تونل‌های زیرزمینی استفاده می‌شود، در کشور نمایندگی داریم. همچنین در بخش کمپرسورها پورتابل و هیدرولیک برکرها هندل برکرها و همچنین ابزارآلات حفاری نیز نمایندگی داریم. یکی دیگر از نمایندگی‌ها شرکت آذر پارس است که در بخش دستگاه‌های اکتشافی و سرمته‌های حفاری و ابزارآلات حفاری فعالیت می‌کنند. در بخش ام آر ما و شرکت آذر پارس بزرگترین‌های کشور هستیم. شرکت‌هایی مانند هوایار نیز نمایندگی شرکت‌ را داشته و در بخش کمپرسور فعال هستند.

مدیرعامل شرکت اطلس پارس درباره احداث دفتر اطلس کوپکو در ایران بیان کرد: بطورقطع اگر شرایط مهیا و تجارت مناسب باشد، دوباره به ایران می‌آیند زیرا پیشتر تا پایان سال 89 در ایران شعبه داشتند. البته جالب است بدانید این شرکت از 8 سال پیش‌ از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران حضور داشت و در آن زمان کمپرسورها را در کشور مونتاژ می‌کردند.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب با توجه به شرایطی که جنگ برای کشور ایجاد کرد، فعالیت‌های اطلس کوپکو کمتر شد اما در زمان سازندگی و دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی فعالیت اطلس کوپکو پررنگ شد، یعنی سال 2002 دستگاه‌های زیادی را وارد و فروش خوبی در ایران داشت، به نحوی که حتی برخی پروژه‌ها را فاینانس می‌کردند. به عنوان مثال در پروژه خرم آباد-پل‌زار ورود پیدا کرده و پروژه را فاینانس کردند.

کاظمیان با اشاره به برجام و تاثیر آن بر روابط اظهار کرد: واقعیت این است که پس از برجام نگاه دوستان در خارج از کشور تغییر کرد. متاسفانه پیش از برجام حتی ایمیل‌های عادی ما را هم پاسخ نمی‌دادند اما پس از برجام به ایران آمده و رفت‌و‌آمدها بسیار زیاد شده است. این در حالی است که با برطرف شدن مشکلات بانکی و انجام سوئیفت بی‌شک اتفاقات خوبی رخ خواهد داد زیرا یک سرمایه‌گذار برای انتقال سرمایه خود نیازمند یک کانال امن است که مورد قبول هم باشد. اگر این اتفاق رخ دهد، مسائلی که در چند سال اخیر رخ نداده را شاهد خواهیم بود. بطورکلی روند بسیار مثبت است.

به گفته وی، در پروژه‌های معدنی، ایران یکی از بزرگترین‌های خاورمیانه است و پتانسیل‌های فراوانی در سرمایه‌گذاری‌ها دارد، شاید این پتانسیل در کشورهای منطقه به اندازه ایران نباشد. در منطقه خاورمیانه ایران این پتانسیل را در اختیار دارد که به بزرگترین بازار برای اطلس کوپکو تبدیل شود. باید این نکته را در نظر داشت که همیشه اگر در یک منطقه پتانسیل بازار و در خواست وجود داشته باشد، شرکت‌های بزرگ علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در آن منطقه می‌شوند زیرا قیمت برای آنها رقابتی‌تر می‌شود.

وی با اشاره به این موضوع اظهار کرد: اطلس کوپکو در حال حاضر در هند و چین کارخانه دارد.

کاظمیان با اشاره به رقبای این شرکت گفت: شاید بتوان سندویک را بزرگترین رقیب در حوزه حفاری دانست. البته در این میان برخی شرکت‌های چینی نیز با ما در رقابت هستند زیرا آنها برندها و تجربه‌های مختلفی در اختیار دارند.

مدیرعامل شرکت اطلس پارس درباره کیفیت شرکت‌های چینی، تصریح کرد: اگر بتوانیم از کیفیت اصلی و شرکت‌های بین‌المللی استفاده کنیم همکاری با چینی‌ها خوب است اما متاسفانه بیشتر شرکت‌هایی که از چین وارد ایران می‌شوند تنها به دلیل قیمت پایین شناخته می‌شوند اما در عمل کیفیت آنها نیز کم است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا واردات شرکت اطلس پارس از سوئد یا از کارخانه‌های هند و چین انجام می‌شود، افزود: این موضوع بستگی به نوع سفارش دارد. به عنوان مثال ممکن است سفارشی که به ثبت می‌رسد در سوئد تولید نشود اما نکته قابل توجه این است که کیفیت محصول تولیدی در چین برابر با کیفیت محصول تولیدی در سوئد است.

کاظمیان درباره قراردادهای جدید برای فروش تجهیزات اظهار کرد: قراردادهایی در این زمینه انجام گرفته و تقریبا تمامی این قراردادها در حال انجام است زیرا بازار به تازگی برای دستگاه‌ها جدید ایجاد شده اما در حوزه دستگاه‌های دست دوم نیز فروش زیاد داشته‌ایم. تجارت دستگاه‌های دست دوم نیز یکی از حوزه‌های فعالیت ما است.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۰۴
کد مطلب: 35078