گروه معادن سنگ آهن
 
شکوری:
عوارض صادرات مواد معدنی اشتباه محض است
اقتصاد مقاومتی تبدیل به بهانه شده/از دو سیاست ترامپ یاد بگیریم
گروه معادن >سنگ آهن - رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه اعمال عوارض روی صادرات مواد معدنی با هدف مبارزه با خام فروشی را اشتباه محض توصیف کرد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، بهرام شکوری با اشاره به اینکه طبق قانون وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی‌تواند از همه معادن به میزان مساوی حقوق دولتی دریافت کند، گفت: شرایط هر معدن با معدن دیگر از هر نظر متفاوت است و در نتیجه حقوق دولتی آنها نیز باید متفاوت باشد. در همین زمینه در اتاق معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در حال تدوین نرم افزار تعیین حقوق دولتی معادن هستیم تا براساس شاخص‌های مشخص حقوق دولتی هر معدن تعیین شود.

وی با اشاره به جایگاه مشورتی اتاق ایران و تشکل‌های صنفی برای وزارتخانه‌ها اظهار کرد: ما در جایگاه مشاور، این گله‌مندی را از وزارت صنعت، معدن و تجارت داریم که در تصمیم‌گیری‌های اساسی مرتبط با معدن هیچ مشورتی با تشکل‌ها و اتاق ایران نمی‌کند.

وی گفت: به عنوان مثال ستاد سنگ در وزارتخانه تشکیل شده تا در زمینه سیاست‌های این حوزه به وزارتخانه مشورت بدهد اما هیچ توجهی به آن نمی‌شود.

شکوری با بیان اینکه به نظر می‌رسد اقتصاد مقاومتی در دست برخی مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت به بهانه‌ای تبدیل شده تا تصمیمات غیرکارشناسی بگیرند، عنوان کرد: تقاضای ما از وزارتخانه این است که مستندات خود را در ارتباط با سیاست اعمال عوارض روی صادرات مواد معدنی اعلام عمومی کند اتفاقی که تاکنون رخ نداده است. هر تصمیمی حتی اشتباه باید مبنای کارشناسی داشته باشد.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران با تاکید بر اینکه با زور و اجبار و اعمال عوارض روی صادرات مواد معدنی تکمیل زنجیره تولید در حوزه فولاد ممکن نیست، گفت: دولت نه ما را تشویق می‌کند نه تسهیلاتی ارائه می‌دهد و تازه از ما توقع تکمیل زنجیره ارزش را نیز در صنعت فولاد دارد.

وی گفت: دونالد ترامپ زمانی که رئیس جمهوری آمریکا شد اعلام کرد که این کشور مرتکب چند اشتباه شده است. یکی اینکه فضایی ایجاد شده که بسیاری از سرمایه‌ها از آمریکا خارج شده و در خارج از این کشور سرمایه‌گذاری صورت گرفته است. به همین دلیل وی برنامه دارد تا نرخ مالیات شرکت‌ها را از 35 به 10 درصد کاهش دهد. این اولین گام برای جذب سرمایه است و اینکه باید فضای مالیاتی را درست کرد. برعکس ما در ایران، دولت هر روز مالیات بیشتر می‌گیرد و نرخ مالیات بر ارزش افزوده را بالا می‌برد. وعده دیگر ترامپ سرمایه‌گذاری 500 میلیارد دلاری روی زیرساخت‌ها در آمریکا و احیای این حوزه در آمریکا است. این در حالیست که در کشور ما مشخص نیست در افق 1404 چقدر قصد داریم روی زیرساخت‌ها هزینه کنیم. این در حالیست که اگر امروز فعالیت در برخی حوزه‌ها اقتصادی نیست به خاطر ضعف زیرساخت‌هاست.

شکوری گفت: در چنین شرایطی ما پیشنهاد عرضه محصولات معدنی در بورس کالا را مطرح کردیم. برای معدنکاران مهم فروش محصول است چه در بازار داخلی باشد چه بازار خارجی. حالا اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی بخش معدن می‌تواند شرایطی را فراهم کند تا این محصول در داخل به فروش برسد باید شرایط را فراهم کند. اما اگر تقاضا در بازار داخلی وجود نداشته باشد باید ماده معدنی صادر شود. به نظر من جنگ آینده بر سر مواد معدنی خواهد بود چرا که مواد معدنی تمام شدنی هستند.

او تاکید کرد: در صورت اعمال عوارض روی صادرات مواد معدنی دیگر سرمایه‌گذاران وارد این حوزه نمی‌شوند و در ادامه تامین مواد اولیه صنایع فولاد دچار مشکل خواهد شد. از سوی دیگر اینطور بهانه می‌شود که اگر مواد معدنی صادر شوند، فعالان زنجیره ارزش بدون مواد می‌مانند. ایرادی ندارد. سازوکار بورس کالا برای این است تا کارخانه‌های فراوری بدون ماده اولیه نمانند. ضمن اینکه در بورس کالا قیمت‌ها عادلانه و براساس قیمت‌های جهانی است و ضمن اینکه شرایط پرداخت پول معدنکاران نیز بسیار بهتر خواهد شد. بنابراین راهکار عادلانه در این شرایط عرضه محصولات معدنی در بورس کالا است و اگر تقاضایی در بورس کالا وجود نداشت، آن وقت صادرات این محصولات نیز بدون مانع خواهد بود.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران تصریح کرد: هر بخش صاحب سرمایه جدا دارد و نمی‌توان در حق معدنکار به خاطر فولادساز اجحاف کرد و برعکس. ما خواستار اجرای عدالت هستیم و به نظر من عدالت در بورس کالا محقق می‌شود.

وی همچنین گفت: بخشی از حقوق دولتی معادن باید صرف خود معادن و تقویت آنها شود اما در عمل این اتفاق رخ نمی‌دهد.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۵۲
کد مطلب: 35077