گروه معادن
 
مدیر پژوهش و فن‌آوری ایمیدرو اعلام کرد
قراردادهای خارجی و ملی معدنی پیوست فناورانه دارند
گروه معادن - توسعه فناوری های بومی و انتقال تکنولوژی از جمله سیاست های اقتصاد مقاومتی است که مدیر آموزش و پژوهش و فن‌آوری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی از رعایت پیوست فناورانه در قراردادهای خارجی و طرح‌های بزرگ ملی معدنی خبر داد.
 
به گزارش ماین نیوز، سید شمس الدین سیاسی‌راد با بیان این که عقب ماندگی فراوری و تکنولوژی آن در حوزه معدن یک نقص تاریخی بوده است، گفت: یکی از ضعف های تاریخی بخش معدن ایران نا همگامی تکنولوژی روز در معادن برای بخش فراوری و ایجاد ارزش افزوده در ایران بود و متاسفانه کمتر در آن سرمایه گذاری انجام شده بود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوزه عنوان کرد: از جمله کار هایی که در دولت تدبیر امید انجام شد سیاست‌گذاری برای تقویت مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران بوده که یک مرکز بسیار مجهز، پیشرفته و وابسته به ایمیدرو است که با همکاری و مشارکت دانشگاه تهران، طراحی و تاسیس شده که امروز سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی الان بهره برداری از آن را بر عهده دارد.

مدیریت آموزش و پژوهش و فن‌آوری ایمیدرو با بیان این که در پسا برجام، امکان تعاملات فناورانه و تامین دانش فنی روز مورد نیاز را فراهم شده است، اظهار کرد: شرکت ها، موسسات و دانشکاه های زیادی مرتبا با ایمیدرو و مرکز تحقیقات فراورده‌های معدنی در رفت و آمد هستند و هفته گذشته نیز اولین سمپوزیوم فراوری را به صورت بین المللی در مرکز برگزار شد که با مرا کز پیشرفته توافق و تفاهم نامه همکاری به امضا رسید و از تجارب آنها استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره الزام استفاده از توانمدی های علمی داخلی در پروژه های بزرگ گفت: در چهارچوب الزام تهیه سند توسعه توانمندی های فناورانه و مهندسی در بخش معدن که اخیرا از طرف معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده است و به زودی هم در ایمیدرو نهایی، تدوین و اعلام خواهد شد، ما در قرار داد های خارجی و طرح های بزرگ ملی موظف خواهیم بود که پیوست فناوری را رعایت کنیم تا انتقال دانش فنی و فناوری صورت بگیرد.

سیاسی راد در تشریح اقداماتی که در حوزه تجهیز مرکز تحقیقات فراورده‌های معدنی انجام شده است، عنوان کرد: مرکز تحقیقات فراورده‌های معدنی می تواند کمک بسیار زیادی در این حوزه داشته باشد. ما برخی تجهیزات که در مرکز فراوری وجود نداشت را با همه تنگناها و مشکلات مالی تامین و زیر ساخت های سخت افزاری آن را آماده کردیم.

وی افزود: زیر ساخت های فراهم است و دانشگاه های ما در سال های اخیر اساتید و محققین زیادی را تربیت کردند که ما را در چهار چوب موضوع راهبردی میان صنعت و دانشگاه که مورد تاکید مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور هم هست و می‌تواند ظرفیت های واقعی بخش معدن را محقق کند یاری می‌دهند. امروز می‌توان گفت علت آن که ما الان می توانیم در چرخه فولاد کارخانه های کنسانتره سازی را با دانش داخلی بسازیم، این است که مطالعه پرعیار سازی آن را در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی با امکانات مرکز خودمان انجام شد.

این مدیر ایمیدرو اظهار کرد: مدل‌های همکاری را با دانشگاه های دولت و آزاد تعریف کردیم و به سمت یک نقشه تعاملی با دانشگاه‌ها در حوزه، اکتشاف، استخراج، فراوری، متالوژی و مهندسی شیمی در حال حرکت هستیم تا از ظرفیت آنها در معادن و صنایع معدنی استفاده کنیم.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۸
کد مطلب: 35047
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا