گروه معادن
 
کنگره بین المللی معدن بی اعتنا به رسانه ها و ضرورت اطلاع رسانی
گروه معادن - جمهوری اسلامی ایران 16 تا 18 آبان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران میزبان چهارمین کنگره بین المللی معدن و صنایع معدنی بود که ده ها سخنران و شرکت کننده از کشورهای اروپایی و آسیایی را میزبانی کرد، اما مجریان آن به حضور رسانه ها و بازتاب اطلاع رسانی مربوطه بی اعتنا بودند.
 
به گزارش ماین نیوز، میزبانان این کنگره، آن را بزرگترین رویداد علمی در بخش معدن و صنایع معدنی قلمداد کرده بودند، درحالی که از نظر رسانه ای، کمترین بها را به آن ندادند و بیشتر خبرنگاران در مراسم افتتاحیه کنگره در فهرست مدعوین جایی نداشتند و از آنها درخواست شد، بدون کارت شناسایی در مراسم شرکت کنند.

برگزارکنندگان این کنگره در کتابچه معرفی آورده اند، بدلیل وجه بین المللی همایش و همزمانی آن با برگزاری نمایشگاه بین المللی معدن وصنایع معدنی، نسبت به همایش های پیشین ویژگی های برجسته ای دارد، اما از نظر اطلاع رسانی و بازتاب رسانه ای این موضوع، مجریان هیچگونه تدبیری نداشتند.

امروز رسانه ها جایگاه خود در بخش داخلی و بین المللی را به خوبی پیدا کرده اند اما پرسش این است که چگونه متولیان این همایش بزرگ، توجهی به بخش اطلاع رسانی نکرده و سرگرم مسایل جاری می شوند.

براساس آمارهای منتشر شده، در این کنگره بیش از یکصد نفر میهمان خارجی از کشورهای مختلف حضور داشتند اما از رسانه های بین المللی برای پوشش این رویداد مهم نیز دعوت نشده بود.

انجمن مهندسی معدن و خانه معدن ایران با پشتیبانی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و نظام مهندسی معدن ایران نسبت به برپایی این کنگره بین المللی اقدام کرد.

اکنون تشکل های علمی، فنی و مهندسی براین باورند که فعالیت های تجمعی در برگزاری همایش، نمایشگاه، جشنواره ها و ... به جای چند صدایی و پراکنده کاری بهتر و مطلوبترند و تلاش می کنند که مسئولان نیز برای این منظور فضایی انحصاری برایشان ایجاد کند، اما در عمل نواقص کار نشان می دهد زمانی انحصار باید اتفاق بیفتد که قابلیت و توانمندی لازم وجود داشته باشد.

برگزار کنندگان کنگره معتقدند: فضای پسا برجام در جمهوری اسلامی، متولیان بخش غیردولتی معادن و صنایع معدنی را ترغیب کرد تا برای نخستین بار در کشور «کنگره بین المللی معدن و صنایع معدنی ایران» و «کنفرانس مهندسی معدن ایران» را به شکل هم زمان و در یک مکان برگزار کنند؛ هدف از این اقدام را افزایش مشارکت کنندگان باهدف بهره مندی بهینه و جلوگیری از تفرق رویدادهای علمی می دانند اما تنها نکته ای که به آن بی توجه بودند، ضرورت پوشش گسترده رسانه ای این مهم بود.

آمار خبرنگاران مراسم افتتاحیه کنگره که با سخنان رییس انجمن مهندسی معدن ایران و رییس همایش آغاز به کار کرد، از انگشتان دو دست تجاوز نمی کرد و اغلب بواسطه پوشش خبری دوازدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات، تجهیزات و صنایع وابسته(در نزدیکی محل همایش) از آن آگاه شده بودند.

واقعیت اینکه مجریان کنگره یادشده، به اهمیت انتشار دستاوردهای چنین رویدادی ایمان دارند، اما هیچگونه تدبیری برای پوشش رسانه ای و برگزاری نشست های جانبی خبری با حضور برگزیدگان داخلی و بین المللی بخش معدن و صنایع معدنی نیاندیشیده بودند.

برنامه ریزی برای برپایی کنگره و انجام هماهنگی های مقدماتی و دعوت از میهمانان از تابستان پارسال کلید خورده بود اما خبرنگاران 2 ساعات مانده به آغاز کنگره، دعوت می شوند و این نشان از باور نداشتن به اهمیت اطلاع رسانی از سوی رسانه های همگانی است.

انتظار می رود اکنون که برگزاری نمایشگاه انحصاری بخش معدن و صنایع معدنی مطرح شده، در کنار آن برپایی مشترک همایش و گردهمایی ها که در دستور کار است، موضوع اطلاع رسانی و پوشش خبری اینگونه رویدادها به عنوان یکی از اولویت ها در قالب کمیته اطلاع رسانی دنبال شود.

جمهوری اسلامی ایران از نظر ذخایر و تنوع مواد معدنی در خاورمیانه جایگاه نخست را دارد و از بعد تنوع مواد معدنی و میزان ذخیره اکتشافی به ترتیب جایگاه دهم و پانزدهم را به خود اختصاص داده است.

پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم میزان ذخایر معدنی شناسایی شده در کشور حدود 60 میلیارد تن اعلام شده بود، از این رقم حدود 40 میلیارد تن ذخیره قطعی است.

براساس برنامه اکتشاف های جدید که در دولت یازدهم توسط سازمان های ایمیدرو و زمین شناسی به مورد اجرا درآمد، تاکنون در مرحله مقدماتی 400 میلیون تن سنگ آهن، 500 میلیون تن زغالسنگ و 90 تن طلا کشف شده است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۹
کد مطلب: 34992
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا