امین پور در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:

صرفه‌جویی 40 درصدی مصرف برق در سایت جدید گل گهر

22 آبان 1395 ساعت 11:30

مدیر فروش و رئیس هیات مدیره شرکت بنیان صنعت یکتا درباره آخرین وضعیت پروژه‌های این شرکت گفت: در حال حاضر برند موکوتک به فعالیت‌های ما اضافه شده است، زیرا اموترون رادر سطح کوچک و متوسط کار می‌کردیم. پروژه‌های بزرگ مانند گل‌گهر یا پروژه‌هایی که ذوب‌آهن اصفهان برای سیستم‌های فیلترینگ خود داشت، استفاده از اموترون به سختی جواب می‌داد اما شرکت موکوتک یک شرکت آلمانی و صاحب تکنولوژی است و برای برند‌های زیمنس،‌ ای.بی.بی، هم محصول ساخته و همچنان نیز با آنها همکاری می‌کند. همچنین این شرکت با شرکت‌های بزرگ دنیا و با پمپ‌سازها،‌ کمپرسورسازهای بزرگ دنیا نیز کار می‌کند. تخصص این شرکت راه‌اندازی و کنترل الکتروموتورهای بزرگ است. در کشور ما در صنایع مس مانند سرچشمه، و پروژه‌های جدید در سونگون نیز می‌تواند استفاده شود. همچنین می‌تواند در پروژه‌های معدنی گل‌گهر نیز به کار گرفته شود.


امیرعلی امین پور در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز افزود: چندی پیش ما مذاکرهای با شرکت معدنی گل‌گهر داشتیم. در این مذاکره مقایسه صورت گرفته در مورد مصرف برق حاکی از آن بود که مصرف برق در سایت قدیم دو برابر سایت جدید است، آن هم تنها به دلیل فن‌های بزرگ 4 یا 5 مگابایتی است که در سایت قدیم به صورت فول اسپید استفاده می‌شود اما سایت جدید مجهز به سیستم کنترل مگااستارتر‌ها بوده و مصرف برق آنها حدود 40 درصد کمتر از سایت قدیمی است.

وی افزود: با توجه به این گزارش آنها به دنبال استفاده از تجهیزاتی بودند که بتوانند با استفاده از آنها موتورهایبزرگ را کنترل کرده تا میزان مصرف انرژی کاهش پیدا کند. در نتیجه این موضوع ما شاهد کاهش هزینه نیز خواهیم بود.

امین‌پور تصریح کرد: ما همچنین در کنار گل‌گهر با فولاد مبارکه، مس سرچشمه و کارخانه‌های سیمانی نیز مذاکره داشته‌ایم اما کارخانه‌های سیمانی در حال حاضر وضعیت چندان خوبی ندارند.

مدیرعامل شرکت بنیان صنعت تدبیر یکتا تصریح کرد: برند گنز نیز که از 1844 مشغول به ساخت موتور بوده و متعلق به مجارستان است. جالب است بدانید در فاصله‌ای از زمان بخشی از موتورسازی این برند را شرکتی به نام آنسالدو خریداری کرد که جزو گروه آنسالدو بود اما دوباره خودش مستقل کار می‌کند و الکتروموتور و سیستم‌های کنترل موتور می‌تواند مکملی برای شرکت موکوتک باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این تجهیزات در ایران اجرا شده ‌است؟ بیان کرد: بله، شرکت لینده برای فولاد خوزستان یک مگااستارتر 7 مگاواتی را نصب کرده ‌است. همچنین در فولاد شادگان، فولاد نی‌ریز و فولاد میانه نیز از این تجهیزات خریداری کرده‌اند.

امین‌پور درباره وضعیت سایر برندهای اموترون نیز اضافه کرد: اموترون یک محصول جدید به نام درایوهای ریجنریتیو را در سال 2016 به بازار عرضه کرده است که بطور معمول برای معادن استفاده میشود. گل‌گهر نیز در این زمینه یکی از مشتریان خوب ما است. به عنوان مثال کانوایرها که در معادن سنگان استفاده شده، کانوایرهایی است که شیب عکس دارند، یعنی در سنگان کانوایر باید محصول را از ارتفاع بالاتر به ارتفاع پایین‌تر بیاورد. در این حالت بار، الکترو موتورهایی که مشغول به کار هستند را کنترل می‌کند و الکتروموتور حالت ژنرال موتور گرفته و تولید برق می‌کند.

وی ادامه داد: در گذشته این برق نوعی انرژی اضافی محسوب می‌شد در نتیجه انرژی را به صورت حرارت دفع می‌کردند اما شرکت‌های بزرگ همچون اموترون درایوهای ریجنریتیو را طراحی کرده است که انرژی به دست آمده را به درون شبکه تزریق می‌کند. این بدان معنا است که سیستم کانوایری که مشغول به کار است نه تنها انرژی مصرف نمیکند بلکه برقی را به شبکه صنعتی واقع در آن منطقه وارد می‌کند.

به گفته وی، با توجه به اهمیت کاهش مصرف انرژی، موضوع اینورترهای ریجنریتیو بحثی است که می‌تواند برای صنایع ایران جذاب واقع شود. در همین رابطه نیز به تازگی جلسه با مشاورین معادن در منطقه سنگان داشتیم.

وی همچنین درباره شرایط ایجاد شده برای انتقال پول در پسابرجام تصریح کرد: پسابرجام مزیتهای بسیاری به همراه داشت از جمله اینکه موکوتک به عنوان یک برند آلمانی تا پیش از برجام ورود به ایران برایشان سخت بود اما با شروع مذاکرات هسته‌ای توانستیم با آنها جلسه برگزار کرده و یا حتی به ایران بیایند و مشتریان را از نزدیک ببینید. جالب است بدانید پتانسیل صنعتی ایران و سطح علمی موجود در کشور برای آنها بسیار جذاب بود. در نتیجه خیلی سریع با ما قرار داد منعقد کردند اما همین امروز که با شما صحبت می‌کنم، مشکل حواله پول همچنان ادامه دارد. در این زمینه با بانک‌های مختلف صحبت کرده‌ایم اما هنوز هیچ راهکار قانونی و مطمئنی وجود ندارد.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی


کد مطلب: 34982

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/34982/صرفه-جویی-40-درصدی-مصرف-برق-جدید-گل-گهر

ماین نیوز
  http://www.minews.ir