گروه معادن
 
رئيس كنگره بين المللي معدن وصنايع معدني ايران:
همكاري ها بين دانشگاه و معدن را تقويت خواهيم كرد
گروه معادن - هدف چهارمين کنگره بين المللي معدن و صنايع معدني ايران و ششمين کنفرانس مهندسي معدن که به صورت دو سالانه ازسوي انجمن مهندسي معدن ايران برگزار مي شود افزايش ارتباط بين حوزه دانش و پژوهش از يک طرف و حوزه صنعت و کسب وکار و اجرا از طرف ديگر از طريق ارائه دستاوردهاي تحقيقاتي جديد پژوهشگران است.
به گزارش ماین نیوز، دکترعلي اصغر خداياري با اعلام اين مطلب افزود: انجمن مهندسي معدن با جمع آوري و داوري مقالات علمي- پژوهشي و فراهم کردن شرايط لازم براي ارائه آنها توسط استادان دانشگاه، دانشجويان دوره هاي تحصيلات تکميلي و ساير پژوهشگران سمت عرضه را نمايندگي مي کند.

خداياري گفت: دستگاه هاي دولتي، بنگاه ها، تشکل ها و ساير فعالان بخش معدن و صنايع معدني نيز در سمت تقاضاي اين کنفرانس ها قرار دارند که تلاش مي کنند با پيگيري بحث هاي ارائه شده در کنفرانس ها و برقراري ارتباط با پژوهشگران براي عملياتي کردن موضوعات موردعلاقه، کسب وکار خود را توسعه دهند. رئيس چهارمين کنگره بين المللي معدن و صنايع معدني ايران و ششمين کنفرانس مهندسي معدن تصريح کرد: کنفرانس امسال که روزهاي 15 تا 18 آبان برگزار مي شود، هم به لحاظ نحوه اجرا و هم به لحاظ محتواي کنفرانس تفاوت چشمگيري با دوره هاي پيشين دارد.

به گفته وي، نخستين تفاوت، برگزاري مشترک ششمين کنفرانس مهندسي معدن ايران و چهارمين کنگره بين المللي معدن و صنايع معدني از سوي انجمن مهندسي معدن و خانه معدن ايران است. وي افزود: همزماني دو رويداد علمي که در سال هاي گذشته از سوي انجمن مهندسي معدن (منسوب به دانشگاه) و همچنين خانه معدن (منسوب به صنعت) برگزار مي شد، مزاياي مهمي دارد که از آن جمله مي توان به صرفه جويي در هزينه هاي برگزاري، هم افزايي بين برگزارکنندگان دو رويداد، جذب مخاطبان بيشتر براي کنفرانس و کنگره و ارتباط بيشتر دو تشکل در آينده اشاره کرد.

خداياري خاطرنشان کرد: همايش امسال علاوه بر برگزاري مشترک توسط انجمن مهندسي معدن و خانه معدن ايران از امتياز پشتيباني همه جانبه از طرف سازمان ايميدرو و نظام مهندسي معدن نيز برخوردار است. وي گفت: انجمن مهندسي معدن به عنوان انجمني علمي با خاستگاه دانشگاهي تسهيل کننده ارتباط بين دانشگاه و صنعت معدنکاري از طريق جمع آوري، داوري و ارائه مقالات علمي است و همچنين سازمان ايميدرو به عنوان متولي اصلي توسعه و نوسازي معدن و صنايع معدني با خاستگاه معدني- صنعتي، تبديل دانش به رويه ها و فناوري هاي نوين و توانمندسازي بنگاه هاي معدني را به عنوان ماموريت اصلي خود تعريف کرده است. نظام مهندسي معدن نيز به عنوان تشکل حرفه اي مهندسين معدن وظيفه سازمان دهي و ارتقاي توانمندي هاي مهندسين را که حاملان اصلي اين رويه ها و فناوري ها هستند، به عهده دارد از اين رو خانه معدن ايران به عنوان تشکل فراگير بنگاه هاي معدني مي تواند سمت تقاضا را براي رويه ها و فناوري هاي نوين و مهندسان حامل آنها نمايندگي کند. خداياري افزود: چهار سازمان مذکور با اين ويژگي ها زنجيره اي را تشکيل مي دهند که دو سر آن، سمت عرضه و سمت تقاضاي برگزارکنندگان همايش اند و حلقه هاي مياني، زنجيره ارتباط بين دو حلقه انتهايي را برقرار و از آن پشتيباني مي کنند.

چنين ساختاري، در برگزاري همايش اثربخشي آن را افزايش مي دهد و تداوم و تقويت همکاري بين حلقه هاي زنجيره در آينده، مي تواند برکات زيادي براي صنعت معدن کشور در پي داشته باشد.

وي تصريح کرد: پررنگ شدن وجهه بين المللي همايش مشترک يکي ديگر از جنبه هاي متفاوت آن نسبت به کنفرانس ها و کنگره هاي پيشين است، حضور چند سخنران کليدي از کشورهاي مختلف جهان، ارائه بيش از 10 مقاله علمي از خارج از کشور و حضور حدود 50 شرکت کننده خارجي در همايش توجه خاص به وجهه فراملي همايش را نشان مي دهد.

خداياري گفت: اين رويکرد از يک طرف نشان دهنده موفقيت سياست خارجي دولت در فراهم کردن تعامل بيشتر و بهتر با خارج و از طرف ديگر بيانگر همسويي برگزارکنندگان همايش با اين سياست ها و کمک آنها به استمرار و توسعه اين سياست است. وي تاکيد کرد: همزماني همايش با برگزاري نمايشگاه بين المللي معدن و صنايع معدني يکي ديگر از وجوه متفاوت اين دوره است، اين همزماني مخاطبان نمايشگاه را که عمدتا در سمت تقاضاي کنفرانس و کنگره قرار دارند، در معرض جذب به همايش و بهره برداري بيش تر از بحث هاي علمي- پژوهشي آن قرار مي دهد. وي افزود: همچنين براي ارائه کنندگان مقالات و مخاطبان کنفرانس و کنگره که عمدتا در سمت عرضه قرار دارند، اين فرصت را ايجاد مي کند که با حوزه هاي مرتبط با صنعت و تکنولوژي و روند پيشرفت آن برخورد عيني کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۴
کد مطلب: 34756
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد