سالانه 50 هزار تن پتاس در خوروبیابانک تولید می‌شود

خبرگزاری ايرنا , 28 مهر 1395 ساعت 18:50

مدیر مجتمع معدنی پتاس خور و بیابانک گفت: سالانه 50 هزار تن پتاس در این مجتمع معدنی تولید می شود.


به گزارش ماین نیوز، پتاس (پتاسیم هیدروکسید) یک ترکیب معدنی است که کاربردهای زیادی در صنعت از جمله خنثی سازی اسیدها دارد.

علی علوی نایینی اظهارکرد: محصول نهایی این مجتمع معدنی با خلوص 95 درصد برای استفاده در صنایع پتروشیمی و کشاورزی و همچنین داروسازی تولید می شود.

به گفته وی تولید این ماده از 15 میلیون متر مکعب شورابه های کویر در 17 استخر تبخیر خورشیدی حاصل می شود.

مدیر مجتمع معدنی پتاس خور و بیابانک خاطرنشان کرد: هم اکنون 450 هزار تن پتاس به کشور وارد می شود که باادامه فعالیت این کارخانه، 50 هزار تن از نیاز کشور تامین می شود.

وی افزود: با بهره برداری از این کارخانه برای 600 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است و با فعالیت آن چهره اقتصادی شهرستان خور و بیابانک تغییر می کند.

مدیر مجتمع معدنی پتاس خور و بیابانک خاطرنشان کرد: احداث این واحد با هدف تولید سالانه 50 هزار تن کلرید پتاسیم به عنوان کود شیمیایی و 300 هزار تن کلرید سدیم جهت مصارف پتروشیمی، خوراکی و داروئی و 30 هزار تن هیدروکسید منیزیم از سال 78 آغاز شد و در سال 94 به بهره برداری رسید.

علوی نایینی افزود: این محصول در صنایع غیرکشاورزی مانند تولید صابون و شوینده ها، رنگ های شیمیایی و داروها، صنایع شیشه و سرامیک، صنایع غذایی، تهیه گل حفاری مورد استفاده قرار می گیرد.

به گفته وی، پلایا خور دارای غنی ترین رسوبات نمکی پتاس در بین 60 پلایا کشور است ( پلایا ، حوضه مرکزی یا یک چاله داخلی کویری است).

وی بیان کرد: این منطقه 450 میلیون متر مکعب ذخیره شورابه دارد که سالانه 15 میلیون متر مکعب آن استحصال و برای استخراج پتاس استفاده می شود.

مدیر مجتمع معدنی پتاس خوروبیابانک با اشاره به ساخت 45 کیلومتر کانال برای انتقال این شورابه ها به استخرهای تبخیر خورشیدی گفت: متخصصان این مجتمع نخستین بار در کشور توانستند با کمک انرژی خورشیدی، نمک صنعتی، ماده اولیه خوراک کارخانه پتاس و ماده تثبیت کننده خاک و ذوب کننده برف و یخ را استحصال کنند.

وی افزود: در طرح تولید پتاس، شورابه ها را که به فاصله ای ناچیز از سطح قرار دارند به وسیله کانال هایی به طول 45 کیلومتر به درون استخرهایی هدایت می کنند.

به گفته مدیر مجتمع معدنی پتاس خوروبیابانک ، سالانه 15 میلیون مترمکعب شورابه وارد استخرهای تبخیر خورشیدی می شود که از این میزان سه میلیون تن نمک و 340 هزار تن کارنالیت به دست می آید.

علوی نایینی فعالیت کارخانه پتاس خور و بیابانک را از مصادیق اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و گفت: بهره گیری از امکانات و منابع در منطقه موجب اشتغال و تولید می شود که دلگرمی مردم را نیز به دنبال دارد.

وی افزود: ایران سالانه به 250 هزار تن پتاس نیاز دارد که اکنون این واحد می تواند بخش مهمی از این نیاز را که در بخش کشاورزی کار برد دارد تامین کند.

علوی نایینی اضافه کرد: فعالیت این واحد 20 درصد از نیاز کشور را تامین می کند و انتظار می رود روند فعالیت ها در این بخش شتاب بیشتری بگیرد.

این کارخانه اولین تولید کننده پتاس در ایران و یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصول پتاس درخاورمیانه با وسعت معدنی 2 هزار کیلومترمربع است و در امتداد جاده خور - طبس واقع در شهرستان خور و بیابانک قرار دارد.

این کارخانه پارسال، از شرایط نیمه تعطیلی و رکود خارج شد و فعالیت خود را از سرگرفت.

کارخانه 50 هزار تنی پتاس، روز هفتم مرداد سال 94 با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرستان کویری خور و بیابانک آغاز به کار کرد.

فعالیت این واحد 20 درصد از نیاز کشور را تحت پوشش قرار می دهد و انتظار می رود روند فعالیت ها در این بخش شتاب بیشتری بگیرد.

ایران سالانه به 250 هزار تن پتاس نیاز دارد که اکنون این واحد 50 هزار تنی در مدار تولید قرار گرفته است.

شهرستان کویری خور و بیابانک با 12 هزار کیلومتر مربع وسعت در 420 کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.


کد مطلب: 34656

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/34656/سالانه-50-هزار-تن-پتاس-خوروبیابانک-تولید-می-شود

ماین نیوز
  http://www.minews.ir