گروه صنایع معدنی فولاد
 
ایران توان ۷ میلیون تن صادرات فولاد را دارد
گروه صنایع معدنی >فولاد - دبیر انجمن فولاد با بیان اینکه امسال شش میلیون تن برای صادرات فولاد در کشور برنامه ریزی شده است، گفت: قابلیت صادرات این محصول افزون بر 7 میلیون تن است.
به گزارش ماین نیوز، سیدرسول خلیفه سلطانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با ضرورت توسعه صادرات فولاد مبتنی بر مشوق‌های صادراتی در کشور تاکید کرد و افزود: صنعت فولاد ایران در درازمدت قدرت رقابت با چین را دارد اما در کوتاه مدت باید مورد حمایت واقع شود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بازار جهانی فولاد در رکود بسر می‌برد و در این میان همه کشورها به دنبال کسب سهم بازار هستند.

دبیر انجمن فولاد با بیان اینکه رکود در اقتصاد ایران هم سایه افکنده است، گفت: در شرایط رکودی حجم تولید مازاد باید صادر شود بنابراین سیاست‌های تشویقی دولت برای صادرات می‌تواند خیلی موثر باشد. مشوق‌های صادراتی فولاد می‌تواند مشوق‌های مستقیم (سوبسید) و هم معافیت‌ها (عوارض و مالیات) باشد.

وی افزود: سال گذشته 4.5 میلیون تن فولاد از ایران صادرات شد و امسال پیش بینی می‌شود این میزان به بیش از 7 میلیون تن برسد.

خلیفه سلطانی در ادامه از پیش بینی 14 میلیون تنی صادرات فولاد طی برنامه ششم توسعه در کشور خبر داد و افزود: ایران برای تولید فولاد ظرفیت‌های خوبی از حیث ذخایره نسبی سنگ آهن، گاز طبیعی و غیره برخوردار است. گاز در صنعت فولاد هم به عنوان خوراک و هم به عنوان انرژی کاربرد دارد.

وی تصریح کرد: چین برخلاف ایران برای تولید فولاد از زغال سنگ استفاده می‌کند و استفاده از زغال سنگ در تولید فولاد مشکلات خاص خود را دارد بنابراین برخورداری ایران از گاز طبیعی به جهت تولید فولاد برای کشور یک مزیت بی بدیل است.

دبیر انجمن فولاد بیان داشت: بالا بودن هزینه تولید یکی از مشکلات جدی صنعت فولاد کشور است موضوعی که می‌تواند محصولات فولادسازان را برای عرضه در بازارهای جهانی در معرض خطر قرار دهد بنابراین می‌طلبد برای کاهش و بهینه هزینه‌های تولید در بخش صنعت فولاد کشور به مولفه‌های مدیریتی، نیروی انسانی، فنی و تکنولوژی توجهی ویژه شود.

اگرچه رکود یا رونق صنعت فولاد به‌عنوان یکی از صنایع تاثیرگذار در تولید ناخالص داخلی، ارتباط مستقیمی با شرایط کلان اقتصادی دارد اما به عقیده کارشناسان اگرچه رکود اقتصادی در کشور هنوز برطرف نشده است اما با بررسی دقیق مشکلات یا کاستی‌های این صنعت می‌توان به راهکارهایی برای عبور از بحران دست یافت که حالا برای مدت نزدیک به دو سال صنعت فولاد را گرفتار خود کرده است. این عقیده در حالی وجود دارد که صنعت فولاد یکی از مهمترین صنایعی است که به واسطه آن می‌توان رونق اقتصادی را در آینده پیش‌بینی کرد.

به گفته کارشناسان با توجه به اینکه چین از رشد اقتصادی 12 درصدی به رشدی 7 درصدی رسیده است، برای حفظ رشد در سطح 7 درصد تصمیم به عرضه تولیدات مازاد فولادی خود به بازارهای جهانی با هدف حفظ تولیدات فولادی خود دارد. این تصمیم چین شاید برای این کشور صرفه اقتصادی به همراه نداشته باشد اما در نهایت به حفظ اشتغال در حوزه این صنعت در داخل این کشور و از سویی افت چشمگیر قیمت‌ها در بازارهای جهانی منجر خواهد شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۲
کد مطلب: 34270