گروه صنایع معدنی فولاد
 
استقرار سیستم نگهداری و تعمیرات در شرکت فولادمبارکه
گروه صنایع معدنی >فولاد - رییس سیستم‌های اطلاعاتی عملیاتی شرکت فولادمبارکه اصفهان از استقرار سیستم نگهداری و تعمیرات سیستم جامع اطلاعاتی یکپارچه در ناحیه آهن‌سازی خبر داد.
 
به گزارش ماین نیوز، مجید اله‌یاری ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: پروژه ارتقای سیستم‌های اطلاعاتی حوزه خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه از سال۱۳۹۰ آغاز شد که این پروژه شامل سیستم‌های اطلاعاتی نگهداری و تعمیرات، بومی‌سازی، تعمیرگاه مرکزی، کالیبراسیون، برنامه‌ریزی توقفات، آنالیز خرابی، حمل‌ونقل جاده‌ای، آزمایشگاه AIN، پایش وضعیت (CM)، پیمانکاران تعمیراتی، انرژی و سیالات و توقفات است که بعضی از سیستم‌های جدید در این حوزه ایجاد شده است.

رییس سیستم‌های اطلاعاتی عملیاتی در ادامه یادآور شد: این سیستم‌ها به‌صورت یکپارچه در این حوزه براساس مفهوم مدیریت دارایی‌های فیزیکی مورد طراحی و ساخت قرار گرفته و سوابق ثبت‌شده از طریق درختواره تجهیزات فولاد مبارکه با هم ارتباط دارند. اله‌یاری تصریح کرد: درحال‌حاضر سیستم‌های بومی‌سازی، توقفات و حمل‌ونقل جاده‌ای، آزمایشگاه (ای‌آی‌ان) مستقر شده و سیستم نگهداری تعمیرات نیز علاوه بر ناحیه نورد سرد در ناحیه آهن‌سازی به ترتیب در واحدهای انباشت و برداشت، آهک‌سازی، گندله‌سازی و احیا مستقیم مورد بهره‌برداری موفق قرار گرفته است.

طراحی بومی سیستم نگهداری تعمیرات (ئی‌آی‌اس)
همچنین مریم صالحی، کارشناس سیستم‌های اطلاعاتی نگهداری و تعمیرات فولاد مبارکه نیز در این‌باره گفت: سیستم نگهداری تعمیرات (ئی‌آی‌اس) براساس نیازمندی‌های جدید کاربران و با برگزاری جلسه‌های متعدد کارشناسی به‌صورت بومی طراحی و ساخته شد و پس از تست‌های مختلف در یک برنامه ۶ ماهه در واحدهای انباشت، برداشت و آهک‌سازی و گندله‌سازی و احیای مستقیم مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در طول چندین شات‌دان با تلاش جمعی از همکاران و با استفاده از این سیستم انجام شده است.

وی مزایا و دستاوردهای سیستم جدید را پشتیبانی از ساختار درختی موقعیت‌های فیزیکی و تجهیزات، ایجاد امکان گروه‌بندی تجهیزات براساس مشخصات فنی و عملکردی، اختصاص شماره سریال به هر تجهیز و حفظ تاریخچه آن پس از جابه‌جایی، پرهیز از تعریف فعالیت‌های تکراری در هر واحد، امکان تعیین (بی‌ام‌او) تجهیزات، برنامه‌ریزی فعالیت‌ها با ایجاد توالی‌های مورد نظر کاربر، ایجاد میزکار و کارتابل متناسب برای کاربران مختلف، امکان ارسال و دریافت درخواست کار بین سیستم‌های مختلف این حوزه و دریافت بازخورد انجام درخواست، نام برد و افزود: تهیه گزارش‌هایی مانند تاریخچه تجهیز به‌طور یکجا شامل گردش تجهیز در تعمیرات محلی، تعمیرگاه مرکزی، کالیبراسیون، انبار و توقف‌های آن...، گزارشگیری از طول عمر تجهیزات، گزارشگیری از آمار دقیق تجهیزات نصب‌شده در سازمان بر اساس گروه تجهیز از دیگر مزایای اجرای این پروژه بود.

در بخش دیگری از این گزارش رسول شفیع‌زاده رییس برنامه‌ریزی تعالی سیستم‌های نت اظهار کرد: مدیریت بهینه نگهداری و تعمیرات بدون بهره‌مندی از سیستم یکپارچه مکانیزه امکانپذیر نیست. ارتقای سیستم مدیریت اطلاعات نت از ‌(ام‌آی‌اس) به (ئی‌آی‌اس) را می‌توان یکی از مهم‌ترین تغییرات شکل‌گرفته در حوزه نگهداری و تعمیرات شرکت نام برد. اکنون استقرار موفق این سیستم در ناحیه آهن‌سازی با توجه به نقش استراتژیک این ناحیه در فرآیند تولید محصولات شرکت و همچنین تعمیرات اساسی سالانه واحدهای گندله‌سازی و احیای مستقیم با حجم نفر ساعت منحصر به‌فرد آن از موفقیت‌های درخشان در این حوزه در طول مدت سال‌های بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه است که بدون همکاری و مساعدت مدیریت محترم ناحیه، روسا و سرپرستان دفاتر فنی تولید و تعمیرات، کارشناسان، تکنسین‌ها و دیگر کارکنان زحمت‌کش این ناحیه و همکاران در بخش (آی‌تی‌اس) و ایریسا میسر نبود که جای بسی تقدیر و تشکر دارد.

راه‌اندازی سیسستم جدید (ئی‌آی‌اس) همراه با کار کارشناسی
یوسف مهاجری، رییس دفتر فنی تعمیرات ناحیه آهن‌سازی فولاد مبارکه نیز درباره اجرای موفقیت‌آمیز این پروژه اضافه کرد: در راستای استقرار سیستم مدیریت دارایی‌های فیزیکی در زمینه تعمیرات و نگهداری، با حمایت مدیریت و تلاش بی‌وقفه کارکنان ناحیه آهن‌سازی به‌ویژه کارکنان دفتر فنی تعمیرات واحدهای انباشت و برداشت و گندله‌سازی، احیای مستقیم و آهک‌سازی با همکاری کارکنان تعمیرات واحدها، خدمات فنی و پشتیبانی، واحد سیستم‌ها و فناوری اطلاعات و شرکت ایریسا پس از بازنگری اطلاعات پایه و اصلاح درختواره تجهیزات و تشکیل جلسه‌های کارشناسی و انتقال اطلاعات نت به سیستم جدید و بهینه‌سازی‌های متعدد، سیسستم جدید (ئی‌آی‌اس) در ناحیه آهن‌سازی جایگزین سیستم ‌(ام‌آی‌اس) و با موفقیت بهره‌برداری شد. روح‌الله ابوترابی کارشناس پیشگیری دفتر فنی واحد گندله‌سازی فولاد مبارکه در پیاده‌سازی این پروژه اظهار کرد: پیاده‌سازی سیستم نوین (ئی‌آی‌اس) در واحد گندله‌سازی، به‌صورت عملی از ابتدای سال جدید شروع شد.

در این راستا ابتدا نسبت به بارگذاری اطلاعات پایه که با زحمات فراوان کارشناسان پیشگیری دفتر فنی تعمیرات تهیه شده بود، اقدام شد. در مراحل بعدی در کاری سنگین و فشرده به‌صورت دو ماه مداوم، آموزش‌های تئوری و کارگاهی و برگزاری جلسه‌های کارشناسی و هماهنگی، سیستم جدید جایگزین شد. وی افزود: در واحد گندله‌سازی با توجه به در پیش بودن شات‌دان بسیار سنگین سالانه با حدود ۱۰۵هزار نفر ساعت فعالیت، حساسیت‌ها و استرس‌های خاصی روی جایگزینی سیستم نوین وجود داشت که خوشبختانه با همکاری بسیار خوب تمامی بخش‌های مربوط، این مهم به‌خوبی انجام شد و این شات‌دان سنگین با سیستم جدید (ئی‌آی‌اس) برنامه‌ریزی و اجرا شد. لازم است در این رابطه از واحدهای سیستم‌ها و فناوری اطلاعات، برنامه‌ریزی و تعالی سیستم‌های نت، مدیریت و کارکنان واحد گندله‌سازی و دفتر فنی تعمیرات و تعمیرات واحد و شرکت ایریسا، تشکر و قدردانی شود.

سیستم جدید بر مبنای استاندارد
غلامرضا فرهمند، سرپرست برنامه‌ریزی و قطعات یدکی ناحیه آهن‌سازی با اشاره به فرآیند اجرای این پروژه گفت: فرآیند تدوین، اصلاح و بارگذاری اطلاعات پایه بر اساس مبانی جدید مدیریت نت در بستر سیستم جدید (ئی‌آی‌اس) در واحدهای احیای مستقیم ۱ و ۲ با موفقیت به بهره‌برداری رسید. وی اظهار امیدواری کرد: پیاده‌سازی سیستم جدید در احیای مستقیم که دارای حجم زیادی از تعداد استانداردها و درخواست‌های برنامه‌ریزی شده در میان واحدها است موجبات بهینه‌سازی و تسهیل فرآیند برنامه‌ریزی و کنترل نگهداری تعمیرات را فراهم کرد.

همچنین مجید کمالی کارشناس دفتر فنی تعمیرات آهن‌سازی در این‌باره گفت: اطلاعات پایه برای سیستم مدیریت تعمیرات جدید در واحدها با تلاش مجدانه گروه دفتر فنی تعمیرات آهن‌سازی جمع‌آوری شد که پس از بارگذاری و بررسی این اطلاعات پایه در سیستم، فرآیندها تست شدند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۲
کد مطلب: 34253
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت