گروه معادن
 
/یادداشت اختصاصی ماین نیوز/
چند نکته کلیدی درباره دیدار کرباسیان با مدیران ریوتینتو
 
ماین نیوز: "در پایان این معامله (فروش سهام معدن طلای ساریگونی) که پیش‌بینی می‌شود در نیمه 2008 اتفاق بیفتد، ریوتینتو قصد دارد دفتر خود را در تهران ببندد و هرگونه فعالیت خود را در ایران متوقف کند."

عبارات فوق آخرین عباراتی است که در سایت رسمی غول معدنکاری جهان ریوتینتو درباره ایران می‌توان پیدا کرد.

پیشتر از آن یک نماینده در مجلس وقت در اظهاراتی مدعی غارت طلای ایران توسط انگلیسی‌ها شده بود. غافل از آنکه نه ریوتینتو شرکتی صرفا انگلیسی (ریوتینتو یک شرکت چندملیتی است و تازه اگر ملاک تعیین ملیت این شرکت مکان دفتر مرکزی آن باشد، ریوتینتو یک شرکت استرالیایی محسوب می‌شود) است و نه خارج کردن طلای استخراج شده از ایران به این سادگی‌ها است که بتوان مدعی غارت شد. بماند که ریوتینتو در آن زمان تازه در حال انجام فعالیت‌های اکتشافی و تعیین ذخیره معدن ساریگونی بود و احتمالا فرد یادشده فرق بین اکتشاف و استخراج را هم نمی‌دانسته است.

حالا اما بعد از گذشت نزدیک به 8 سال از آن زمان، ایمیدرو به صورت تلویحی از تمایل ریوتینتو برای بازگشت به ایران و مشارکت در پروژه‌های معدنی و صنایع معدنی ایران خبر داده است.

مهدی کرباسیان که پیشتر از رد و بدل ایمیل‌هایی بین ایمیدرو و ریوتینتو خبر داده بود، به تازگی با تنی چند از مدیران ریوتینتو ملاقات کرد. سایت رسمی ایمیدرو سمت ارشدترین مقام ریوتینتو را در این ملاقات معاون شرکت اعلام کرده هرچند به نام او اشاره‌ای نکرده است.

جالب اینجاست که عمده موضوع مورد بحث در ملاقات کرباسیان و مدیران ریوتینتو نه حوزه سنگ آهن و یا طلا بلکه حوزه آلومینیوم، آلومینا و بوکسیت بوده است. صنعتی که ریوتینتو در آن نیز تبحر زیادی دارد.

جالب اینجاست که حضور مدیران ریوتینتو در ایران صرفا به ملاقات با کرباسیان منحصر نشده و آنها از منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس هم بازدید کرده و سایت رسمی ایمیدرو حتی از اظهار شگفتی مدیران ریوتینتو از امکانات این منطقه خبر داده است.

با تمام این تفاسیر باید دید آیا غول معدنی جهان حاضر خواهد شد، بار دیگر فعالیت‌های خود را در ایران از سربگیرد یا خیر. پاسخ اگر مثبت باشد، پیروزی بزرگی برای بخش معدن و صنایع معدنی کشور خواهد بود.

بد نیست بدانید روابط ریوتینتو و ایران فقط محدود به مرزهای ایران نبوده و این دو در یک معدن بزرگ اورانیوم در نامیبیا نیز شریک یکدیگر بوده و احتمالا همچنان هستند. احتمالا به این دلیل که سال‌هاست خبر جدیدی درباره سرنوشت این معدن منتشر نشده است.

یادداشت از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۳۸
کد مطلب: 34196