گروه معادن
 
محمدرضا بهرامن، رییس خانه معدن مطرح کرد:
بهبود صادرات محصولات فرآوری شده معدنی در سال جاری
گروه معادن - صادرات محصولات معدنی ایران تا پایان مرداد ماه امسال نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته 23 درصد رشد یافته است. بهرامن معتقد است این رشد ناشی از بهبود وضعیت بازارهای جهانی است نه اثرگذاری سیاست های داخلی برای بهبود وضعیت صادرات بخش معدن.
 
به گزارش ماین نیوز، صادرات محصولات معدنی تا پایان مرداد ماه سال جاری از 2.9 میلیارد دلار عبور کرده و نسبت به همین بازه زمانی در سال 94، 23 درصد رشد داشته است. نکته قابل توجه در تجارت این بخش، رشد صادرات زنجیره فولاد به اندازه 62 درصد، مس معادل 471 درصد، روی معادل 24 درصد، سرب حدود 45 درصد، مولیبدن معادل 147 درصد، کروم حدود 18 درصد و میکا معادل 861 درصد است. در این مدت ارزش صادرات زنجیره فولاد به یک میلیارد و 293 میلیون دلار و مس به 422 میلیون دلار افزایش پیدا کرد.

محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن درباره افزایش میزان صادرات محصولات معدنی گفت: افزایش صادرات محصولات فرآوری شده معدنی کاملا محسوس است اما به طور عمده در بخش صادرات مواد خام نسبت به سال 94 رشد قابل توجهی نداشتیم. بیشتر افزایش صادرات محصولات معدنی در بخش کنتسانتره و گنداله ها بوده است و در زنجیره فولاد هم شاهد رشد صادرات بودیم. صادرات سنگ های تزیینی و سنگ آهن هم در این مدت افزایش یافته است.

بهرامن با اشاره به اینکه افزایش 23 درصدی صادرات محصولات معدنی نسبت به صادرات سال 94 خوب است اما نسبت به سال 90 مناسب نیست گفت: سال گذشته سال سختی برای بخش معدن بود و رشد حاصل شده در چند ماه اول سال جاری رشد خوبی است هرچند نسبت به چهارسال گذشته رشد مناسبی به نظر نمی رسد. واحدهای معدنی در سال گذشته آسیب دیدند اما امسال با صدور مجوز برای افزایش صادرات فولاد و بهبود صادرات سیمان تا تیرماه سال جاری به شرایط بهتری رسیدیم. در سال گذشته صادرات سیمان به دلیل بی ثباتی کشورهای عراق و افغانستان دچار مشکل شد اما روند بهبود صادرات این محصول از اواخر تیرماه سال جاری آغاز شده است.صادرات سُرب و روی هم در همین مدت افزایش یافته است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه افزایش حجمی و ارزشی صادرات محصولات معدنی ایران به دلیل بهبود بازارهای خارجی است نه اعمال سیاست های داخلی گفت: معتقدم که شرایط بازار بهتر شده است نه اینکه به دلیل اثرگذاری سیاست های داخلی در بخش معدن به افزایش صادرات برسیم. هر چند سیاست هایی مثل به حداقل رسیدن تعرفه ها در این مسئله موثر بوده است. درحال حاضر باید هوشیارانه عمل کنیم تا به بهترین شکل از بهبود وضعیت بازارهای خارجی استفاده کنیم.

بهرامن با تاکید بر اینکه سیاست گذاری باید با در نظر گرفتن خروج از چالش ها و بحران ها اعمال شود گفت: باید تحت هر شرایطی به صادرات مطلوب برسیم. در بخش معدن باید زمینه صادرات محصولات فرآوری شده خام را فراهم کرد. به طور حتم صادرات محصولات فرآوری شده برای ما بهتر است اما بازارهای جهانی را نباید از دست داد و به شرط صادرات مواد خام معدنی هم باید بازارها را حفظ کنیم. سرمایه گذاری های کلانی برای به دست گرفتن بازارهای خارجی در بخش معدن انجام شده است و بازگشت به این بازارها نیازمند سرمایه گذاری بیشتری از گذشته است. اگر با اعمال سیاست های اشتباه این بازارها را از دست دهیم، سرمایه کشور را به هدر دادیم.

از سوی دیگر بیشتر فعالان این عرصه واحدهای متوسط و کوچک هستند که نسبت به واحدهای بزرگ آسیب پذیرترند و از دست رفتن بازارهای جهانی به رکود و تعطیلی این واحدها منجر می شود. این در حالی است که می توان با اجرای برنامه پنج یا سه ساله با ادامه روند رو به رشد صادرات مواد خام و فرآورده معدنی به توسعه واحدهای فعال در این بخش کمک کرد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۹
کد مطلب: 34177
 
مرجع : سایت خبری اتاق تهران