گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
بلورچی در گفت‌وگو با ماین نیوز تشریح کرد:
تهران؛ رکورددار فرونشست در جهان!
فاجعه در راه است و کسی گوش نمی‌دهد
گروه اكتشاف و زمين شناسي - مشاور رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و سخنگوی این سازمان درباره وقوع پدیده فرونشست در سراسر کشور و به ویژه در تهران اظهارات تکان‌دنده‌ای را مطرح کرد.
 
محدجواد بلورچی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره فرونشست زمین در بزرگراه آزادگان تهران که امروز برخی رسانه‌ها خبر آن‌را منتشر کردند، چیست؟ توضیح داد: این اتفاق موضوع تازه‌ای نیست و حدود 10 سال پیش براساس مطالعاتی که سازمان نقشه‌برداری در جاده‌های اطراف تهران انجام داد، مشخص شد برخی از مناطق بعضا 1.5 یا حتی 1.7 متر پایین رفته‌اند و یکی از بیشترین فرونشست‌ها نیز مربوط به تقاطع اتوبان آزادگان با جاده ساوه بود.

وی افزود: برهمین اساس مطالعات فرونشست در سازمان زمین شناسی شروع شد و پهنه فرونشست در جنوب تهران توسط سازمان زمین شناسی مشخص شد که آن موقع بیشینه فرونشست حدود 17 سانتیمتر بود که امروز پیش‌بینی می‌شود این نرخ به یک میلیمتر در روز رسیده باشد که در سال معادل 36 سانتیمتر می‌شود که در جهان یک رکورد است.

بلورچی گفت: فرونشست شدید در جنوب تهران متاسفانه نشان می‌دهد که آبخوان جنوب تهران در حال از بین رفتن برای همیشه است. این باعث می‌شود تا منازل این منطقه نیز کم‌کم کج و خرد شده و ترک بردارند و اگر خدای نکرده زلزله‌ای در این منطقه رخ دهد، خسارات جانی و مالی چندین برابر خواهد شد.

مشاور رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تاکید کرد: از سوی دیگر تاسیسات زیربنایی در این منطقه مانند برق، گاز، آب، کابل کشی‌ها و ... نیز به شدت در خطر هستند و حتی کابل‌های برق تحت فشار بیش از حدی در این منطقه قرار گرفته‌اند.

او با بیان اینکه سازمان زمین شناسی از 10 سال پیش درباره وقوع پدیده فرونشست در کشور هشدار داده اما کمتر به آن توجه و دقت شده است، عنوان کرد: ریزش فروچاله‌ها در برخی نقاط تهران و وقوع حوادثی مانند ریزش تونل‌های مترو و قنات‌ها بار دیگر باعث توجه عمومی به این بحران شده است. پیش‌بینی می‌شود در حال حاضر از حدود 600 دشت در کشور نیمی از آنها دچار پدیده فرونشست هستند.

وی اظهار کرد: تقریبا تمام شهرهای مهم کشور دچار خطر فرونشست هستند و علت اصلی آن هم برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی است.

مشاور رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز درباره اینکه آیا مطالعات سازمان زمین شناسی درباره پدیده فرونشست در کشور همچنان ادامه دارد، اظهارات قابل تاملی را مطرح کرد و گفت: مطالعات سازمان ادامه دارد اما اعتبارات تزریق نمی‌شود و به همین دلیل روند انجام مطالعات بسیار کند شده است. امسال بررسی‌های ما در استان فارس در حال انجام است و سال‌هاست که بسیاری از دشت‌های کشور را در زمینه پدیده فرونشست مورد مطالعات قرار داده‌ایم اما سرعت مطالعات ما به علت عدم تزریق بودجه بسیار کند شده است.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۱۲
کد مطلب: 34171