رییس هیات عامل ایمیدرو در مراسم امضای شرایط قرارداد خرید تضمینی برق نیروگاه ۲۳۵ مگاواتی هرمز مطرح کرد

دریافت مجوز افزایش ۲۵۰۰ هکتار زمین منطقه ویژه خلیج‌فارس

روزنامه گسترش صمت , 20 شهريور 1395 ساعت 14:59

قرارداد خرید تضمینی برق نیروگاه ۲۳۵ مگاواتی هرمز به امضا رسید.


به گزارش ماین نیوز، این قرارداد بین رییس هیات عامل ایمیدرو و اسماعیل خوش‌گفتار، مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر، به امضا رسید. در این برنامه مرتضی هاشم‌پور، مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی ( وابسته به ایمیدرو) و تعدادی از اعضای هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری غدیر نیز حضور داشتند. براساس اسناد مبادله شده، ایمیدرو برق تولیدی نیروگاه هرمز (در دست احداث) را برای مدت ۲۰ سال خریداری می‌کند.

طرحی با حضور سرمایه‌گذار آلمانی
رییس هیات عامل ایمیدرو پیش از امضای این قرارداد با ابراز خرسندی از احداث نیروگاه هرمز اظهار کرد: سابقه این امر به اوج تحریم‌ها باز می‌شود که تصمیم گرفته شد این پروژه در منطقه ویژه خلیج‌فارس عملیاتی شود. با ورود برق به شبکه، بخش قابل‌توجهی از نیاز صنایع مستقر در استان هرمزگان به‌ویژه منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس به انرژی برق تامین خواهد شد.

مهدی کرباسیان با بیان اینکه موضوع انرژی و برق یکی از موضوع‌های اساسی برای زیرساخت‌های یک سرمایه‌گذاری است، افزود: متاسفانه به دلیل کمبود برق در استان هرمزگان در حال حاضر پروژه‌های صنعتی با مشکلاتی روبه‌رو هستند.

از سوی دیگر جابه‌جایی برق بین استان‌ها نیز به دلیل نارسایی شبکه امکانپذیر نبوده در نتیجه در آن مقطع تصمیم گرفته شد این پروژه با سرمایه‌گذاری مشترک ایرانی-آلمانی انجام شود. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به وجود سرمایه‌گذار خارجی در احداث نیروگاه افزود: طرف ایرانی با یک شرکت آلمانی سرمایه‌گذاری در این پروژه را انجام می‌دهند که می‌توان گفت، نخستین طرح در منطقه ویژه صنایع معدنی خلیج‌فارس است که با مشارکت سرمایه‌گذار خارجی اجرا می‌شود. وی همچنین، حضور سرمایه‌گذار در چنین پروژه‌ای را سبب توسعه امورزیرساختی دانست و بیان کرد: برق این نیروگاه باعث می‌شود آن دسته از شرکت‌هایی که زیرظرفیت، مشغول فعالیت هستند، شرایط آسوده‌تری برای تولید داشته باشند. رییس هیات عامل ایمیدرو همچنین خبر داد به تازگی مجوز افزایش ۲۵۰۰ هکتار زمین منطقه خلیج‌فارس دریافت شده و زیرساخت‌های آن نیز در حال آماده‌سازی است.

رییس هیات عامل ایمیدرو درباره مزیت‌های مناطق جنوبی کشور گفت: ایمیدرو با ارائه زیرساخت‌ها در سواحل جنوبی، زمینه احداث و راه‌اندازی طرح‌های صنایع انرژی بر در این مناطق را فراهم آورده تا سرمایه‌گذاران مشکلی برای تامین آب نداشته باشند. وی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به مسئله آب اظهار کرد: موضوع آب یکی از بحران‌های جدی کشور است به همین دلیل باید صنایع معدنی که بیشتر آب‌بر هستند در کنار دریا (خلیج‌فارس- عمان) جانمایی شوند. خوشبختانه منطقه ویژه خلیج‌فارس این ظرفیت را دارا بوده و با در اختیار داشتن انرژی و فراهم بودن زیرساخت‌ها پذیرای سرمایه‌گذاران است.

اجرایی شدن تعهدات سرمایه‌پذیر(ایمیدرو)
مدیرعامل شرکت احداث صنعت ایران در این مراسم اظهار کرد: در راستای سیاست‌های وزارت نیرو، صنایعی که نیازمند انرژی افزون‌بر ۵مگابایت هستند، خودشان به همراه بخش خصوصی در زمینه تامین انرژی برای صنایع بزرگ و مادر ورود پیدا کنند. مرتضی هاشم پور با اشاره به موافقتنامه‌ای که در سال ۱۳۸۷ میان وزیران وقت صنایع، نفت و نیرو به امضا رسید تا براساس آن برخی از سازمان‌ها برای تامین برق صنایع انرژی بر تلاش کرده و این نیاز را خود تامین کنند، تصریح کرد: در همین‌باره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) در دی ۱۳۹۲ به طور عملی و با پرداخت بیش از ۱۱میلیارد تومان به عنوان پیش‌پرداخت، عملیات اجرایی یکی از پروژه‌های بسیار خوب در منطقه ویژه خلیج‌فارس مجموعه ایمیدرو و شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به ویژه هلدینگ برق و انرژی آغاز شد.

به گفته هاشم‌پور، یکی از اقدامات خوب در عملکرد موفق ۳ ساله ایمیدرو این بود که برای زیرساخت‌ها و نیاز صنایع انرژی‌بر تمهیداتی را انجام داده و با استفاده از سرمایه‌گذار در مجموعه بزرگ شرکت سرمایه‌گذاری غدیر این عملیات آغاز شد. البته پس از دی ۱۳۹۲ آن سرعت و شتابی که نیاز بود در پروژه رخ نداد اما در دی ۱۳۹۴ با بخشش زمان حدود ۲۳ماه به سرمایه‌گذار، فصلی نوین و اجرایی‌تری برای اجرای پروژه برق نیروگاه ۲۳۵ مگاواتی شروع شد. وی در ادامه افزود: در الحاقیه‌ای که دی ۱۳۹۴ به امضا رسید تکالیف سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر تعریف شد. براساس این الحاقیه ایمیدرو به عنوان سرمایه‌پذیر مکلف شد خط لوله گازی که میان سایت قرار دارد را به خارج از آن انتقال دهد. همچنین بر اساس آن قرار بود ایمیدرو قرارداد «ایی‌سی‌ای»، مدل مالی و قیمت خرید برق برای هر کیلووات ساعت را با سرمایه‌گذار توافق کند که خوشبختانه امروز قرارداد ایی‌سی‌ای با حضور مقامات هر دو طرف به امضا رسید. از سوی دیگر ایمیدرو به عنوان سرمایه‌پذیر مکلف به انتقال خط گاز بود زیرا سرمایه‌پذیر برای تامین سوخت نیز تعهداتی داشته است.

در این‌باره قرار است سرمایه‌گذار با هزینه سرمایه‌پذیر انجام دهد به همین دلیل عددی حدود ۲۳میلیارد تومان از سوی سرمایه‌گذار پیشنهاد شده و در حال راستی‌آزمایی هستیم. خوشبختانه تکالیف ایمیدرو به عنوان سرمایه‌پذیر اجرا شده است. هاشم‌پور با اشاره به تعهدات سرمایه‌گذار نیز اظهار کرد: دریافت مجوز زیست‌محیطی از تکالیفی بود که سرمایه‌گذار عهده‌دار آن بود و امیدوار هستیم هرچه سریع‌تر دریافت شود. همچنین موضوع دیگر آن است که سرمایه‌گذار باید پس از ۲۰ماه از تاریخ ابلاغ الحاقیه فاز گازی این پروژه را به سرمایه پذیر تحویل دهد که در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام شده است. همچنین سرمایه‌گذار موظف است پس از یک از تحویل فاز گازی این پروژه فاز بخار آن را نیز تحویل دهد. به گفته وی، مجموعه ایمیدرو نیز برای مدت زمان ۲۰سال خرید برق را به سرمایه‌گذار اعلام کرده و در تکالیف قراردادی آورده است.

ورود برق به مدار در تابستان ۱۳۹۶
مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر نیز در ادامه این مراسم و با بیان اینکه اجرای این پروژه سخت بود، اظهار کرد: خوشبختانه مشکلات موجود بر سرراه این پروژه برطرف شده و از زمان حل این مشکلات تا به امروز و شروع عملیات اجرایی، پروژه بیش از ۳۰درصد پیشرفت داشته و امیدواریم همزمان با اوج مصرف برق در تابستان ۱۳۹۶، شاهد ورود برق نیروگاه به مدار باشیم. این اتفاق هم به نفع ما و هم به نفع منطقه خواهد بود زیرا در منطقه‌ای این سرمایه‌گذاری انجام شده که تامین برق یک مشکل اساسی تلقی می‌شود.

اسماعیل خوش‌گفتار با اشاره به موضوع محیط‌زیست افزود: در حوزه محیط‌زیست مشکلی درباره سوخت دوم در پروژه وجود دارد. البته مشکل دیگر مربوط به حوزه آب است که به اعتقاد من این موضوع نیز باید هر چه سریع‌تر برطرف شود.


کد مطلب: 34142

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/34142/دریافت-مجوز-افزایش-۲۵۰۰-هکتار-زمین-منطقه-ویژه-خلیج-فارس

ماین نیوز
  http://www.minews.ir