گروه صنایع معدنی
 
صادرات صنایع معدنی محور رشد در اقتصاد مقاومتی
گروه صنایع معدنی - در حالی که به گفته نماینده مردم اصفهان، صادرات تنها راه خروج از رکود است، آمارهای گمرک نشان می دهد در سال جاری صادرات در حوزه صنایع معدنی با رشد 23 درصدی مواجه شده است.
به گزارش ماین نیوز، صنعت فلزات اساسی و زنجیره تولید محصولات معدنی از جمله صنایع پرظرفیت کشور در بحث ارزآوری و بهبود تراز تجاری هستند که بارها مورد تأکید کارشناسان اقتصادی قرارگرفته اند.

در حال حاضر سهم معدن از اقتصاد ایران تنها یک درصد گزارش شده که به نسبت ذخایر فراوان موجود در کشور و مزیت های فراوان تولید محصولات نهایی از این معادن، عدد ناچیزی است.

*صادرات صنایع معدنی بهترین گزینه رشد در اقتصاد مقاومتی
در همین رابطه حمیدرضا فولادگر اظهار کرد: صادرات محصولات معدنی و زنجیره ارزش آن اعم از فولاد، مس، سرب و روی بهترین جایگزین نفت در اقتصاد مقاومتی است.

نماینده مردم اصفهان با انتقاد از وجود موانع صادرات محصولات فولادی گفت: شرکت های فولاد اگر صادرات محور شوند به پیشرفت دست می یابند. در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی با نبود راهبرد روبرو بوده و نیازمند یک راهبرد مدون در این بخش هستیم.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در ادامه تصریح کرد: سه شرط اصلی بهبود صادرات محصولات فولادی در کشور داشتن راهبرد، انتقال فناوری از خارج و استفاده از ظرفیت داخلی (رعایت قانون حداکثر توان تولید داخل) است که باید با جدیت بیشتری از سوی دولت دنبال شود.

*بهبود صادرات محصولات معدنی - فلزی در سال جاری
صادرات محصولات معدنی و فلزی از این جهت مورد تأکید کارشناسان اقتصادی قرارگرفته که می تواند در راستای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی اثرگذاری قابل توجهی داشته و همچنین به دلیل ماهیت کاربری این صنعت، سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده ایفا کند.

آمارهای منتشر از گمرک جمهوری اسلامی نشان می دهد در پنج ماهه نخست امسال صادرات زنجیره ارزش معادن 2.92 میلیارد دلار گزارش شده که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته 23 درصد رشد را نشان می دهد.

در بخش واردات نیز، این عدد با 26 درصد کاهش به 1.44 میلیارد دلار رسیده که منجر به ایجاد تراز مثبت 1.48 میلیارد دلاری شده است.

* پیشتازی فولاد در صادرات
مهم ترین زنجیره تولید محصولات معدنی در کشور ما، صنعت فولاد است که به گفته حمیدرضا فولادگر، این در تولید آن به خودکفایی کامل رسیده است.
در طی دو سال اخیر سیاست دولت، وزارت صنعت و بنگاه های بزرگ فولادساز برای رهایی از رکود و خروج از شرایط بحرانی فروش داخلی، توسعه صادرات باقیمت های رقابتی بود و در طی این مدت، روند صادرات این بنگاه ها بهبود قابل توجهی یافت.

بر اساس آمار مذکور، در مدت پنج ماهه نخست امسال، 3 میلیون تن (معادل 1.3 میلیارد دلار) محصولات فولادی صادرشده که این عدد از نظر دلاری 17 و از نظر وزنی 62 درصد افزایش را نشان می دهد.

در بخش واردات محصولات فولادی نیز، یک میلیارد دلار محصول وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 15 درصد کاهش یافته است.

بر این اساس، تراز تجاری فولاد کشور به 300 میلیون دلار رسیده که در کوران رکود شکنی چینی ها در کاهش قیمت ها و فشار همه جانبه به تولیدکنندگان داخلی به واسطه بازاریابی مناسب و البته اصلاح نظام تعرفه ای حاصل شده است.

این آمارها حاکی از پیشتازی فولاد مبارکه در صادرات محصولات نهایی فولاد تحقق صادرات این شرکت بیش از برنامه پیش بینی شده است.

*مهم ترین شرکای تجاری فلزات ایران
مهم ترین مقصد صادرات فلزات ایران در پنج ماهه نخست امسال، کشور عراق با 507 میلیون دلار بوده و نکته جالب، صادرات 382 میلیون دلاری فولاد ایران به کشور چین است.

سهم ایتالیا نیز در واردات فلزات از ایران افزایش یافته و به 182 میلیون دلار رسیده که اغلب آن ناشی از قراردادهای فروش فولاد مبارکه با طرف های اروپایی است.

در بخش واردات نیز، بیشترین واردات صورت گرفته از چین به میزان 602 میلیون دلار بوده و کشورهای امارات، کره جنوبی، هند و ترکیه در مقام های بعدی قرارگرفته اند و فولاد بخش اعظمی از این واردات به خود اختصاص داده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۴
کد مطلب: 34073
 
مرجع : خبرگزاری فارس