گروه صنایع معدنی سیمان
 
کریستینسن در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز تشریح کرد:
روابط ۸۰ ساله ایران و اف ال اسمیت در صنعت سیمان
کیفیت را فدای قیمت نمی‌کنیم
گروه صنایع معدنی >سیمان - رئیس بخش سیمان شرکت اف ال اسمیت گفت: تقریبا حدود نیمی از خطوط تولید سیمان در ایران توسط شرکت اف ال اسمیت تامین تجهیزات و راه‌اندازی شده‌اند.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، پر مینرت کریستینسن (Per Mejnert Kristensen) افزود: اف ال اسمیت این افتخار را دارد که حدود 80 سال پیش نخستین خط تولید سیمان را در ایران راه‌اندازی کرد و از آن زمان تاکنون در توسعه صنعت سیمان ایران نقش پررنگی داشته است.

وی گفت: دفتر خود را در سال‌های نه چندان دور در ایران داشته‌ایم و بعد از تحریم‌ها و مسائل مربوط به آن و رفع تحریم‌ها این را شانس خوبی دیدیم که دفتر را مجددا افتتاح کرده و شروع به فعالیت کنیم.

خبرنگار ماین نیوز با پر مینرت کریستینسن، رئیس بخش سیمان شرکت اف ال اسمیت گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

آقای کریستنسن باعث افتخار ماست که شما را در ایران ملاقات می‌کنیم و قبل از هر چیز به شما بابت افتتاح دفتر اف ال اسمیت در تهران – ایران تبریک می‌گویم. در ابتدا خواهشمندم خودتان را معرفی و در مورد شرکت توضیح دهید

من پیر مانیر کریستنسن، مدیر بخش سیمان شرکت اف ال اسمیت هستم. این شرکت دارای 4 بخش است و یکی از آنها سیمان است. دیگر بخش‌ها شامل بخش مواد معدنی، بخش خدمات مشتریان و بخش آخر بخش شرکت‌های تولیدکننده است. در این بخش ما 9 شرکت تولیدکننده داریم. من مسئول تمامی بخش‌ها و فعالیت‌های مربوط به سیمان در سراسر دنیا هستم. بخش‌های مربوط به تولید، پروژه‌ها، به‌روزرسانی پروژه‌ها و مدرن سازی و حفظ و نگهداری کارخانه‌ها است. من تقریبا حدود 25 سال است که در اف ال اسمیت بخش سیمان و تمامی امور بین‌الملل مربوط به آن فعال هستم. به اکثر کشور‌هایی که با شرکت ارتباط تجاری دارند، سفر کرده‌ام زیرا این شرکت بین‌المللی است و ما باکشورهای زیادی در دنیا کار کرده‌ایم و ایران نیز یکی از مهمترین بازارهای ماست و در پی آغاز مجدد فعالیتمان در این کشور هستیم. باید بگویم ما تاریخچه همکاری و فعالیت زیادی با ایران داشته‌ایم و این برای ما حائز اهمیت است. ما در ایران اولین خط تولید سیمان را در سال 1933 افتتاح کردیم. بیش از هشتاد سال پیش و آن کارخانه اولین کارخانه تولید سیمان در سراسر ایران بود. این کشور دارای تاریخچه غنی و پرافتخار است و این افتخار ماست که بگویم از همان ابتدا همراه ایران و شرکت‌های ایرانی بوده‌ایم. در حال حاضر بیش از 30 خط تولید سیمان توسط اف ال اسمیت تجهیز شده که تقریبا نیمی از کل خطوط تولید سیمان در ایران است.

با تشکر از این معرفی کامل و مفید جنابعالی از اف ال اسمیت، بخش اتوماسیون این شرکت در کدام بخش قرار گرفته است؟

این بخش در واقع در بخش شرکت‌های تولیدکننده قرار گرفته است. به این دلیل که این بخش هم در در مورد سیمان هم در مورد مواد معدنی فعال است بنابراین اتوماسیون را در هیچ‌کدام جای نداده و آن‌را به قسمت تولیدکنندگان اختصاص دادیم.

همانطور که می‌دانید بازار ایران بعد از رفع تحریم‌ها شاهد حضور شرکت‌های اروپایی است که دفتر و یا کارخانه در اینجا تاسیس کرده‌اند. ایده و فکر شما در مورد تاسیس دفتر در ایران چه بوده است؟

هامنطور که می‌دانید تاریخچه طولانی در همکاری با ایران داشته‌ایم و طی یک سال اخیر نیز خطوط زیادی را تامین کرده‌ایم. دفتر خود را در سال‌های نه چندان دور داشته‌ایم و بعد از تحریم‌ها و مسائل مربوط به آن و رفع تحریم‌ها این را شانس خوبی دیدیم که دفتر را مجددا افتتاح کرده و شروع به فعالیت کنیم. ما روابط نزدیکی با ایران داشته‌ایم. فکر می‌کنم توسعه مسائل به شکلی که اکنون در جریان است، بسیار مثبت و خوب پیش می‌رود و برای ما به عنوان یک گروه قوی بسیار مهم است که در ایران نیز حضوری قدرتمند داشته باشیم. ما در این دفتری که افتتاح کرده‌ایم تعدادی از نیروهای محلی و داخلی را استخدام کرده و آموزش خواهیم داد و می‌خواهیم از این موضوع کاملا اطمینان حاصل کنیم که به تمامی مشتریان خود در سراسر ایران به خوبی خدمت کنیم. من از افتتاح این دفتر بسیار هیجان‌زده و خوشحالم و این یک پایگاه بسیار خوب برای اف ال اسمیت و فعالیت‌هایش خواهد بود.

بله من فکر می‌کنم رضایتمندی مشتری یکی از اهداف مهم اف ال اسمیت از افتتاح این دفتر در ایران بوده است تا بدین ترتیب بتوانید از مشتری حمایت همه جانبه داشته باشید. مساله قابل توجه دیگر در مورد شرکت شما ادامه فعالیتتان در ایران به عنوان بزرگترین شرکت در زمینه صنعت سیمان حتی در دوران تحریم‌ها بوده است. همانطور که می‌دانید این صنعت با موانع و مشکلات زیادی مواجه شده است و حتی بسیاری از کارخانه‌ها در حال حاضر با نیمی از ظرفیت واقعی تولیدی خود در حال فعالیت هستند و برخی نیز فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌اند. می‌خواهم نظر شما را به عنوان یک متخصص در این زمینه جویا شوم و بپرسم آیا پیشنهادات شما برای مدیران و افراد فعال در این صنعت برای رسیدن به توسعه و پیشرفت و ظرفیت کامل تولیدی خود چیست؟

من فکر می‌کنم این سوال بسیار خوبی است و در حال حاضر ظرفیت و پتانسیل زیادی در صنعت سیمان این کشور وجود دارد و کارخانه‌هایی نیز تاسیس شده است. مهمترین هدف در این زمینه باید بهبود بخشیدن میزان کارآمدی، ثبات و اطمینان کارخانه‌هایی که در حال حاضر وجود دارند، باشد. این بسیار مهم است که بتوانیم کارخانه‌های داخلی و محلی تاسیس کرده و ما نیز در واقع می‌خواهیم در جهت همین اهداف به شرکای خود کمک کنیم و فکر می‌کنم بسیاری از مسائل به محیط هم وابسته است. ساخت کارخانه‌هایی که آلودگی کمتر محیطی ایجاد می‌کنند، به‌روزرسانی سیستم‌های خودکار و مدرن و از همه مهمتر رساندن کارخانه به بالاترین ظرفیت و کارآمدی تمام، داشتن برنامه‌های مثبت جهت حفظ، زنگهداری و تعمیر و همچنین داشتن لوازم و تجهیزات جانبی که به آسانی در دسترس باشند و این‌ها به نظر مهمترین بخش‌هایی است که مدیران باید برای رسیدن به توسعه در صنعت سیمان توجه داشته باشند. به همین دلیل ما این دفتر را برای کمک به مشتریان و رساندن خدمات به آنها جهت رسیدن به بالاترین ظرفیت و تولید بیشتر با استفاده هرچه کمتر از انرژی افتتاح کردیم.

بله و اینکه یک کارخانه با محیط زیست هماهنگ باشد براساس استانداردهای جهانی مورد توجه اکثر کشورهای اروپایی از جمله کشورهای اسکاندیناوی و همچنین شرکت اف ال اسمیت بوده است. من فکر می‌کنم رقبایی نیز در این بازار دارید به خصوص شرکت‌های چینی. البته همانطور که ما و متخصصین در این زمینه واقفند محصولات چینی فاقد کیفیت مناسب، تامین تجهیزات کافی و مهمترین بحث ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان خود هستند. در صنعت سیمان نیز مانند دیگر صنایع به دنبال حفظ و تعمیرات و نگهداری از کارخانه‌ها و تاسیسات هستند. به نظر شما برتری اف ال اسمیت به بقیه رقبا چیست؟

تمرکز اف ال اسمیت بر این است که یک شرکت دارای نوآوری و بالاترین میزان تولید، بالاترین کیفیت محصول باشد. با اینکه قیمت تمام شده کمی بیشتر است اما بحث مهمتر طول عمر محصولات است. اینکه شما خط تولید محصول را به صورت مداوم و با بالاترین کارآمدی داشته باشید و محصولاتتان کیفیت بالایی داشته باشد. ما هیچگاه کیفیت را فدای قیمت پایین نخواهیم کرد و این باعث تفاوت ما نسبت به دیگر شرکت‌ها در این صنعت خواهد بود. من فکر می‌کنم در سطوح مختلفی رقابت می‌کنیم. آنها سعی در کاهش قیمت دارند؛ بنابراین کیفیت، محصول قابل اطمینان و طول عمر آن‌را فدای قیمت پایین می‌کنند. ما در جهت خلاف آنها حرکت می‌کنیم و بسیار به توانایی‌های خود اطمینان داریم و ایمان داریم که در بازار ایران بسیار قوی ظاهر خواهیم شد.

آیا شما تکنولوژی جدیدی ارائه می‌دهید؟ آیا پروژه‌های جدید در صنعت سیمان دارید؟ همانطور که شما می‌دانید شرکت‌های اروپایی هر روزه در این صنعت تکنولوژی‌های جدیدی ارائه می‌دهند.

ما بطور معمول محصولات خود را به سراسر دنیا می‌فرستیم؛ بنابراین برای ایران نیز همین کار را انجام می‌دهیم. ما تحقیق و مطالعات زیادی در زمینه استفاده از انرژی‌های جایگزین، ماشین آلات مدرن و جدید انجام دادیم. کارخانه‌های خود را بسیار کارآمد ساخته‌ایم به دلیل اینکه بیشترین میزان مصرف سوخت و انرژی را کارخانه‌ها دارند. من فکر می‌کنم بیشترین تلاش ما برای تطبیق و سازگاری با محیط زیست ایران است. استفاده از تجهیزاتی مانند مشعل‌هایی که در واقع متعلق به اف ال اسمیت بوده است و ارائه نسل جدیدی از این مشعل‌ها که تجهیزات بسیار مهمی محسوب می‌شود، مورد استفاده قرار خواهد گرفت که با این کشور و محیط زیست آن سازگار خواهد بود و این مشعل‌ها می‌توانند از سوخت‌های جایگزین مانند نفت وگاز هم استفاده کنند. من فکر می‌کنم این باعث پیشبرد اهدافمان خواهد شد.

بنابراین شرکت شما تمامی تجهیزات موردنیاز در صنعت سیمان در هر سطحی از تولید و هر مرحله را تامین می‌کند؟ اگر شرکتی نیاز به تجهیزاتی مانند نوار نقاله، کلسیناتور و مشعل‌ها داشته باشد، می‌تواند به اف ال اسمیت مراجعه کند؟

ما معتقدیم که یک پکیج کامل از این تجهیزات را داریم و خود را به عنوان یک مرجع کامل می‌دانیم و هر چیزی که موردنیازتان است، اف ال اسمیت می‌تواند برای شما تامین کند.

شما در ایران به عنوان مثال با شرکت احداث صنعت که زیرمجموعه ایمیدرو است، همکاری داشته‌اید و آقای شولز به ایران آمدند و با دانشگاه تهران یک قرارداد برای تحقیق و توسعه منعقد کردند. در آینده آیا فکر می‌کنید که انتقال دانش برای شرکت‌های ایرانی از اهداف شما خواهد بود زیرا سیاست دولت ایران نیز بر بومی سازی صنایع و دریافت دانش همراه با تکنولوژی آن است.

من فکر می‌کنم که ما یک محک خوب برای همکاری با شرکت‌های ایرانی را در گذشته از سر گذارنده‌ایم و در واقع تمامی تکنولوژی خود رابه ایران منتقل کرده‌ایم و حتی به بسیاری از شرکای خود طرح‌های اجرایی خود را نیز ارائه کرده‌ایم و فکر می‌کنم این نزدیک‌ترین نوع همکاری است. ما فقط فروشنده و خریدار نیستیم و بیشتر شبیه شریک هستیم. این در گذشته اتفاق افتاده و در آینده نیز اتفاق خواهد افتاد. این بخشی از موفقیت ماست و در ایران بسیار خوب جوابگو بوده است و با این سیاست مشتریان ما بسیار راضی خواهند بود و ما با آغوش باز از هر درخواست مشتری استقبال خواهیم کرد.

نظرتان را در مورد افتتاح دفتر ال اف اسمیت در تهران و آینده صنعت سیمان می‌فرمایید؟

من فکر می‌کنم آینده قطعا بسیار روشن است. ایران در حال حاضر نیاز به زیرساخت‌های زیادی مانند مدارس، بزرگراه‌ها، فرودگاه‌ها و بسیاری از سازه‌های دیگر دارد و همه اینها نیاز به سیمان و صنعت سیمان دارد و همانطور که گفتم برای اینکه قادر به تامین سیمان برای این نیاز باشید باید تا جایی که می‌شود تولید سیمان را بهینه‌سازی کنیم. شرایط برای صنعت سیمان ایران بسیار سخت است و اینجاست که ما وارد صحنه می‌شویم و آینده روشن را با هم رقم خواهیم زد.

همانطور که می‌دانید بسیاری از شرکت‌های بزرگ مانند دانیلی در صنعت فولاد در حال حاضر کارخانه خود را در استان البرز شهرستان کرج تاسیس کرده‌اند. شما دفتر خود را تاسیس کردید. آیا در آینده قصد تاسیس کارخانه را در ایران دارید؟

ما در حال تحقیق و توسعه جهت ارائه خدمات بهتر هستیم و فکر می‌کنم بخشی از این خدمات تاسیس مراکز خدمات و تامین تجهیزات جانبی است و شاید برخی از ماشین آلات و تجهیزات به ایران وارد شود و به مرکز تاسیسات ما بیاید. اینها البته بطور خاص در حال حاضر برنامه ما نیست اما در جهت رشد و توسعه هرچه بیشتر و اینکه برای مشتریان خود بهترین باشیم، در آینده شاید این جزء برنامه‌های ما باشد.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۱۰
کد مطلب: 34046