گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
در کشاکش یک بحران اقتصادی
«آنگلوامریکن» الماس را رها نمی‌کند
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - آنگلوامریکن مالک ۸۵ درصد از سهام دِبیرز، بزرگترین تولیدکننده الماس جهان در شرایطی که در پی بحران اقتصادی فعالیت بسیاری از معادن خود را متوقف کرده اما همچنان تلاش دارد تا این شرکت تولیدکننده الماس معدنی را حفظ کند.این شرکت در شرایطی بر حفظ معدن الماس خود اصرار دارد که بازار این ماده معدنی در جهان از مازاد عرضه و حضور رقیبی مانند الماس مصنوعی متضرر شده است.
 
به گزارش ماین نیوز، از سال ۲۰۱۴میلادی تاکنون بهای الماس خشن یا همان الماس معدنی در حال ریزش است و این صنعت در رقابت رو به رشد با صنعت الماس مصنوعی است. در چنین شرایطی شرکت معدنی و انگلیسی آنگلوامریکن که مالک ۸۵ درصد از سهام دِبیرز بزرگترین تولیدکننده الماس خشن جهان است، تصمیم دارد این شرکت فرعی خود را حفظ کند. آنگلوامریکن در شرایطی به دنبال حفظ دِبیرز است که به طور بی‌سابقه دست به فروش دارایی‌های خود زده، اما به نظر می‌رسد آنگلوامریکن به توسعه دوباره دِبیرز امیدوار است.

قیمت الماس از سال ۲۰۱۴میلادی تاکنون ۱۲ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است. براساس گزارشی که از سوی موسسه امریکایی و خدمات مالی مورگان‌استنلی منتشر شده این کاهش قیمت از این هم بیشتر بوده است. آنگلوامریکن در دسامبر سال گذشته میلادی و پس از آنکه ارزش سهام آن ۷۸ درصد کاهش یافت خبر داد که به دلیل کاهش بلندمدت قیمت کالاهای معدنی، ۶۰ درصد از فعالیت معادن مس، نیکل، پلاتینوم و آهن خود را تعطیل و نیمی از نیروی کار فعال در آنها را تعدیل می‌کند.

این شرکت اما در ادامه از تصمیم خود برای حفظ شرکت دِبیرز خبر داد. آنگلوامریکن این شرکت را در شراکت با دولت جمهوری بوتسوانا در جنوب افریقا در اختیار دارد. سهم دولت بوتسوانا از این شرکت ۱۵ درصد است. دِبیرز، بزرگترین و مشهورترین تولیدکننده الماس جهان است که در حال حاضر از چند جنبه زیرفشار قرار گرفته ازجمله: کاهش رشد اقتصادی در بازارهای عمده‌ای مانند چین و هند؛ مازاد الماس معدنی در بازار جهانی، بازیافت الماس ورقابت روزافزون با الماس مصنوعی که شهرتش به ویژه در میان نسل جوان رو به فزونی است. همچنین فروش سال ۲۰۱۵میلادی این شرکت در مقایسه با سال ۲۰۱۴میلادی، ۵۸ درصد کاهش داشته است. با این احوال آنگلوامریکن به طور قطع درباره حفظ دِبیرز با چالش‌هایی رو به رو خواهد بود، اما این چالش‌ها از رغبت آنگلو نسبت به دِبیرز کم نمی‌کند. مورگان استنلی در گزارشی که در نوامبر ۲۰۱۵ درباره آنگلوامریکن و دِبیرز منتشر کرده بود این تصمیم آنگلوآمریکن را ناشی از این باور می‌داند که بازار الماس دوباره به توازن برمی‌گردد و در اوضاع آن به‌تدریج بهبود حاصل می‌شود، اما دست یافتن به این بهبود نیاز به صرف مخارج و سرمایه بیشتری دارد که به ظاهر آنگلوامریکن پرداخت چنین هزینه‌ای را تقبل کرده است.

خطر حضور الماس مصنوعی هنوز بازار الماس معدنی و خشن را تهدید می‌کند. الماس مصنوعی آمده که بماند هر چند در ابتدا محل توجه نبود اما حالا این الماس‌های ساخته شده در محیط آزمایشگاه از سوی نسل جوان و حتی شخصیت‌های سرشناسی مانند لئوناردو دی‌کاپریو و سرمایه‌داران سیلیلکون‌ولی در کالیفرنیا مورد توجه قرار گرفته است، بنابراین هم تعداد الماس‌های تولیدشده و همچنین تعداد کارخانه‌های تولیدکننده آنها در پرو، کارولینای جنوبی، حوالی واشنگتن‌دی‌سی، روسیه و کانادا بیشتر می‌شود. دغدغه دیگری که برای الماس‌های مصنوعی وجود دارد این است که این الماس‌ها به جای الماس‌های معدنی فروخته شوند، چون تشخیص تفاوت آنها فقط با ابزار کارشناسانه ممکن است.

بنابراین این فرضیه هم که با افزایش عرضه الماس معدنی یا افزایش تقاضای آن در آسیا می‌توان بازار را به نوعی گسترش داد، کم و بیش به چالش کشیده می‌شود. البته با تمام این تفاسیر الماس مصنوعی در رقابت با الماس معدنی در حاشیه قرار دارد، در حال حاضر در سراسر جهان سالانه یک میلیارد دلار الماس مصنوعی فروخته می‌شود که در مقایسه با رقم ۲۲ میلیاردی مربوط به فروش الماس معدنی بسیار کوچک است. در نهایت نتیجه واضح است: صنعت الماس دارد تغییر می‌کند و به ظاهر هیچ‌گاه به گذشته‌ای که داشت برنمی‌گردد، اما هنوز امید به بهبود در بلندمدت و با سرعت کم در آینده وجود دارد. در این میان آنگلو برای حفظ سهام ۸۵ درصدی بزرگترین معدن الماس جهان باید با اقدام به سرمایه‌گذاری و تمرکز بر کنترل ذخایر موجود تا بازگشت بازار به توازن، صبور باشد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۵
کد مطلب: 34017
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت