گروه معادن زغال‌سنگ
 
با حضور استادانی از شش کشور خارجی؛
سومین کنگره ملی زغال سنگ سه شنبه در شاهرود آغاز می شود
گروه معادن >زغال‌سنگ - سومین کنگره ملی زغال سنگ به میزبانی دانشگاه صنعتی شاهرود از صبح سه شنبه آغاز به کار خواهد کرد.
 
به گزارش ماین نیوز، دکتر محمد عطایی دبیر علمی سومین کنگره ملی زغال سنگ، صبح دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران، تبیین اهمیت و ارتقای جایگاه صنعت زغال سنگ از منظر سیاست گذاران، اندیشمندان دانشگاهی و دیگر دستگاه های نظارتی را یکی از اهداف این کنگره خواند.

وی افزود: تعامل و تبادل تجربه های متخصصان و پژوهش گران دانشگاهی، گسترش شبکه های ارتباطی مناسب بین صنایع و دانشگاه ها، مبادله افکار و ایده های خلاقانه، تشویق پژوهش گران و ایجاد فضای مناسب برای ارایه نتایج آخرین دستاوردهای علمی و فناوری، جلب توجه مسئولان و صنعت به سرمایه گذاری پژوهشی و فراهم سازی بستر مناسب برای انتقال دانش و تجربیات کشورهای مختلف از دیگر اهداف این گردهمایی است.

عطایی با اشاره به برگزاری نخستین کنگره ملی زغال سنگ در دانشگاه صنعتی شاهرود و دومین کنگره در شرکت معادن زغال سنگ کرمان در سال های 91 و 93، یادآور شد: دبیرخانه دائمی این کنگره نیز در این دانشگاه ایجاد شده و قرار است این رویداد به صورت دوسالانه در کشور برگزار شود.

وی شمار مقاله های رسیده به دبیرخانه را 172 مورد عنوان کرد و گفت: پس از انجام مراحل داوری، 30 مقاله برای ارایه به صورت شفاهی و 76 مقاله نیز به صورت پوستر پذیرفته شده اند.

عطایی با بیان اینکه محورهای علمی این کنگره به گونه ای تدوین شده که تمام زمینه های علمی، کاربردی و مدیریتی قابل بحث در صنعت زغال سنگ را پوشش دهد، افزود: زمین شناسی، اکتشاف، استخراج، فرآوری مواد معدنی، مکانیک سنگ، ایمنی، بهداشت و محیط زیست از جمله این محورها هستند.

وی همچنین به حضور 9 مهمان خارجی و سخن رانی چهار نفر از آنان اشاره و تصریح کرد: این مهمانان از کشورهای استرالیا، اکراین، گرجستان، روسیه، برزیل و اسپانیا در این کنگره شرکت می کنند.

دبیر علمی سومین کنگره ملی زغال سنگ کشور با بیان اینکه میزگردی با عنوان بحران زغال سنگ و راهکارهای آن با حضور 80 نفر از مدیران در بخش زغال سنگ و مسئولان وزرات صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان بخش خصوصی تشکیل خواهد شد، یادآور شد: این روزها صنعت زغال سنگ کشور دچار بحران شدیدی است و تعطیلی واحد ها و بیکار شدن کارگران یکی از مهم ترین دلایل تشکیل این میزگرد است.

عطایی از برگزاری پنج کارگاه آموزشی با حضور مدرسانی از خارج از کشور خبر داد و گفت: نمایشگاهی نیز با 21 غرفه آخرین دستاوردهای شرکت های زغالی و معدنی را در معرض دید علاقه مندان قرار خواهند داد.

دبیر اجرایی کنگره نیز از امضای دو تفاهم همکاری میان دانشگاه صنعتی شاهرود با دو دانشگاه مطرح در حوزه زغال سنگ در اوکراین و استرالیا خبر داد و گفت: دانشگاه دانتسک اوکراین در یکی از معروف ترین نواحی زغالی دنیا واقع است و با امضای توافق نامه همکاری میان این دانشگاه با دانشگاه صنعتی شاهرود، گام بلندی برای تربیت افراد متخصص به ویزه در زمینه ایمنی در معادن زغال سنگ برداشته خواهد شد.
دکتر فرهنگ سرشکی یادآور شد: همواره مشکل ایمنی معادن زغال سنگ در ایران مطرح بوده و ارتباط با کشور اوکراین به دلیل داشتن زیرساخت های خوب آموزش ایمنی برای متخصصان کشور ما مفید و سازنده است.

وی به تفاهم نامه همکاری با یکی از دانشگاه های معروف استرالیا نیز اشاره و تصریح کرد: در صورت امضای این تفاهم نامه، فرصت های مطالعاتی کوتاه مدت برای استادان دانشگاه صنعتی شاهرود که در حوزه زغال سنگ فعالیت می کنند، فراهم خواهد شد.
دکتر سرشکی خبر خوش دیگری نیز برای فعالان بخش معدن در کشور داشت و گفت: در صورت برقراری تفاهم میان دانشگاه صنعتی شاهرود با شرکت دیتا ماین که دارنده یکی از معروف ترین نرم افزارهای طراحی کارهای معدنی در دنیا است، این دانشگاه به تنها مرکز مورد تأیید این شرکت در خاورمیانه برای برگزاری دوره های آموزشی به متخصصان تبدیل خواهد شد.

سومین کنگره ملی زغال سنگ ایران از صبح سه شنبه به مدت سه روز در دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار می شود.

سخن رانی، تشکیل میزگردی تخصصی، برپایی کارگاه های آموزشی و نمایشگاهی از دستاوردهای صنعت زغال سنگ از جمله برنامه های این سه روز است.
دانشگاه صنعتی شاهرود خود را برای میزبانی 500 نفر از میهمانان در تالار شقایق های این دانشگاه آماده کرده است.

این کنگره با همکاری دانشگاه آزاد شاهرود، شهرداری و شورای اسلامی این شهر، وزارت صنعت، معدن و تجارت و چندین شرکت خصوصی فعال در حوزه معادن برگزار می شود.

دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود دارای 40 سال سابقه فعالیت است و قدیمی ترین مرکز آموزش عالی در استان سمنان به شمار می رود.

این دانشکده دارای 23 عضو هیات علمی تمام وقت و 4 عضو هیات علمی وابسته است. از این تعداد، 6 نفر در رتبه استاد، 8 نفر دانشیار و 13 نفر استادیار هستند.
گفتنی است بالاترین رتبه های قبولی در کارشناسی ارشد و دکتری رشته معدن متعلق به این دانشکده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۲
کد مطلب: 33948
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا