گروه معادن سنگ آهن
 
نوریان:
امیدواریم امسال اکتشاف را در D۱۹ آغاز کنیم
بومی‌سازی 9200 قطعه در چادرملو/پیش‌بینی کاهش 49 درصدی سود امسال
گروه معادن >سنگ آهن - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در خصوص شرایط فعلی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: امسال سرمایه شرکت پس از تصویب مجمع عمومی فوق العاده سهامداران و موافقت سازمان بورس 105 درصد افزایش یافت و از مبلغ 17 هزار 100 میلیارد ریال فعلی به 35 هزار میلیارد ریال رسید. این افزایش سرمایه که قرار است برای تكميل پروژه هاي در دست اقدام و جبران هزینه های سرمایه گذاری در طرح های مشاركتی به مصرف برسد در دو مرحله اتفاق می افتد. ابتدا از مبلغ 17 هزارو 100 میلیارد ریال به مبلغ 28 هزار و 215 میلیارد ریال در سال جاری و از محل آورده نقدی و تبدیل مطالبات حال شده سهامداران و در مرحلۀ دوم از مبلغ 28 هزار و 215 میلیارد ریال به مبلغ 35 هزار میلیارد ریال، حداکثر ظرف مدت دو سال انجام خواهد شد.
 
به گزارش ماین نیوز، محمود نوریان در مورد آخرین وضعیت طرح های در دست اقدام چادرملو گفت: ما معتقدیم یکی از ارکان توسعه پایدار در صنعت، تکمیل زنجیره تولید با هدف ایجاد ارزش افزوده فرآورده های معدنی است، بنابراین طی دو سال اخیر بسیار تلاش کردیم تا با اجرای طرح های توسعه بخش خود، از طرفی به سمت تکمیل زنجیره تولید گام برداریم و از سوی دیگر با ایجاد ارزش افزوده در محصولات خود که از استخراج سنگ آهن آغاز و به ساخت محصولات فولادی ختم می شود، بتوانیم زیان های ناشی از کاهش قیمت جهانی سنگ آهن را جبران کنیم.

مدیرعامل بزرگترین تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن ایران افزود: براساس برنامه ریزی بعمل آمده در حال اتمام ساخت کارخانه فولاد ثامن چادرملو با ظرفیت تولید سالیانه 1 میلیون تن فولاد و قابل ارتقاء تا 1 میلیون و 300 هزار تن هستیم و امیدواریم به زودی تست های سرد و گرم آن آغاز شود. همچنین کارخانه احیاء مستقیم برای تولید آهن اسفنجی را هم در مجاورت کارخانه فولاد ثامن در دست ساخت داریم که آنهم برای سال 96 آماده بهره برداری می شود. تولید این کارخانه 1 میلیون و 500 هزار تن آهن اسفنجی است.

وی افزود: ساخت و راه اندازی واحد بخار نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی اردکان هم به پایان رسیده و هم اکنون این نیروگاه با ظرفیت کامل خود به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است. بخشی از تولیدات این نیروگاه هم برای تامین برق موردنیاز طرح های فولاد و احیاء چادرملو و سایر صنایع مستقر در مجتمع گندله سازی اردکان مورد استفاده قرار می گیرد.

نوریان طرح افزایش ظرفیت کارخانه گندله سازی مجتمع اردکان را از 3 میلیون و 400 هزار تن فعلی به 4 میلیون تن هم، یکی دیگر از برنامه های توسعه شرکت چادرملو عنوان کرد و گفت: این افزایش ظرفیت تولید، برای تامین گندله موردنیاز واحد احیاء و فولاد ثامن، ارفع و غدیر ایرانیان در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر طرح اجرای شبکه فاضلاب شهر اردکان و تصفیه آن به منظور تامین آب مصرفی واحد های فولادی مستقر در مجتمع گندله سازی اردکان که از دو سال پیش شروع شده امسال نیز تا بهره برداری کامل ادامه می یابد.

وی توضیح داد: همچنین علاوه بر اجرای این طرحها، بابت جبران مخارج سرمایه گذاریهای انجام شده در شرکت های سرمایه پذیر خود از جمله شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس، شرکت آهن و فولاد ارفع، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، شرکت صنایع
آهن و فولاد سرمد ابرکوه، شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، شرکت کاوند نهان زمین، شرکت نوین الکترود اردکان، شرکت
احداث صنایع و معادن سرزمین پارس «پامیدکو» و شرکت تامین سرمایه امید، مبلغ 6 هزار و 155 میلیارد ریال برآورد سرمایه
گذاری کرده ایم.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو یکی دیگر از برنامه های آتی این شرکت را بهره برداری از پهنه جدید معدنی D19 در مجاورت معدن چادرملو عنوان کرد و گفت: امیدواریم با طی شدن آخرین مرحله مقدماتی و دریافت مجوز از طرف سازمان محیط زیست، عملیات اکتشاف در این معدن امسال آغاز شود.

این مدیر معدنی و صنعتی کشور در زمینه میزان وابستگی به درآمدهای ارزی افزود: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو سالانه حدود 10.5 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن تولید می کند که تمامی این محصول در واحدهای فولادسازی کشور به مصرف می رسد. پس خیلی متکی به درآمدهای ارزی نیستیم اما با توجه به قیمت گذاری محصولات ما که براساس درصدی از قیمت شمش فولاد خوزستان است، هرگونه افزایش و یا کاهش آن در درآمدزایی و به تبع درسوددهی شرکت موثر است؛ بنابر این می تواند موجب افزایش قیمت روز سهام در بازار معاملات بورس شود.

نوریان در خصوص عدم تمایل این شرکت برای بهره گیری از سرمایه گذاری های خارجی در چادرملو گفت: در زمینه توسعه تکنولوژی به دنبال همکاری با کشورهای دیگر هستیم. البته هدف اول ما بومی‌سازی دانش فنی و تکنولوژی است، همانطور که تاکنون بیش از 9200 قطعه موردنیاز واحدهای معدنی و صنعتی شرکت را با همکاری تولیدکنندگان و متخصصان داخلی بومی سازی کرده ایم و در حال حاضر 5 شرکت دانش بنیان با چادرملو همکاری تنگاتنگ دارند و تمایل داریم این همکاری ادامه یابد. البته نباید فراموش کرد که کشور ما به دلیل وضع تحریم ‌ها سالها‌ از فناوری های روز دنیا عقب مانده است؛ بنابر این ما فقط تمایل به بهره گیری از تکنولوژی هستیم و نیازی هم به سرمايه گذاري شركتهاي خارجي در مجموعه هاي خودمان نمی بینیم ولي با شركتهايي كه قبلا با ما همكاری داشتند و به علت تحريم ها روابطمان ضعيف شده بود، در حال مذاكره هستيم تا براي رفع نيازهاي خود، بدون اتکا به واسطه ها، تصمیم گیری کنیم تا انشاالله بتوانیم در زمانی کوتاه با تکمیل کردن زنجیره تولید، محصولات نهایی خود را صادر کنیم.

مدیرعامل چادرملو در مورد پیش بینی سود کچاد در سال جاری گفت: ما فروش ۱۷۹۵ میلیارد تومانی را برای سال جاری پیش‌بینی کرده ایم که هرچند نسبت به سال 1394 از رشد 13 درصدی برخوردار است اما از لحاظ سود خالص با افت 49 درصدی مواجه هستیم و میزان آن 332 میلیارد تومان تخمین زده شده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۷
کد مطلب: 33940