گروه صنایع معدنی فولاد
 
ركود در بازارهاي داخلي و جهاني فولاد
گروه صنایع معدنی >فولاد - به نظر مي رسد رکود در بازار فولاد بعد از گذشت حدود 3 سال هنوز پابرجاست. ثبات قيمت ها يا صعود و نزول هاي موقتي و ناپايدار قيمت ها نشان مي دهد هنوز محرک هاي اصلي و تقويت کننده اي که مي توانند به رونق اين بازار منجر شوند وارد ميدان نشده اند و به همين دليل اکثر روندها کند صورت مي گيرند.
 
به گزارش ماین نیوز، در اين بين هفته گذشته نيز آنطور که مرکز خدمات فولاد ايران گزارش داده است بيلت در بازار ايران تغيير قيمتي نداشت و قيمت سايز 150 ميليمتر فولاد خوزستان 1290 تا 1295 تومان در هر کيلو پيشنهاد مي شد ولي تقاضا در اين قيمت بسيار پايين بود. بر اساس اين گزارش به رغم فشارها و اميدواري براي کاهش قيمت بيلت از آنجا که قيمت اين کالابه کف خود رسيده است امکان تغيير قيمت نيست؛ ضمن اينکه اگر قيمت بيلت کاهش پيدا کند به يکباره رکود دامن بازار مقاطع را خواهد گرفت چرا که خريدارها به انتظار کاهش قيمت بيشتر مقاطع مي نشينند.

در اين بين طي هفته گذشته قيمت مقاطع در بازار ايران تغييري نکرد و تقريبا ثابت ماند. در اول هفته، متوسط قيمت ميلگرد 14 تا 25 در اهواز 1500 تومان در هر کيلو اعلام مي شد که در پايان هفته به 1495 تومان رسيد. متوسط قيمت ميلگرد 14 تا 25 هم در اصفهان 1540 تومان بود که به 1531 تومان در پايان هفته افت کرد، اما بر خلاف آنها متوسط قيمت تيرآهن 14تا 18 که روز شنبه در اصفهان 1508 تومان بود در پايان هفته به 1528 تومان رسيد.

در هفته گذشته هم انديشي هايي بين توليدکنندگان مقاطع برقرار شد اما ضعف تقاضا آنقدر جدي است که هر تصميم گيري را زير سوال مي برد. طي روز چهارشنبه اصلاحيه دولت بر بودجه سال جاري مبني بر دريافت 40 هزار ميليارد تومان از محل تسعير نرخ ارز به تصويب مجلس رسيد؛ در صورتي که شوراي نگهبان با اين مصوبه مخالفت نکند اين حجم پول مي تواند بدهي دولت به شرکت هاي ساختماني را از بابت بودجه هاي عمراني تسويه کند و با اين عمل شرايط براي بهبود بازار مقاطع اميدوارکننده خواهد شد.

در اين بين بر اساس گزارش مرکز خدمات فولاد ايران، سه روز اول هفته گذشته، ورق در بازار ايران روند ثابتي داشت اما با بخشنامه گمرک به يکباره بازار ورق متلاطم شد و از روز چهارشنبه به بعد پيشنهادهاي عرضه کالامتوقف شد. بر اساس اين بخشنامه، واردکنندگاني که از طرف گمرک معتبر شناخته نمي شوند بايد 4 درصد علي الحساب ماليات عملکرد بپردازند اما مهم تر از آن دريافت مفاصاحساب از حوزه هاي مالياتي مربوطه است به اين ترتيب بسياري از شرکت ها که از کارت هاي بازرگاني غير معتبر استفاده مي کنند و کالاهايشان را با استفاده از کارت بازرگاني آنها وارد کرده اند براي ورود کالايا ترخيص دچار مشکل مي شوند.

قيمت ورق گرم ضخامت 2 ميليمتر رول در انزلي که تا روز دوشنبه هر کيلو 1770 تومان بود روز چهارشنبه به 1800 تومان رسيد و روز پنج شنبه ديگر کسي فروشنده نبود.

ورق هاي گرم ضخامت 5/ 2 تا 15 ميليمتر نيز تفاوت قيمت جدي نداشت و به علت رکود تقاضا قيمت تقريبا ثابت ماند، در حالي که عرضه، محدود بود. ورق هاي 15 ميليمتر به بالانيز با بازار به هم ريخته روبه رو بود، به طوري که قيمت ورق هاي اکسين به علت عدم عرضه همچنان رو به بالابود، در حالي که کالاهاي چيني در بازار عرضه مي شد.ورق سرد هم سه روز اول هفته با قيمت هاي ثابتي روبه رو بود، اما از روز سه شنبه به بعد به علت همان بخشنامه گمرک قيمت ها به هم ريخت و از روز چهارشنبه فروشنده ها از بازار عقب نشستند؛ به همين دليل قيمت ها به شدت بالارفت. در بازار ورق گالوانيزه نيز به علت تعطيل بودن چند کارخانه، با محدوديت عرضه روبه رو بوديم، به همين علت قيمت ها آماده اوج گيري است اما ضعف تقاضا اجازه نمي دهد.

در بازار جهاني چه خبر بود؟
هفته گذشته بازار نقدي سنگ آهن در ابتدا رشد قيمت داشت و از کمتر از 61 دلار دو هفته قبل به 62 دلار رسيد ولي تا پايان هفته رکود بازارهاي فيوچرز بر بازار نقدي سنگ آهن اثر منفي داشت و سنگ آهن خلوص 62 درصد وارداتي از استراليا 5/ 59 دلار در هر تن سي اف آر چين ثبت شد که از اواخر جولاي تاکنون پايين ترين قيمت بوده است.

البته بازار فولاد چين رونق دارد و فعالان بازار بعيد مي دانند سنگ آهن افت بيشتري داشته باشد. حاشيه سود فولادسازان چيني فعلاخوب است؛ از اين رو سنگ آهن مي خرند تا توليد را بالاببرند. با اين حال در کوتاه مدت قيمت اين ماده اوليه بين 60 تا 62 دلار در هر تن سي اف آر برآورد شده است.

در بازار قراضه، ترکيه فعاليت چنداني نداشت و روند آينده بازار روشن نيست؛ چون تحرک چنداني ندارد. متوسط قيمت قراضه وارداتي 225 تا 229 دلار در هر تن سي اف آر ثبت شده است. حجم ناچيز معامله ها نيز با روسيه و حوزه درياي بالتيک بوده است، با اين حال معاملاتي که روزهاي آتي نهايي مي شوند روند بازار را روشن تر خواهند کرد.

بر اساس گزارش مرکز خدمات فولاد ايران، در خاور دور نيز قراضه سنگين کلاس 2 ژاپن آخرين بار به کره جنوبي به 213.3 دلار در هر تن فوب صادر شده و پيشنهادهاي جديد به 228 دلار رسيده است؛ البته بعيد است ژاپني ها در اين قيمت ها خريدار پيدا کنند.

بر اساس اين گزارش، قيمت بيلت صادراتي سي آي اس اخيرا در سطوح پاييني قرار گرفته و با اينکه قيمت هاي صادراتي بيلت چين کمي بالارفته بيلت سي آي اس حرکتي نداشته است.بيلت صادراتي چين 350 تا 355 دلار در هر تن فوب ثبت شده که 5 تا 10 دلار رشد داشته و علت رشد قيمت نيز رونق بازار داخلي گزارش شده است. در عين حال اما بيلت صادراتي چين مشتري نداشت و بيلت روسيه، ايران و هند و حتي برزيل ارزان تر از چين معامله شدند.

در تايلند نيز بيلت ايران و هند در تناژ بالا15 تا 25 دلار ارزان تر از قيمت هاي چين فروخته شدند ولي در بازار داخلي چين قيمت بيلت 15 دلار بالارفته است.در بازار سي آي اس معاملات ناچيزي در 318 تا 320 دلار در هر تن فوب ثبت شده که نسبت به اوايل آگوست تغيير چنداني نداشته است. خريداران ترکيه نيز در 320 تا 325 دلار براي بيلت سي آي اس درخواست داده اند و بيلت روسيه اخيرا در 320 دلار معامله شده است.

در بازار مقاطع نيز هفته گذشته ميلگرد در بازار داخلي ترکيه 388 دلار در هر تن درب کارخانه بود که 50 سنت رشد داشته است. قيمت ميلگرد صادراتي ترکيه نيز در 380 دلار ثبات داشت. اين گزارش مي افزايد: در شمال اروپا ميلگرد در بازار واردات حدود 425 يورو در هر تن با کرايه حمل بود و در بازار داخلي آمريکا نيز ميلگرد در 500 دلار ثبات داشت.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۱
کد مطلب: 33926
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد