گروه معادن
 
موسسه مدیریتی و مشاوره «مک کنزی» گزارش داد؛
لزوم متوقف کردن عوامل کاهش بهره وری در معادن
گروه معادن - دانشمندان علم مدیریت و مهندسان تجهیزات در دهه های گذشته از اهمیت نگهداری پیشگیرانه سخن گفته اند. به گفته آنها باید نگهداری از تجهیزات و ماشین آلات جای خود را به تعمیرات آنها بدهد.
 
به گزارش ماین نیوز، براساس آخرین گزارش موسسه مدیریتی و مشاوره «مک کنزی»، بهره وری فعالیت های معدنی در سال های اخیر به حدود ۳۰درصد پایین تر از آن یک دهه گذشته رسیده است.

براساس این گزارش، در حالی که عوامل مختلفی منجر به کاهش بهره وری شده، مهم ترین نقش را در این عقبگرد، افزایش هزینه های سرمایه ای و عملیاتی ایفا کرده اند. در نتیجه معدنکاران به دنبال آن هستند که راهکارهای جدیدی برای بهره وری بیشتر و اقدامات کاراتر پیدا کنند.

روش گذشته در مدیریت تجهیزات و ماشین آلات، استفاده از زمان توقف و خرابی بود. اما دانشمندان علم مدیریت و مهندسان تجهیزات در دهه های گذشته از اهمیت نگهداری پیشگیرانه سخن گفته اند. به گفته آنها باید نگهداری از تجهیزات و ماشین آلات جای خود را به تعمیرات آنها بدهد.

در این شیوه به جای استفاده دائم از ماشین ها تا زمان توقف اجباری آنها و نیاز به تعمیر، نگهداری و بازدیدهای دوره ای از آنها در دستور کار قرار می گیرد.

به این صورت، هر ماشین و تجهیزاتی براساس برنامه از پیش تعیین شده و مطابق با شرایط کاری، مورد بازدید قرار می گیرد و در صورت نیاز روغنکاری شده و قطعات پرخطر آنها تعویض می شود.

در این صورت، احتمال توقف ناخواسته عملیات های تولیدی به کمترین حد رسیده و خطر بیکاری نیروی انسانی در زمان تعمیر و یا توقف کامل عملیات های تولیدی، به سمت صفر نزدیک می شود.

در غیر این صورت هزینه های مختلفی مانند حقوق و دستمزد نیروی انسانی منتظر شروع کار، تعمیرات، ناتوانی در تامین نیازهای بازار و پاسخگویی به تعهدات عامل بروز مشکلات اساسی می شود.

این استراتژی زمانی از اثربخشی لازم برخوردار خواهد بود که بتوان روغن کاری و روانکاری تجهیزات و ماشین ها را به روشی انجام داد که ضمن افزایش عمر مفید و کاهش وقفه های ناخواسته در تولید، مانع از توقف فعالیت های کنونی هم شود.
به عنوان مثال در صورت بهینه کردن دفعات بازدیدها و سرویس کاری تجهیزات و ماشین آلات بدون شک، عمر مفید آنها و عملکرد بدون وقفه شان افزایش خواهد یافت.

در این صورت، در کنار افزایش دسترسی به ماشین ها و سایر منافعی که شمرده شد، مزایای دیگری مانند افزایش ایمنی، تداخل کمتر آمادگی نیروی انسانی و ماشین آلات، کاهش ضایعات و مصرف سوخت و روان کننده ها حاصل خواهد شد که تیم های معدنی را در رسیدن به اهداف خود یاری خواهند کرد.

با بهینه کردن زمان بازرسی و رسیدگی به تجهیزات ماشین آلات، معدنکاران می توانند اطمینان یابند که ماشین های آنها، زمان کمتری را در تعمیرگاه به سر می برند.
این اتفاق به معنای آن است که کارکنان تعمیراتی و فنی، زمان کمتری را صرف بازدید از ماشین ها کنند و برنامه کاری آنها آزادتر می شود.

در این صورت، ماشین ها هم به کار خود ادامه می دهند و نیاز کمتری به مصرف سوخت، روان کننده های مختلف و تعویض فیلترها خواهد بود که به نوبه خود، هزینه های عملیاتی را بیش از پیش کاهش خواهد داد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۶
کد مطلب: 33708