گروه معادن
 
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن:تامین نشدن بودجه موجب کُندی آهنگ رشد این سازمان شده است
گروه معادن - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن گفت: تامین نشدن بودجه قانونی این سازمان موجب کُندی آهنگ رشد آن شده است و تداوم این وضعیت مانع بزرگی برای گسترش فعالیت ها و اجرای کامل وظایف خواهد بود.
 
به گزارش ماین نیوز، نادعلی اسماعیلی در چهاردهمین اجلاس هیات رئیسه نظام مهندسی معدن کشور با درخواست از دولت یازدهم برای واگذاری امور غیرحاکمیتی بیشتر به سازمان نظام مهندسی معدن، بدون اشاره به بودجه این سازمان افزود: آشنا نبودن یا ناکافی بودن اطلاعات از وظایف این سازمان و ساز و کارهای نظام مهندسی، آگاهی نداشتن از اختیارات و محدودیت ها، برداشت ها و تفسیرهای نادرست از قوانین از سوی مقامات و استفاده کنندگان از خدمات مهندسی معدن، از عمده ترین چالش های این سازمان به شمار می رود.

وی ادامه داد: متناسب با بودجه باقی مانده تخصیص یافته از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته 840 معدن توسط این سازمان مورد بازرسی قرار گرفت که امید است با افزایش بودجه، این برنامه گسترش یافته و به محدوده های اکتشافی صنایع معدنی نیز تعمیم یابد.

او به اهم فعالیت های سازمان نظام مهندسی معدن در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: همکاری های دوجانبه با دولت به منظور نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی، خودکفایی و خوداتکایی، کاهش بیکاری و برخورداری از اشتغال پایدار در توسعه بخش معدن در حال انجام است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به فعالیت 28 هزار مهندس معدن به عنوان اعضای این سازمان در سراسر کشور، بر ضرورت توانمندسازی بدنه کارشناسی و افزایش سطح کیفی خدمات اعضای این سازمان تاکید کرد.

وی اظهارکرد: با تلاش و پیگیری های این سازمان مجوز معدن طلای 'پس قلعه' در تهران برای انجام آموزش های کاربردی و عملی از سوی شورای عالی معادن در اختیار سازمان نظام مهندسی معدن ایران قرار گرفت که در صورت تامین بودجه، عملیات بازسازی آن انجام می شود.

* لزوم ایجاد شهرک های معدنی در خراسان رضوی
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: با توجه به گسترش پهنه های معدنی در شهرهای مختلف استان نیاز به ایجاد شهرک های معدنی احساس می شود.

محمدمهدی مروج الشریعه افزود: تصویب منطقه ویژه اقتصادی در حوزه خواف با توجه به ذخایر قابل توجه سنگ آهن در آن کفایت نمی کند و باید شهرک های معدنی ایجاد شوند.
وی بیان کرد: در حوزه زیرساخت های معدنی در خراسان رضوی با مشکل مواجه هستیم که این زیرساخت مربوط به بخش سخت افزاری شامل ماشین آلات و روش صحیح بهره برداری و بخش نرم افزاری شامل مهندسین معدن است.

* تدوین برنامه توسعه خراسان رضوی برمبنای معادن
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این اجلاس با اشاره به اهمیت بخش معدن در این استان گفت: برنامه توسعه در این حوزه بر مبنای گسترش معادن و فعالیت های معدنی تدوین شده است.

راضیه علیرضایی افزود: تحقق این برنامه در گرو تغییر دیدگاه مسئولان استان نسبت به معدن و تمرکز بیشتر آنها در حوزه سرمایه گذاری و بهره وری در این بخش است چرا که فعالیت های بخش معدن می تواند توازن را در اقتصاد خراسان رضوی ایجاد کند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری ویژه در حوزه معدنی سنگ آهن و تولید فولاد خراسان رضوی اظهارکرد: در راستای تحقق برنامه تولید 10 میلیون تن فولاد در خراسان رضوی، سرمایه گذاری گسترده ای در حوزه فولاد انجام شده که این رقم برای نمونه در سال گذشته 200 هزار میلیارد ریال بوده است.

او خاطرنشان کرد: امسال 144 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به این استان اختصاص یافته که از این میزان 133 میلیون یورو مربوط به بخش معدن است.

چهاردهمین اجلاس هیات رئیسه نظام مهندسی معدن کشور با شرکت حدود 200 نفر از اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن و معاونین بخش معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت به مدت دو روز در مشهد برگزار می شود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۷
کد مطلب: 33521