گروه معادن
 
نکاحی عنوان کرد:
دیدگاه مدیریتی خراسان رضوی مانع پیشرفت بخش معدن است
گروه معادن - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی گفت: دیدگاه مدیریتی حاکم بر خراسان رضوی هیچ نگاه اقتصادی به بخش معدن و مواد معدنی ندارد و این دیدگاه مانع پیشرفت بخش معدن است.
به گزارش ماین نیوز، حسین نکاحی در نشستی خبری اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰۰ معدن در خراسان رضوی وجود دارد که تنها ۵۰۰ معدن فعال هستند و ۹ هزار نفر در این معادن مشغول به کار هستند اما بحث معدن در اشتغال‌زایی مناطق محروم بسیار تاثیرگذار است.

وی با اشاره به روند کاهش صدور پروانه‌ بهره‌برداری معادن افزود: تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده در سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال ۹۴ بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.

نکاحی بابیان اینکه عملیات اکتشافی محدوده‌های معدنی حداقل ۱۰ سال زمان نیاز دارد، گفت: در حال حاضر سنگ آهن خواف یکی از بزرگترین محدوده‌های معدنی خراسان رضوی است که سابقه اکتشاف آن مربوط به دوره قبل از انقلاب اسلامی است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی افزود: ۱۲ هزار کیلومتر از منطقه معدنی خواف به منظور اجرای عملیات اکتشاف و تهیه اطلاعات پایه توسط دولت بلوکه شده است که قرار است تا ۱۶ مرداد ماه سال جاری آزاد شود.

نکاحی بیان کرد: مدیران و مسئولان کشوری معدن‌داران را صاحبان گنج می‌دانند که همین موضوع مانع پیشرفت بخش معدنی استان است.

وی اظهار کرد: درحالیکه ۳۰ درصد از ذخایر معدنی کشور در خراسان بزرگ قرار دارند اقتصاد استان متکی به بخش معدن نیست و اقتصاد گردشگری حرف اول را در این استان می زند اما اقتصاد شیلی و استرالیا و استانهای یزد و کرمان به شدت بر مواد معدنی متکی است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی ادامه داد: چین سالیانه یک میلیارد تن سنگ آهن از کشورهای دیگر وارد می‌کند و سهم ما از این واردات تنها ۲۰ میلیون تن است این یعنی در آمارها ما هیچ جایگاهی در دنیا نداریم و صادرات مواد خام معدنی ما بسیار ناچیز است.

نکاحی با بیان اینکه دایر کردن یک کارخانه فرآوری در کنار هر معدن توجیه اقتصادی ندارد، گفت: با توجه به وجود معادن مختلف در خراسان رضوی و نیاز به نیروی متخصص در این زمینه، رشته دانشگاهی معدن در این استان وجود ندارد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۱
کد مطلب: 33456