منگنز به ایستگاه فرآوری کرمانشاه می‌رسد

روزنامه گسترش صمت , 6 مرداد 1395 ساعت 12:28

پروانه بهره‌برداری واحد فرومنگنز کرمانشاه تا شهریور صادر خواهد شد و این واحد در هفته دولت به‌صورت رسمی گشایش خواهد یافت.


به گزارش ماین نیوز، سیدنعمت‌اله حقیقی‌زاده رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه، گشایش این واحد فرآوری معدنی را به منظور پیشگیری از خام‌فروشی و ارزش‌افزوده بیشتر با کمک بخش خصوصی، در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.

۵هزار تن ظرفیت فرومنگنز کرمانشاه

با کشف معادن منگنز در سال‌های گذشته در استان کرمانشاه، ایجاد واحد فرآوری آن نیز ضروری به نظر می‌رسید. از این‌رو ایجاد واحد فرآوری فرومنگنز از سوی بخش خصوصی گامی اساسی در این راستا است. در این‌باره سیدنعمت‌اله حقیقی‌زاده، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه عنوان کرد: با توجه به کشف معدن منگنز در استان کرمانشاه ۳ پروانه اکتشاف و یک پروانه بهره‌برداری معدن در این زمینه صادر شده است. شواهد و بررسی در این معادن نشان می‌دهد چندین هزار تن مواد معدنی منگنز از این واحدهای معدنی می‌توان استخراج کرد. از این‌رو با توجه به ذخایر منگنز در این منطقه، مسئولان و دست‌اندرکاران در استان هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی به‌دنبال استخراج و فرآوری از این واحدها هستند.

وی با اشاره به میزان استخراج از معادن منگنز در استان کرمانشاه و ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر از این معادن عنوان کرد: میزان استخراج از معادن منگنز در کرمانشاه، سالانه به ۳هزار تن در سال می‌رسد که به منظور از پیشگیری از خام‌فروشی و ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر جواز تاسیس واحد فرآوری فروسیلیس منگنز نیز در استان صادر شده است. این مقام مسئول در استان کرمانشاه در ادامه خاطرنشان کرد: این واحد فرآوری با بومی‌سازی فناوری تولید فروآلیاژ از سوی یکی از کارفرآینان استان کرمانشاه که تجربه موفقی در زمینه فروآلیاژها داشته، درحال تاسیس است.

حقیقی‌زاده با اشاره به میزان ظرفیت این واحد فرآوری معدنی منگنز در استان کرمانشاه بیان کرد: ظرفیت این واحد فرومنگنز ۵هزار تن در سال است که قابلیت افزایش به ۱۲هزار تن را نیز دارد. وی در ادامه افزود: البته با تعمیم اکتشاف و افزایش ذخایر واقعی منگنز شرایط توسعه بیشتر این ماده معدنی در استان دیده شده که در اصل مجری طرح با مشخص کردن فرآیند تولید و همچنین تامین خوراک مورد نیاز به‌دنبال توسعه این واحد است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه با اشاره به میزان ذخایر منگنز در دنیا عنوان کرد: براساس آمارهای جهانی، ذخایر کل معادن منگنز ۴۰۰ میلیون تن است که ذخایر ایران در این بین به ۱۰ میلیون تن می‌رسد. از این‌رو در استان کرمانشاه به‌دنبال طرح اکتشافات تکمیلی در این زمینه هستیم.

حقیقی‌زاده در ادامه با اشاره به قیمت جهانی منگنز عنوان کرد: در آینده با افزایش قیمت جهانی منگنز با تاکید بر افزایش عیار آن، منگنز تبدیل به یک عنصر استراتژیک برای فروآلیاژها خواهد شد. از این‌رو سرمایه‌گذاری در این زمینه دارای توجیه اقتصادی است.

این مقام مسئول در استان کرمانشاه با اشاره به اینکه افتتاح واحد فرآوری فرومنگنز کرمانشاه در راستای اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: این واحد فرآوری هم‌اکنون به‌صورت آزمایشی در حال تولید است، اما پروانه بهره‌برداری آن تا شهریور صادر و همزمان با هفته دولت به‌صورت رسمی افتتاح خواهد شد تا وارد مدار تولید فرومنگنز شود.

بازار داخلی را حمایت کنیم

مجید صحرانورد معدنکار و کاشف نمونه معدنی و مجری فرومنگنز کرمانشاه اظهار کرد: حدود یک ماه است واحد فرآوری فرومنگنز کرمانشاه به‌صورت آزمایشی در حال تولید فرومنگنز است که با گرفتن پروانه بهره‌برداری شهریور گشایش رسمی خواهد یافت. صحرانورد با اشاره به اینکه مواد اولیه فرومنگنز سنگ منگنز است، عنوان کرد: سال گذشته پروانه بهره‌برداری برای معدن منگنز گرفته شد. این معدن در جنوب شهرستان هرسین واقع شده است که ۵۰ کیلومتر با کارخانه فرآوری فاصله دارد. وی افزود: حدود سه سال پیش این معدن منگنز کشف شد که به‌خاطر کشف این معدن بنده عنوان کاشف معدنی نمونه را دریافت کردم. صحرانورد افزود: برای این واحد فرآوری از سال ۸۸ زمین آن مشخص شد، اما تا امروز نتوانسته‌ایم تسهیلات خاصی را دریافت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که توجیه اقتصادی این واحد فرآوری تا چه اندازه است، گفت: با توجه به اینکه سنگ معدن در خود استان موجود است و در فاصله ۵۰ کیلومتری با کارخانه قرار دارد، این واحد فرآوری دارای توجیه اقتصادی بالایی است، چراکه قیمت مواد اولیه و هزینه حمل‌ونقل آن ارزان‌تر تمام می‌شود و تنها هزینه استخراج آن باقی می‌ماند.

وی درباره میزان اشتغالزایی این طرح عنوان کرد: در این طرح برای ۵۰ نفر اشتغالزایی شده است. در حال حاضر نیز ۲۵ نفر در طرح فرومنگنز و همچنین در بخش معدن، اهالی یک روستا به تعداد ۳۵ نفر مشغول به کار شده‌اند. به عبارت دیگر ۵۵ نفر در حال حاضر مشغول به کار هستند که با افتتاح رسمی طرح و افزایش تولید به این تعداد نیز افزوده خواهد شد.

صحرانورد در ادامه با اشاره به پیشینه واحدهای فرآوری منگنز در ایران بیان کرد: در گذشته ۵ کارخانه در ایران وجود داشتند که دو کارخانه از این تعداد فرومنگنز و ۳ کارخانه دیگر سیلومنگنز تولید می‌کردند که یک واحد در اشتهارد، یک واحد در اصفهان و یک واحد در ساوه مشغول به تولید بودند. وی ادامه داد: اما کاهش قیمت فرومنگنز از ۵ تا ۶ هزار تومان در دو سه سال به ۲۸۰۰ تومان، سبب شد این واحدهای فرآوری تغییر کاربری داده و تولیدات فرومنگنز خود را به فروسیلیس تغییر دهند، چراکه دیگر فرومنگنز برای آنها توجیه اقتصادی نداشت. این معدنکار توضیح داد: از آنجایی که کوره‌های فروآلیاژها، تنوع تولید زیاد دارند با ایجاد تغییرات اندک در آنها می‌توان تولیدات آنها را تغییر داد. در حال حاضر نیز این کارخانه‌های فرومنگنز تعطیل شده‌اند و فروسیلیس تولید می‌کنند و تنها واحد اشتهارد و واحد فروسیلکومنگنز در کرمانشاه به‌عنوان کارخانه‌های فرومنگنز در کشور مشغول به تولید هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه برای تولیدات این کارخانه بازاریابی شده است، گفت: به خودی خود بازار خوبی برای فرومنگنز در کشور وجود دارد، اما واردات بی‌رویه نامرغوب هندی و چینی در این زمینه باعث رکود بازار داخلی شده است. حتی باوجود قیمت‌های بالاتر، تاجران فعال در این زمینه توانسته‌اند بازار را در اختیار بگیرند. از این‌رو از هم‌اکنون ما با مشکل فروش روبه‌رو هستیم، حتی اگر بخواهیم تولیدات‌مان را ارزان‌تر به فروش برسانیم. برخی تاجرهایی که وارد این بازار شده‌اند، این بازار را بهم ریخته‌اند. صحرانورد تاکید کرد: اگر ما تولیدات‌مان را نسیه به فروش برسانیم شاید بتوانیم بازاری برای آن بیابیم، چراکه مشابه خارجی آن بی‌رویه وارد می‌شود. برای مثال هفته گذشته ۲۵۰۰ تن سیلیس و منگنز از هند وارد شد. این واردات بی‌رویه بازار را خراب می‌کند.

این معدنکار نمونه کشوری در پایان خواستار حمایت از تولید داخلی نه در حد شعار، بلکه در عمل و به معنای حقیقی آن شد.


کد مطلب: 33450

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/33450/منگنز-ایستگاه-فرآوری-کرمانشاه-می-رسد

ماین نیوز
  http://www.minews.ir