گروه معادن سنگ آهن
 
از صادرات سنگ آهن تا صادرات سیب!
انتقاد دانشور از محدودیت دولت روی صادرات سنگ آهن
گروه معادن >سنگ آهن - فاطمه دانشور از اعضای هیأت رییسه اتاق بازرگانی ایران و عضو شورای شهر تهران چند سالی است با تاسیس یک شرکت معدنی اقدام به تولید و صادرات سنگ آهن خام می کند. پس از روی کارآمدن دولت یازدهم و سیاست های اتخاذ شده دیگر اجازه خام فروشی به صادرکنندگان داده نشد و این طور که پیداست این موضوع باعث کاهش درآمد صادرکننده از این راه و نارضایتی آنها شده است.
بی‌رونقی کسب و کار عضو اصلاح طلب شورای شهر
 
به گزارش ماین نیوز، فاطمه دانشور عضو شورای اسلامی شهر تهران و یکی از صادرکنندگان سنگ آهن خام است که در دولت یازدهم به دلیل آنچه "خام فروشی منابع کشور" خوانده شده از صادرات سنگ آهن خام منع شده است. شاید کسادی بازار صادرات سنگ خام باعث شده تا او به صادرات میوه و به خصوص سیب فکر کند و با تاسیس شرکت ثمین سیب پارسیان و قرار گرفتن در قامت رئیس هیات مدیره این شرکت، قصد صادرات میوه به خارج را کند و کم کم خود را از حوزه معدن داری و صادرات اقلام معدنی جدا کند. شاید به همین دلیل باشد که دانشور یک ماه پیش، سهم خود را از شرکت معدن کاو سپهر آسیا پس گرفت و از زمره شرکای این شرکت که در زمینه معدن فعالیت می کردند، خارج شد.

هرچه که هست، او در حاشیه کنگره چهره های نامی صنعت و اقتصاد کشور اظهار کرد که دل پری از سیاستهای دولت در زمینه جلوگیری از خام فروشی منابع کشور دارد.

او در خصوص اینکه صادرات سنگ آهن خام توسط وی تا چه حد در راستای اقتصاد مقاومتی است گفت: الان دو سالی است که صنف معدن و معدن کاران متوقف شده اند و ما را از صادرات سنگ آهن باز داشته اند و این هم به خاطر طرز تفکر برخی است که این کار را خام فروشی دانستند در صورتی که خیلی به موضوع ورود نکردند، زیرا سنگ معدن فرآوری شده در حال صادر شدن بود نه خود سنگ کلوخه.

دولت جلوی ما را گرفت و خودش ضرر کرد

او گفت: زمانی که ما تکنولوژی را وارد کشور کردیم و این سنگ کلوخه را فرآوری و به محصول میانی تبدیل کردیم نوعی توسعه در صنعت معدن است، با توجه به اینکه معادن ما در کشور جوان هستند و شاید در مورد سنگ آهن عمری ۱۰ ساله دارند، در این مدت کوتاه یک هجمه عظیمی علیه ما شکل گرفت که این باعث شد در نهایت دولت از دو سال قبل معادن را متوقف کند و عما معادن آهن در بخش خصوصی متوقف شدند و هم اکنون این حوزه در رکود کامل قرار دارد. بخش دولتی هم محصول خود را با زیان بسیار زیاد می فروشد.

دولت به مشکلات صادرکنندگان افزوده است

او ادامه داد: چندین دلیل برای این امر وجود دارد که اول بر می گردد به این که توان رقابت با قیمت جهانی برای ما وجود ندارد زیرا آنها در این چند سال پیشرفت بسیار زیادی کرده اند. مخصوصا که زیرساخت های حمل و نقل خود را خیلی توسعه داده اند در حال که ما در این بخش خیلی عقب افتاده ایم. به عنوان مثال استرالیا، هند و برزیل به عنوان رقبای اصلی ما توانستند با توسعه اسکله های خود کشتی های بزرگتری را جهت بارگیری مهیا سازند که قیمت تمام شده برای آن ها تا چندین برابر کمتر شد.

دانشور گفت: علاوه بر این اعمال سیاست های انقباضی که از دولت های نهم و دهم شروع شده بود و در دولت آقای روحانی به اوج خود رسیده است بر مشکلات صنف ما افزوده است. برخلاف آن چیزی که انتظار می رفت دیدیم تشدید این سیاست های انقباضی کار معدن را عملا از رده خارج کرد.

۸ طرح فولادی دولت شکست خورد

رئیس کمیسیون اخلاق کسب و کار و مسئولیت اجتماعی در اتاق بازرگانی ایران در خصوص مشکلات پیش روی معدن کاران برای صادرات آهن با ارزش افزوده بیشتر توضیح داد: تولید سنگ آهن به شمش و ورق فولادی سرمایه گذاری بسیار عظیمی می خواهد که کشش آن باید در کشور وجود داشته باشد و چون این سرمایه وجود ندارد، کارخانه های ایرانی سنگ هایی با عیار بسیار بالا را مصرف می کنند و ما سنگ هایی را صادر می کردیم که قابلیت استفاده در کارخانه های فولاد و ذوب آهن ایرانی را نداشته اند.

او در خصوص نبود تکنولوژی فرآورش این سنگ ها گفت: آوردن تکنولوژی به داخل کشور به دلیل هزینه بالایی که دارد کار بخش خصوصی نیست و این وظیفه دولت است که این کار را انجام دهد. از طرفی به دلیل شکست خوردن هشت طرح دولت در حوزه فولاد نباید انتظار چندانی برای رشد صنعت فولاد کشور داشت.

واردات لوازم خانگی را تکذیب می کنم

دانشور شایعاتی را که پیرامون امتیاز واردات لوازم خانگی در ازای جلوگیری از صادرات صادرات سنگ آهن خام به وی داده شده است را تکذیب کرد و گفت: این ها حرف های بی پایه و اساسی است که بعضا در محیط کسب و کار زده می شود و کاملا قابل بررسی است که چنین اتفاقی نیفتده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۸
کد مطلب: 33439
 
مرجع : خبرگزاری موج