گروه صنایع معدنی فولاد
 
افتتاح يك مجتمع توليد فولاد در كرمانشاه
همزمان با سفر رئيس جمهوري به استان صورت گرفت
گروه صنایع معدنی >فولاد - در سفر رئيس جمهوري به استان کرمانشاه چند طرح توليدي، زيربنايي و خدماتي در استان افتتاح شد. از جمله طرح هاي توليدي که در سفر کاروان تدبير و اميد به استان مورد بهره برداري قرار گرفت مجتمع سيما فولاد جهان بود که ظرفيت توليد 200 هزارتن ميلگرد A2و A3 را به جمع فولاد توليدي کشور خواهد افزود.
 
به گزارش ماین نیوز، اين واحد توليدي قادر است تا 250 فرصت شغلي مستقيم براي جذب جوانان و نيروي کار متقاضي ايجاد کند و بديهي است در اقتصاد استان تاثير مثبت و سازنده اي خواهد داشت.حسين ابويي مهريزي، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح اين طرح گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه جامعي براي توسعه و رشد صنعت در کرمانشاه در حال پيگيري و اجرا دارد. وي گفت: دست اندرکاران اين طرح توليدي بدون هيچگونه تسهيلات بانکي و صرفا با منابع مالي خود موفق به اجراي اين طرح شده اند.

جهانبخش شکري، رئيس هيات مديره مجتمع جهان فولاد غرب و ذوب آهن بيستون نيز در اين مراسم گفت: اولين هدف ما ايجاد يک واحد صنعتي اشتغالزا بود، تا با استخدام نيروي انساني لازم بتوانيم معضل بيكاري را تا حدودي رفع کنيم. سيما فولاد جهان مي تواند با جذب 220 تا 250 نفر نيرو فرصت مناسبي را براي جوانان اين منطقه فراهم کند. در مرحله دوم هم مرز بودن با اقليم کردستان و عراق مي تواند فرصت صادرات مقاطع فولادي را ايجاد کند که البته اکنون بيش از 5 سال است در زمينه صادرات مقاطع طويل فولادي فعال هستيم و ميلگرد توليدي سيما فولاد نيز مي تواند در بهبود سبد کالاموثر باشد.

وي افزود: به طور حتم افزايش رقم صادرات استان مي تواند در رفاه اجتماعي و رونق کسب وکار تاثيرگذار باشد علاوه بر اين در زمينه محصولات فولادي در برنامه پنجم و سند چشم انداز پيش بيني هايي به عمل آمده که ما خود را موظف مي دانيم در تحقق آنها اقدامي شايسته انجام دهيم. شکري درباره سرمايه گذاري اين طرح و خصوصيات فني آن اظهار کرد: صد درصد هزينه اجراي طرح از منابع مالي سهامداران بوده و هيچ تسهيلاتي از بانک ها دريافت نشده است.

وي گفت: همچنين صد در صد ماشين آلات اين واحد از سوي متخصصان و همکاران فني و مجرب داخلي ساخته شده اند. وي با اشاره به در حال اجرا بودن يک واحد ذوب آهن تصريح كرد: شرکت ذوب آهن بيستون طرحي را در زمره طرح هاي آمايش ارائه کرد که در سال 89 به تصويب رسيد، اما مشکلات بانک ها و عدم امکان مراوده با بانک هاي خارجي موجب عقب افتادن اجراي طرح شد، اما طي 2 سال آينده ذوب آهن بيستون هم به شمار واحدهاي فعال استان اضافه مي شود. رئيس هيات مديره مجتمع جهان فولاد غرب و ذوب آهن بيستون گفت: فضاي صنعت و توسعه آن نيازمند اقدام جدي دولت در برخي مسائل است. توسعه صنعت با وام هايي که نرخ سود بالادارند، با مشکلاتي که تغيير کاربري زمين دارند، با مسائل مالياتي که در زمان بهره برداري مطرح مي شوند و با نرخ بالاي هزينه برق و تامين اجتماعي به نظر سخت و دشوار مي آيد.

بررسي راه هاي توسعه صنعتي استان
علاوه بر مراسم افتتاح شرکت سيما فولاد جهان، در سفر هيات دولت به استان نشست هاي ديگري نيز برگزار شد و اقشار مختلف مردم با مسوولان کشور همچون معاونان و مشاوران رئيس جمهوري و اعضاي هيات دولت ديدارهايي داشتند که طي آنها گفت وگوهاي موثر هم به عمل آمد.

نشست هم انديشي کرمانشاهي هاي مقيم خارج از کشور و علاقه مندان به سرمايه گذاري در استان با حضور محمد شريعتمداري، معاون اجرايي رئيس جمهوري و استاندار کرمانشاه يکي از جلسات بود. در اين نشست که در محل هتل پارسيان کرمانشاه برگزار شد، سرمايه گذاراني از کشورهاي هند، لهستان و کره جنوبي و به علاوه برخي داوطلبان سرمايه گذاري ايراني مقيم خارج کشور حاضر بودند. در اين جلسه جهانبخش شکري، رئيس هيات مديره مجتمع جهان فولاد غرب و ذوب آهن بيستون موانع توسعه استان را برشمرد و درباره مسائل عام و مشکلات کلي توليد در استان سخنراني کرد.
وي اظهار کرد: به دليل آنكه استان كرمانشاه طي سال هاي جنگ تحميلي و پس از آن نتوانسته است فعالانه براي رشد و توسعه قدم بر دارد جا دارد که اکنون به پاس جبران گذشته امتيازاتي به استان و داوطلبان سرمايه گذاري داده شود، معافيت چندساله مالياتي، دادن تسهيلات بانکي کم بهره و با شرايط سهل تر نسبت به ساير استان ها، کاهش هزينه هاي خدمات دولتي و کاهش هزينه تغيير اراضي از کشاورزي به صنعتي و اعطاي جايزه صادرات به صادرکنندگان و آموزش کارشناسان و کارکنان دولتي براي تسهيل امور و تکريم متقاضيان مجوزهاي فعاليت و تامين زيرساخت هاي لازم براي توسعه صنعت از مشوق هاي سرمايه گذاري است.

شکري معتقد است: اگر دولت اراده حمايت از توسعه استان را داشته باشد مسلما تحقق اين موضوع ميسر خواهد بود. وي در پايان گفت: از مسوولان در خواست مي كنم که براي حل مشکل معوقات بانکي و ايجاد انگيزه فعاليت در توليدکنندگان، بابت بدهي هاي آنها و مانده تسهيلات اعطايي از اکنون دو سال مهلت تنفس داده شود و بازپرداخت اقساط به بعد از 2 سال موکول شود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۳
کد مطلب: 33434
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد