گروه معادن زغال‌سنگ
 
رییس هیات عامل ایمیدرو مطرح کرد
همکاری با فرانسه برای تولید صنعتی کک نفتی
گروه معادن >زغال‌سنگ - همکاری‌های بخش معدن ایران با شرکت‌های معتبر خارجی در پسابرجام در کنار ایجاد زنجیره ارزش در کشور باعث می‌شود بخش معدن و صنایع معدنی کمبودهای خود در حوزه فناوری و ماشین‌آلات معدنی را جبران کند
 
 به گزارش ماین نیوز، زیرا به گفته مهدی کرباسیان، رییس‌هیات عامل ایمیدرو هر شرکتی می‌خواهد در ایران پروژه‌های بزرگ احداث کنند، باید انتقال فناوری را در دستور کار خود قرار دهد.

از مشاوره شرکت اکسن تا تامین خوراک از سوی وزارت نفت
رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه به احتمال فراوان صنعتی شدن کک نفتی تا پایان سال عملیاتی می‌شود، گفت: پس از تفاهمنامه‌ای که با شرکت فرانسوی «اکسن» بسته شد، تا مهرماه گزارش مشاور فرانسوی برای طرح تولید صنعتی کک نفتی ارائه می‌شود. به گزارش خانه ملت، مهدی کرباسیان با اشاره به امضای قرارداد میان پژوهشگاه صنعت نفت و سازمان ایمیدرو برای تولید فازهای جدید صنعتی شدن کک‌نفتی گفت: مرحله آزمایشی این طرح اجرایی شده، در منطقه آزاد اروند زمین گرفته شد و بودجه برای ایجاد زیرساخت‌ها دراین منطقه اختصاص یافته که تا پایان سال عملیات تسطیح، دیوارکشی و آب و برق آن اتمام می‌یابد.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) افزود: پس از سفر رییس‌جمهوری به فرانسه و تفاهمنامه‌ای که با شرکت فرانسوی «اکسن» بسته شد، تا مهرماه گزارش مشاور فرانسوی برای طرح تولید صنعتی کک نفتی گرفته و پس از آن مناقصه بین‌المللی برای راه‌اندازی طرح انجام می‌شود، همچنین شرکت پالایش و پخش و وزارت نفت خوراک آن را تامین می‌کند و به احتمال زیاد صنعتی شدن کک نفتی تا پایان سال عملیاتی می‌شود. صنعتی شدن کک نفتی بی‌شک تاثیر بسیاری در صنعت آلومینیوم کشور خواهد داشت. صنعتی که این روزها در تلاش است تا به جایگاه گذشته خود بازگشته و بتواند بازار را از دست کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خارج کند. کک نفتی بیشتر در بخش آندسازی استفاده می‌شود که کاربرد آن در احیای آلومینیوم‌سازی است. حال با توجه به هدف تولید ۱/۵میلیون تن آلومینیوم در سال ۱۴۰۴ و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در این صنعت نیاز به کک نفتی بیش از گذشته خواهد بود. در واقع کشور برای توسعه صنعت آلومینیوم نیازمند آماده‌سازی زیرساخت‌ها از جمله مواد اولیه است زیرا نیاز هر یک از واحدهای تولید آلومینیوم با توجه به میزان تولیدشان به کک نفتی متفاوت است.

در حال حاضر کک نفتی تولید در کشور توان پاسخگویی به نیاز واحدهای تولیدی را ندارد اما با صنعتی شدن تولید این محصول و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در این حوزه می‌توان به خودکفا شدن تولید کک نفتی امیدوار بود، در غیراین صورت بی‌تردید میزان واردات این محصول معدنی به مقدار قابل‌توجهی کاهش خواهد یافت.

این اقدام را می‌توان یکی از اهداف بخش معدن در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست. به گفته امیر خرمی‌شاد، معاونت برنامه‌ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نکته مهم در بخش معدن و صنایع معدنی که می‌توان از بعد اقتصاد مقاومتی به آن توجه داشت، این است که ارزش‌افزوده بخش معدن بالاست، یعنی به ازای هر یک واحد سرمایه‌گذاری در بخش معدن، ۳واحد ارزش‌افزوده ایجاد خواهد شد. وی افزود: از سویی دیگر می‌توان به موضوع ایجاد اشتغال در بخش معدن اشاره کرد. اشتغالزایی در بخش معدن از موضوعات مهمی است که می‌توان آن را جزو یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی دانست.

در نتیجه اجرای طرح تولید صنعتی کک نفتی علاوه بر اشتغالزایی در بخش معدن و صنایع معدنی تاثیر فراوانی بر ایجاد زنجیره ارزش در بخش معدن خواهد داشت.

ورود دادستان دیوان محاسبات به پرونده حق انتفاع معادن بزرگ
کرباسیان در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به موضوع حق انتفاع و با بیان اینکه دادستان دیوان محاسبات از ابتدای سال جاری به پرونده حق انتفاع معادن بزرگ ورود پیدا کرده، ادامه داد: معادن گل‌گهر و چادرملو بابت حق انتفاع بدهی‌های سنگینی به دولت دارند، که دادستان جلساتی بین معادن، فولادی‌ها و ایمیدرو برگزار کرد که مقرر شد حق انتفاع سال ۹۱ تا ۹۴ معادن پرداخت شود تا بتوان به خزانه واریز کرد.

همکاری شرکت «دانیلی» و «اس‌ام‌اس» در زمینه ماشین‌سازی معدنی
از سویی دیگر با رفع تحریم‌ها و اجرایی شدن برجام، زمینه همکاری میان بخش معدن و شرکت‌های معتبر خارجی بیش از گذشته فراهم شد. به طوری که با اجرای شدن برجام هیات‌های اقتصادی بسیاری از کشورهای اروپایی و کشورهای صنعتی به ایران سفر کردند تا بتوانند زمینه همکاری معدنی با ایران را بررسی کنند. اما نکته مهم آن است که بخش معدن در سال‌هایی که با تحریم‌های ظالمانه روبه‌رو بود، در حوزه فناوری و ماشین‌آلات معدنی دچار عقب‌افتادگی شد. به همین دلیل انتقال فناوری و روزآمدی ماشین‌آلات معدنی از موضوع‌های مهمی بود که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) آن را جزو اولویت‌های اصلی همکاری با شرکت‌های معتبر خارجی قرار داد.

در همین‌باره، رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه در قراردادهای جدید بر انتقال فناوری از سوی ماشین‌سازی‌ها تاکید شده، یادآور شد: واحدهای بزرگ فولادی مانند «دانیلی» در اشتهارد و «اس‌ام‌اس» در قراردادی با «تامکار» اصفهان فعالیت ماشین‌سازی را آغاز کرده‌اند.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) تصریح کرد: هر شرکتی که می‌خواهد در ایران پروژه‌های بزرگ احداث کند، باید انتقال فناوری را در دستور کار خود قرار دهند. در واقع ایمیدرو در تلاش است تا در همکاری جدید خود با شرکت‌های معتبر اروپایی معدنی و صنایع معدنی به دنبال جبران کمبودهای بخش معدن و صنایع معدنی در حوزه فناوری و ماشین‌آلات است.

تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۲
کد مطلب: 33424
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت