گروه صنایع معدنی فولاد
 
برداشت آب فولاد مبارکه از رودخانه زاینده رود ۲۰ درصد کاهش یافت
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیر ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه از کاهش 20 درصدی برداشت آب از رودخانه زاینده رود در سه ماهه اول سال 95 خبرداد.
 
به گزارش ماین نیوز، محمد رضا بناییان گفت: شرکت فولاد مبارکه برای تولید 2.4 میلیون تن فولاد به ازای برداشت 40 میلیون مترمکعب آب در سال طراحی شده بود.

بناییان افزود: فولاد مبارکه با وجود تولید حدود 6 میلیون تن فولاد و اضافه شدن خطوط تکمیلی، با اصلاح فرآیندها و انجام اقدامات اصلاحی در جهت کاهش مصرف آب، میزان مصرف آب را در سال گذشته به کمتر از 0.7 میزان پیش بینی شده رسانده است.

وی با اشاره به اینکه سهم برداشت شرکت فولاد مبارکه از رودخانه زاینده رود کمتر از 2 درصد آب کل رودخانه است، گفت: اقدامات اصلاحی در این زمینه با مشارکت فولاد مبارکه و آبفا و اقدام به ایجاد شبکه فاضلاب در شهرهای همجوار جهت استفاده از پساب فاضلاب این شهرها برای تولید آب صنعتی مورد نیازخطوط تولید انجام شد.
مدیر ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه اظهار کرد: طرح توسعه واحد پساب برای تصفیه وتولید 3 هزار متر مکعب آب صنعتی در حال انجام است که تا سال 97 با بهره برداری از این طرح سهم فولاد مبارکه از برداشت رودخانه از این مقدار نیز کمتر می شود.

وی افزود: بهسازی و باز چرخانی آب در سیکل های خنک کننده و افزایش تعداد سیکل های استفاده از آب، تعویض و نوسازی خطوط لوله های انتقال و توزیع آب صنعتی وآشامیدنی در جهت کاهش تلفات آب، تکمیل و راه اندازی تصفیه خانه پساب در فولاد سازی و نورد پیوسته سبا و استفاده از بلودان ها و ریجکت های واحدها جهت استفاده مصرف کنندگان آب با کیفیت پائین (جهت شستشو، خنک کاری سرباره و ...) از جمله این اقدامات محسوب می شود.

تکنسین فرایند انرژی و سیالات فولاد مبارکه نیز در این زمینه افزود: با توجه به کیفیت مناسب آب رودخانه از ابتدای سال جاری حدود یک میلیون و دویست هزار مترمکعب پساب تصفیه شده خروجی تصفیه خانه پساب، برای مصرف به خطوط تولیدی ارسال شده است.

محمود عباسی گفت: کلیه پارامترهای کیفی آب ارسالی با توجه به گزارش آزمایشگاه طبق استانداردهای آب صنعتی بوده است.

عباسی در ادامه به پروژه های در دست مطالعه اشاره کرد و گفت:جایگزینیسامانه های خنک کاری تر با سامانه های خنک کاری خشک، طراحی و اجرای سیکل های خنک کاری خشک در پروژه های توسعه (توسعه نواحی فولادسازی ، فولادسازی سبا ، نورد گرم) از جمله این پروژه هاست.

تکنسین فرایند انرژی و سیالات فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه بعنوان شرکتی که بیش از 50 در صد تولید فولاد کشور را به خود اختصاص داده است، همواره تلاش می کند با توجه به پتانسیل های موجود در کشور نیاز صنایع پایین دست را تأمین کند.

شرکت فولاد مبارکه با داشتن حدود 12 میلیون تُن ظرفیت آهن اسفنجی بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان محسوب می شود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۷
کد مطلب: 33397
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا