خانعلی در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:

گرانفروشی تجهیزات انتقال مواد به ایران در دوران تحریم

8 مرداد 1395 ساعت 17:42

مدیرعامل شرکت رابین تجارت شرق درباره محصولات تولید شده در چین اظهار کرد: همه می‌دانند چین دانش فنی ندارد و تنها مزیت آن قیمت تمام شده است زیرا در چین قیمت تمام شده و هزینه‌های دستمزد بسیار کم است. البته این نکته تنها برای این موضوع کافی نیست زیرا دانش فنی موضوع بسیار مهمی است که چینی‌ها آن‌را در اختیار ندارند.


به گزارش خبرنگار ماین نیوز، به گفته امیرسیاوش خانعلی بیشتر شرکت‌های بزرگ دنیا در حال حاضر در این کشور کارخانه احداث کرده‌اند و تنها می‌‌خواهند از پایین بودن هزینه‌های تولید در این کشور استفاده کنند نه از دانش فنی چینی‌‌ها. در واقع با انتقال دانش فنی خودشان به چین محصول را با قیمت کمتری تولید می‌کنند.

خبرنگار ماین نیوز با امیرسیاوش خانعلی، مدیرعامل شرکت رابین تجارت شرق گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

درباره شرکت رابین تجارت شرق توضیح دهید.

این شرکت یکی شرکت‌های از زیرمجموعه شرکت مادر به نام «تهران هور» است. این شرکت در سال 1362 تاسیس و در زمینه بازرگانی-واردات فعالیت می‌‌کرد اما پس از سال 1380، تعدادی شرکت دیگر از جمله شرکت رابین تجارت نیز به ثبت رسید تا بتواند در حوزه‌های تخصصی‌تر فعالیت داشته باشد. در نتیجه شرکت رابین تجارت در سال 1387 به ثبت رسید و به صورت تخصصی در حوزه تجهیزات انتقال مواد از جمله انواع کانویرها و تجهیزات باربرداری فعالیت می‌کند بطوریکه نمایندگی 10 یا 12 شرکت را در ایران بر عهده دارد. این شرکت‌ها بطور کامل اروپایی هستند اما بیشتر آنها شرکت‌هایی از کشور آلمان هستند. بطورکلی نمایندگی شرکت‌هایی همچون برند بزرگ WDI که تولیدکننده سیم‌های بکسل است، شرکت «کتن‌ فابریک» آلمان که تولیدکننده زنجیر است و نمایندگی شرکتی دیگر به نام «ومبرگ» که بیشتر زنجیره‌های مخصوص انتقال قدرت را در چک تولید می‌کند را بر عهده داریم. علاوه بر این موارد شرکت مولربرتکس هلند که تسمه‌های مغز فولادی تولید می‌کند و شرکت لولرپک فرانسه، تولیدکننده لوریکای نوار نقاله و سایر شرکت‌ها در میان نمایندگی‌های ما حضور دارند.

بیشتر شرکت‌هایی که در حوزه انتقال مواد هستند و تریدینگ انجام می‌دهند تکنولوژی‌های اروپایی را وارد کشور می‌کنند. آیا در ایران چنین تولیدکنندگانی وجود ندارد؟

کشور ما در بحث انتقال مواد سابقه چندان طولانی ندارد در نتیجه به همین میزان تعداد شرکت‌هایی که بتوانند محصولات باکیفیت ارائه دهند در اختیار نداریم اما درباره تریدینگ به دلیل موضوع تحریم‌ها خیلی از شرکت‌های فعال در این حوزه و یا برخی تولیدکنندگان به دلیل تحریم نمی‌توانستند وارد ایران شده و فعالیت کنند. در نتیجه از طریق شرکت‌های واسط در دبی یا کشورهای دیگر اقدام کرده و محصول تولیدی خود را در بازار ایران 2 یا 3 برابر قیمت اصلی می‌فروختند اما پس از رفع تحریم‌ها شرکت‌ها خود علاقه دارند به صورت مستقیم در ایران فعالیت کنند.

با توجه به حضور محصولات چینی در بازار عدم دقت مشتری در انتخاب محصول می‌تواند هزینه کار را افزایش دهد، برداشت شما از این موضوع چیست؟

موضوعی که در ارتباط با چین وجود دارد، این است که همه می‌دانند چین دانش فنی ندارد و تنها مزیت آن قیمت تمام شده است زیرا در چین قیمت تمام شده و هزینه‌های دستمزد بسیار کم است. البته این نکته تنها برای این موضوع کافی نیست زیرا دانش فنی موضوع بسیار مهمی است که چینی‌ها آن‌را در اختیار ندارند. اگر نگاهی به این کشور داشته باشید خواهید دید بیشتر شرکت‌های بزرگ دنیا در حال حاضر در این کشور کارخانه احداث کرده‌اند و تنها می‌‌خواهند از پایین بودن هزینه‌های تولید در این کشور استفاده کنند نه از دانش فنی چینی‌‌ها. در واقع با انتقال دانش فنی خودشان به چین محصول را با قیمت کمتری تولید می‌کنند.

مشتریان شما شامل چه بخش‌هایی می‌شوند؟

محصولات ما به نوعی در هر صنعتی قابل رویت است و یک سری از تجهیزات مانند زنجیره در هر صنعتی قابل استفاده است، در نتیجه ما با تمامی صنایع در ارتباط هستیم اما اولویت اصلی ما با صنایع سنگین است. به عنوان مثال ما با صنایع فولاد از جمله فولاد خراسان، خوزستان، آلیاژی یزد، فولاد یزد مبارکه در ارتباط هستیم. در حوزه سیمان نیز این ارتباط بیشتر است و شاید بیشتر از 60 کارخانه سیمان با ما در ارتباط هستند. در بخش معدن نیز با گل‌گهر، چادرملو، بافق، سنگان و معادن مس و روی کار کرده‌ایم.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد


کد مطلب: 33357

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/33357/گرانفروشی-تجهیزات-انتقال-مواد-ایران-دوران-تحریم

ماین نیوز
  http://www.minews.ir