کسرایی در گفت‌وگو با ماین نیوز تشریح کرد:

برنامه پترولیوم پایپ کمپانی برای صادرات لوله‌های نفت و گاز به ایران

برقراری روابط بانکی ایران با دنیا نیازمند گذشت زمان است

8 مرداد 1395 ساعت 18:01

مدیر بازرگانی شرکت پترولیوم پایپ کمپانی معتقد است: همچنان بودجه‌ کافی برای اجرای برخی پروژه‌ها در اختیار نیست و از سوی دیگر برخی موانع وجود دارد که حل آنها از دست ما خارج بوده و باید بین دولت ایران و کشورهای دیگر حل شود تا پول‌هایی را که طلبکار هستند به سیستم بازگردد. در حال حاضر نیز سیستم سوییفت گشایش یافته است و برخی بانک‌ها فعالیت‌های ارزی خود را شروع کرده‌‌اند اما شاید حل شدن کامل موضوع نیازمند صرف زمان و اعتمادسازی باشد.


به گزارش خبرنگار ماین نیوز، امیررضا کسرایی درباره تاثیر تحریم‌ها بر فعالیت این شرکت افزود: در مرحله آخر تحریم‌ها که سخت‌گیری‌های بسیاری وجود داشت، با توجه به اینکه در کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی دفتر داشتیم، فشارهای زیادی به شرکت وارد می‌شد بطوریکه می‌توان گفت در آن زمان با محدودیت مواجه بودیم اما خوشبختانه در همان زمان هم ارتباطات برقرار بود.

کسرایی تصریح کرد: اعتماد خریدار و فروشنده به شرکت پترولیوم پایپ کمپانی، کمکی بزرگ به صنعت لوله در ایران خواهد بود.

خبرنگار ماین نیوز با امیررضا کسرایی، مدیر بازرگانی شرکت پترولیوم پایپ کمپانی گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

اصلی‌ترین کار شرکت شما چیست؟

شرکت ما، شرکتی تخصصی بوده و در زمینه کیسینگ و تیوپینگ به صورت اختصاصی فعالیت دارد بطوریکه لوله‌های فولادی از 2.3 تا 36 اینچ را در گریدهای مختلف در اختیار داریم. از سوی دیگر سعی ما بر این است با وضعیت خریدار و فروشنده کنار آمده و ارتباطات را حفظ کنیم زیرا این ارتباطات فرصت خوبی برای ما خواهد بود. در شرایطی همچون امروز که وضعیتی جدید در فضای بین‌المللی رخ داده است، فروشندگان با احتیاط بیشتری گام بر‌می‌دارند و نمی‌توانند تمام شرایط بازرگانی خریدار را در ایران قبول کنند، شرکت ما در موارد مختلف توانسته به عنوان واسطه به فروشنده و خریدار کمک کند تا محصول به فروش رفته و به دست مصرف‌کننده برسد. حوزه فعالیت ما حوزه نفت و گاز است. شرکت ما به صورت اختصاصی تامین‌کننده لوله‌های خاص صنایع بالادستی نفت و گاز است.

آیا در زمان تحریم مشکلی برای شما پیش آمد؟

در مرحله آخر تحریم‌ها که سخت‌گیری‌های بسیاری وجود داشت با توجه به اینکه در کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی دفتر داشتیم، فشارهای زیادی به شرکت وارد می‌شد بطوریکه می‌توان گفت در آن زمان با محدودیت مواجه بودیم اما خوشبختانه در همان زمان هم ارتباطات برقرار بود و رفت‌وآمدها صورت می‌گرفت. تلاش ما بر این بود در حد امکان مشکلات را رفع کرده و بتوانیم این دوران را پشت سر بگذاریم.

با توجه به گذشت 5 تا 6 ماه از برجام، وضعیت را چطور ارزیابی می‌کنید؟

وضعیت از یک دیدگاه خوب است زیرا خریداران و شرکت‌های وابسته به نفت همه در حال بررسی پروژه‌ها هستند اما واقعیت این است که همچنان بودجه‌ کافی در اختیار نبوده و از سوی دیگر برخی موانع وجود دارد که حل آنها از دست ما خارج است و باید بین دولت ایران و کشورهای دیگر حل شود تا پول‌هایی را که طلبکار هستند به سیستم بازگردد. در حال حاضر نیز سیستم سوییفت گشایش یافته و برخی بانک‌ها فعالیت‌های ارزی خود را شروع کرده‌‌اند اما شاید حل شدن کامل موضوع نیازمند صرف زمان و اعتمادسازی باشد که قدم به قدم این اتفاق رخ خواهد داد. خوشبختانه تا به امروز نیز اقدامات موثر بوده و بدون شک در آینده نیز وضعیت بهتر خواهد شد.

شما واردکننده چه محصولات و برندهایی هستید؟

ما ارتباط خاص با یک یا دو سازنده نداریم بلکه سعی ما بر این است تا چیدمانی جالب از تمام محصولات داشته باشیم زیرا برخی از مشتریان ما به دنبال محصول ژاپنی و برخی دیگر به دنبال محصول کره‌ای هستند. در واقع ما تامین‌کننده برندهای مختلف از جمله سومیتومو، و برندهای برتر چینی هستیم اما گاهی برخی مشتریان پروژه‌های ساده و درون خشکی دارند که نیازی به برندهای خیلی شاخص ندارند در نتیجه می‌توانند با بودجه‌ای کمتر محصولات چینی را انتخاب کنند اما آنهایی که در دریا کار می‌کنند و پروژه استخراج گاز را در دست دارند، نیازمند کاری ایمن بوده و باید از محصولات شناخته شده و برندهای خاص استفاده کنند.

در حال حاضر در پسابرجام تعداد پروژه‌ها افزایش یافته است، آیا درخواستی برای پروژه‌های جدید داشته‌‌اید؟ نظر شما درباره موضوع سیستم بانکی چیست؟

در حال حاضر شرکت تجهیزات دریایی فاز 14 پارس جنوبی را برعهده گرفته است و برای چندین حلقه چاه نیازمند لوله هستند. شبیه به این مورد نیز در پترو پارس و ... دیده می‌شود. در واقع تمام پروژه‌ها واقعی و نیاز به محصولات نیز واقعی است اما از نظر بانکی کمی نیازمند زمان هستیم تا وضعیت به نحوی باشد که بانک‌ها بیشتر با یکدیگر کار کنند اما خوشبختانه شرکت توانایی‌های مالی در اختیار دارد که می‌تواند به حالت باز با خریدارهای خوب و معتبر کار کند. با این توانایی هم ما کمکی به صنعت کرده‌‌ایم و هم امتیازهایی برای شرکت ایجاد می‌شود. در واقع بخشی از نگاه ما حمایت از صنعت کشور است. هرچند شرکت ایرانی نیستیم اما بنده عضوی از هیات مدیره شرکت هستم در نتیجه سعی من بر آن بوده تا بهترین خدمات را به ایران بدهیم. به دلیل چنین موضوعاتی است که خیلی از شرکت‌ها علاقه دارند با ما کار کرده و یا محصول و یا راه‌حل به آنها ارائه دهیم.

چرا مشتریان شما، مستقیم به تولیدکنندگان محصولات رجوع نکرده و از رابطه شما استفاده می‌کنند؟

در حال حاضر در مرحله‌ای قرار داریم که به عنوان مثال شرکت نفت شرایط خود را اعلام می‌کند اما فروشنده این شرایط را قبول نمی‌کند در نتیجه فشار در این مرحله افزایش می‌یابد. در این مرحله اگر ما خود را کنار بکشیم نه شرکت نفت به کار خود می‌رسد و نه شرکت اصلی فروش خواهد داشت، در نتیجه ما فرصتی در اختیار داریم که با استفاده از اعتبار و آشنایی، هر دو طرف به ما اعتماد می‌کنند تا کار انجام شود زیرا در صورتی که کار انجام نشود بازگشت ایران به جایگاهی که به دنبال آن است نیازمند صرف زمان بیشتری خواهد بود. با توجه به وضعیت پیش آمده در بازار جهانی اعتقاد من بر این است تا جایی که در توان داریم باید از این صنعت و فعالان آن حمایت شود.

در شرکت پترولیوم پایپ چند ایرانی مشغول به کارند؟

از ملیت‌های مختلفی در این شرکت مشغول به کارند. بطورکلی حدود 200 نفر در سراسر دنیا در این شرکت فعال هستند. دفاتر اصلی شرکت در دبی، سنگاپور و لندن است.

گردش مالی شرکت به چه میزان است؟

سال مالی گذشته میزان گردش مالی شرکت 350 میلیون دلار بود. پیش‌بینی این است در سال 2016 صادرات نیز به ایران داشته باشیم.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد


کد مطلب: 33354

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/33354/برنامه-پترولیوم-پایپ-کمپانی-صادرات-لوله-های-نفت-گاز-ایران

ماین نیوز
  http://www.minews.ir