گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
تکمیل مجتمع آندسازی ایرالکو ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - نایب رییس هیات مدیره شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو)گفت : تکمیل مجتمع آندسازی این شرکت در طرح توسعه منطقه خیرآباد اراک ، 3هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
 
به گزارش ماین نیوز، داود باقری افزود: این شرکت به تنهایی توان ساخت مجتمع آندسازی را ندارد و برای تکمیل این طرح باید تسهیلات کم بهره به شرکت اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه ساخت مجتمع آندسازی در زمینی به مساحت 160 هکتار در خیرآباد اراک برنامه ریزی شده است ، ادامه داد: در سال 1385 معادل 30 میلیون دلار تجهیزات مجتمع آندسازی از کشور چین وارد شده و مدیریت وقت شرکت درخواست یک هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره از بانک های عامل داشته اما تاکنون حتی یک ریال هم برای این مهم مساعدت مالی نشده است .

نایب رییس هیات مدیره شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو)، میزان اشتغالزایی طرح آندسازی را 500نفر عنوان کرد و گفت : علاوه بر بخش عظیمی از تجهیزات مورد نیاز برای تکمیل مجتمع آندسازی ، زیر ساخت های لازم نیز از قبیل برق ، آب و محورهای مواصلاتی در دسترس نیز مهیا شده که در صورت تخصیص تسهیلات مورد نیاز می توان در مدت دو سال این مجتمع را به بهره برداری رساند.

وی با بیان اینکه ساخت مجتمع آندسازی 15 تا 20 میلیون دلار صرفه جویی ارزی را برای شرکت به همراه دارد، اضافه کرد: میزان بهره برداری آند از مجتمع آندسازی را در سال 1385، 60هزار تن در سال پیش بینی شده بود در صورتی که اگر ساخت این مجتمع بر اساس برنامه های مدیریت جدید پیش رود امکان بهره برداری از یکصدهزار تن آند در سال وجود دارد. باقری ، بهینه سازی خط سه شرکت ایرالکو را مهم ترین اقدامات این شرکت در سال گذشته عنوان کرد و گفت : قرارداد بهینه سازی خطوط چهار و پنج این شرکت نیز اواخر سال گذشته با یک شرکت چینی منعقد شد که به زودی این عملیات نیز آغاز می شود. وی اظهار کرد: آلایندگی زیست محیطی و تلاش برای بهبود شرایط آب و هوای اراک دغدغه مدیران این صنعت است و تمام تلاش برای سرعت بخشی به برنامه های انتقال این واحد به کار گرفته شده است .

وی با بیان اینکه میزان آلایندگی شرکت ایرالکو همچنان در هاله یی از ابهام وجود دارد، ادامه داد: صنعت آلومینیوم ایران در اراک قدمتی بیش از 40سال دارد و فرسودگی تجهیزات در نایب رییس هیات مدیره ایرالکو: خطوط تولید قدیم همواره یکی از معضلات بوده که در این خصوص مدیریت جدید اقدامات چشمگیری انجام داده است . نایب رییس هیات مدیره شرکت ایرالکو افزود: بهینه سازی تجهیزات و فرآیند تولید به عنوان محور اصلی اقتصاد مقاومتی امسال در تمامی برنامه های ایرالکو لحاظ شده و اقدامات کاربردی با تکیه بر توان و دانش بومی در تولید فرآورده های آلومینیوم ملاک کار است .

وی اضافه کرد: ایرالکو به عنوان صنعت مادر تخصصی تولید آلومینیوم یکی از صنایع مهم و اثرگذار کشور محسوب می شود که این مهم را با تکیه بر داشته های داخلی و باروری ظرفیت ها دنبال می کند. باقری گفت : طرح 350هزار تنی تولید آلومینیوم با یک میلیارد دلار سرمایه مورد نیاز و اشتغال بیش از سه هزار نفر، طرح نیروگاه 500مگاواتی با حدود 400میلیون دلار سرمایه مورد نیاز و تبدیل ضایعات شرکت به شمش آلومینیوم در واحد کاشان این شرکت از دیگر برنامه های شرکت ایرالکو است . وی در بخشی از سخنانش گفت : این شرکت میراث دار مشکلات بسیاری است که از مدیریت قبل تحمیل شده و مدیریت جدید می کوشد که مسیر اعتلای صنعت آلومینیوم را در سلامت کاری و توسعه امور دنبال کند.

وی بیان کرد: برخی جوسازی ها به ناحق علیه مدیریت این شرکت و فیش های حقوقی شده است که در محاکم قضایی در این خصوص شکایت شده است . شرکت آلومینیوم اراک به عنوان نخستین تولیدکننده شمش های آلومینیوم در ایران ، در سال 1351 در زمینی به مساحت 232هکتار در اراک تاسیس شد و هم اکنون حدود 4هزار نفر در این شرکت اشتغال دارند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۱
کد مطلب: 33286