ادامه اعتراض کارگران معادن ترکیه به خصوصی‌سازی معادن

خبرگزاری ایلنا , 25 تير 1395 ساعت 21:30

در روزهای گذشته هزاران نفر از کارگران و فعالان مدنی ترکیه علیه خصوصی سازی معادن این کشور تظاهرات اعتراضی برپا کردند.


به گزارش ماین نیوز، روز گذشته هزاران کارگر معدن، فعالین مدنی و اعضای سازمان های مردم نهاد ترکیه علیه تلاش‌های دولت برای خصوصی سازی معادن در ترکیه تظاهرات کردند.

قرار است یک تجمع اعتراضی بزرگ دیگر نیز در اواخر ماه جاری میلادی در ترکیه برگزار شود.

دولت ترکیه سعی دارد روند خصوصی سازی معادن این کشور را با سرعت هرچه تمامتر ادامه دهد و فعالان کارگری معتقدند این خصوصی سازی‌های بی رویه، امنیت شغلی کارگران معادن را به خطر خواهد انداخت و از طرف دیگر سطح ایمنی و امنیت جانی کارگران معادن خصوصی به شدت پایین است.

فعالان کارگری ترکیه با اشاره به حوادث مرگبار معادن این کشور به خصوص در بخش خصوصی، به شدت با واگذاری معادن به شرکت‌های خصوصی مخالفت می‌کنند.

در حال حاضر نیز کارگران معدن در ترکیه از سطح بالای رضایت شغلی برخوردار نیستند. به تازگی، کارگران دو معدن ذغال‌سنگ این کشور در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزدها دست به اعتصاب غذا زدند.

//////////////////

قرارداد راه اندازی خط تولید “بیلت” در کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان با شرکت اتریشی منعقد شد+تصاویر

قرارداد شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان (آلومینیوم مسجدسلیمان) با شرکت اتریشی برای واردات تکنولوژی وماشین آلات خط تولید بیلت آلومینیوم نهایی شد.

به گزارش اندیکانیوز به نقل از آسماری,قرارداد شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان (آلومینیوم مسجدسلیمان) با شرکت اتریشی برای واردات تکنولوژی وماشین آلات خط تولید بیلت آلومینیوم نهایی شد.

سید عباس حسینی مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان با تائید این خبر به خبرنگار ما گفت:مذاکرات اولیه باشرکت اروپایی انجام شده بود و امروز قرار داد انتقال این تکنولوژی بمنظور استفاده در فاز دوم کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان منعقد و نهایی گردید.

وی افزود: در حال حاضرخط تولید استاندارد بیلت و شمش آلیاژی در کشور وجود ندارد و برای اولین بار شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان موفق به بهره مندی از این خط تولید در کشور خواهد شد.

حسینی تصریح کرد:خط تولید محصول کاملا اروپایی و محصول تولیدی از لحاظ کیفیت قابل رقابت با نمونه های خارجی بوده و می توانیم محصول تولیدی را به خارج ازکشور صادر نمائیم.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان با گلایه مندی از برخی مشکلات ایجاد شده در روند اختصاص زمین مورد نیاز به کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان عنوان داشت:امیدواریم مشکل تامین زمین برای اجرای فاز دوم کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان برطرف شود که در اینصورت می توانیم در سال آینده خط تولید بیلت آلومینیوم را در مسجدسلیمان اجرایی کنیم.
///////////////////

مدیر عامل شرکت آلومینیوم خوزستان عنوان کرد
سنگ اندازی پتروشیمی در فرآیند احداث "آلومینیوم کاوه مسجد سلیمان "
آلومینیوم

مدیر عامل شرکت آلومینیوم خوزستان ابراز امیدواری کرد مسئولان شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان با شکایت‌های ناصواب خود جلوی سرعت کار را نگیرند و بگذارند که این کارخانه روند رو به رشد خود را تا اشتغال زایی کامل ادامه دهد.

سید عباس حسینی در خصوص راه‌اندازی کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان اظهار کرد: هدف از احداث این کارخانه که متعلق به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است، اشتغالزایی و رفع محرومیت ها برای جوانان مسجدسلیمان است تا به واسطه ی آن مشکل بیکاری و اشتغال جوانان شهرستان حل شود.

وی تصریح کرد: فاز نخست این پروژه پیشرفت قابل قبولی داشته و طبق برنامه تا پایان امسال به بهره برداری خوهد رسید.

حسینی افزود: افتتاح فاز نخست این کارخانه که ۵۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، به طور مستقیم موجب اشتغال زایی ۲۰۰ نفر و به طور غیر مستقیم ۴۰۰ نفر می شود.

وی با تاکید بر این که هدف از ایجاد این کارخانه، راه اندازی صنایع پایین دستی در آینده بوده است، بیان کرد: آلومینیوم صنعت اشتغالزایی است و صنایع پایین دستی متعددی دارد و تاکنون بیش از ۶۰ صنعت پایین دستی قابل راه اندازی در خوزستان شناسایی شده است لذا در تلاش هستیم تا با کمک و حمایت مسئولان استانی، صنایع پایین دستی را شکل دهیم تا با توسعه آن‌ها شاهد اشتغالزایی بیش از ۱۸۰۰ نفر در استان خواهیم بود.

مدیر عامل کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان با اشاره به هزینه ی ۱۲۴ میلیارد تومانی برای احداث فاز نخست این کارخانه، عنوان کرد: طبق برآوردهای انجام شده برای تکمیل فاز نخست این کارخانه ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تمام این میزان اعتبار از طریق "آوردهای" بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تامین خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: فاز نخست طرح با خط اروپایی افتتاح می شود و با وجود آن که فاز سوم این طرح پیشتر در دست سرمایه گذار اروپایی بود، با رفع تحریم ها فاز دوم و سوم نیز اروپایی خواهند بود.

حسینی به ظرفیت تولید سالانه ی این کارخانه اشاره کرد و گفت: در فاز نخست این طرح، سالانه ۱۱ هزار تن پروفیل آلومینیومی در سال تولید خواهد شد اما هدف ما صنایع زیر دستی این صنعت است تا از این طریق، با اشتغال تعداد بیشتری از افراد بومی، به حل مشکل اشتغال استان کمک شود.

وی ادامه داد: اگر تولیدات کارخانه بیش از حد نیاز صنایع پایین‌دستی استان باشد، امکان صادرات محصولات این کارخانه به کشورهای همسایه از جمله عراق فراهم است.

مدیر عامل آلومینیوم کاوه خوزستان نوید داد: تا یک ماه آینده فراخوان جذب نیرو این کارخانه اعلام خواهد شد و با برگزاری آزمون توسط سازمان سنجش نیروهای مورد نیاز این کارخانه جذب می‌شوند. همچنین اولویت ۱۰۰ درصدی جذب از نیروهای بومی مسجدسلیمان است.

سنگ اندازی های پتروشیمی مسجد سلیمان

مدیر عامل کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان با اشاره به مشکلات موجود سر راه فعالیت این کارخانه بیان کرد: مهم ترین مشکل پیش روی فعالیت ما بحث زیرساخت هاست که فعالیت این کارخانه را در هنگام بهره برداری با مشکل مواجه می کند.

وی افزود: نبود زیرساخت ها بزرگترین مشکل کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان است؛ با این حال تمام تلاش ما بر این است تا شرایط بهتری را برای اشتغال در استان فراهم کنیم.

وی یادآور شد: تنها خواسته ما این است که به ما اجازه ی کارکردن بدهند و با سنگ اندازی مانع از فعالیت کارخانه نشوند و مسوولان با ایجاد محیطی امن برای کار کردن ما را در تخقق این پروزه موثر محرومیت زدایی و اشتغال زایی بنیاد مستضعفان یاری کنند.

حسینی با اشاره به مشکلاتی که مانع فعالیت این کارخانه می‌شوند، عنوان کرد: گاها شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان سنگ‌اندازی‌ها و مشکلاتی را برای کارخانه ما به وجود می‌آورد که این مساله باعث مختل شدن روند ساخت کارخانه و بروز مشکلاتی می‌شود که این مسایل مانع فعالیت این کارخانه است.

وی ابراز امیدواری کرد که مسئولان شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان با شکایت‌های ناصواب خود جلوی سرعت کار کردن ما را نگیرند و بگذارند که این کارخانه روند رو به رشد خود را ادامه دهد تا هر چه سریعتر به تولید برسد و بخشی از مشکلات شهرستان را حل کند.

اشتغال زایی برای ۶۰۰نفر

حسینی یادآور شد: افتتاح فاز اول این کارخانه، به اشتغالزایی ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم کمک می‌کند و همچنین به مرور زمان باعث ایجاد صنایع پایین دستی می‌شود که با توسعه آن‌ها شاهد اشتغالزایی بیش از ۱۲۰۰ نفر در شهرستان و استان خواهیم بود.

وی با بیان این‌که برای احداث فاز اول این کارخانه تاکنون بیش از ۱۲۴ میلیارد تومان هزینه شده است، تصریح کرد: با برآوردهای انجام شده برای تکمیل کارخانه در فاز اول به حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تمام این اعتبار نیز از طریق بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تامین می‌شود.

گفتنی است، شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان که در جوار این شرکت در حال احداث است اخیرا با شرکت آلومینیوم مسجدسلیمان دچار اختلافاتی شده است که گفته می شود با طرح دعاوی و شکایات مکرر خود از شرکت آلومینیوم مسجدسلیمان، مشکلات و چالش هایی بر سر راه، احداث، توسعه و رشد آن ایجاد کرده است.

این انتظار از مسئولان شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان می رود با توجه به تشدید معضل بیکاری در این شهرستان، منافع بزرگ استان و شهرستان را مدنظر قرار دهد و هرچه سریعتر با ایجاد تعامل و تفاهم با شرکت آلومینیوم مسجدسلیمان، زمینه ایجاد رونق در تولید و بهره وری و اشتغال در منطقه را فراهم کرده گامی بلند در جهت توسعه و رفع مشکلات مسجدسلیمان بردارند.
///////////////////

معاون وزیر راه و شهر سازی:
راه اندازی لیزینگ سیمان / ۳ راهکار وزارت شهرسازی برای استفاده از بتن در پروژه‌های‌ عمرانی

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی برای تحریک تقاضا و دیپلماسی مصرف سیمان در کشور، سه راهکار وزارت راه و شهرسازی را برای استفاده از بتن به جای فولاد در پروژه‌های عمرانی تشریح کرد.
راه اندازی لیزینگ سیمان / ۳ راهکار وزارت شهرسازی برای استفاده از بتن در پروژه‌های‌ عمرانی

حامد مظاهریان درباره تصویب افزایش ۱۷ درصدی قیمت سیمان که به تازگی رخ داده و تاثیر احتمالی افزایش قیمت سیمان روی ساخت و ساز گفت: سیمان محصولی کم‌قیمت و حجیم است و با توجه به تولید فراوان سیمان در کشور و حمایت از تولیدات داخلی به نظر می‌رسد که بهتر است حرکتی برای استفاده بیشتر بتن به جای فولاد در ساختمان‌های کشور ایجاد شود. چون ظرفیت‌سازی خوبی در کشور صورت گرفته و سازه‌های بتنی منطبق با شرایط آب و هوایی ایران هم هست. به نظر نمی‌رسد که افزایش قیمت سیمان که به نظر ضروری هم می‌آمد تاثیری بر ساخت و ساز داشته باشد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ترجیح استفاده از سیمان در شرایط آب و هوایی ایران افزود: برگزاری جلسات متعدد با متخصصان مصالح ساختمانی، انجمن صنفی، کارفرمایان صنعت سیمان، تعدادی از مدیران عامل شرکت‌های سیمان، انجمن صنفی کارفرمایان و ....از وضعیت موجود بخش سیمان در کشور چهره نمایی کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی پیشنهادهای ارایه شده برای مزایای استفاده از سیمان به جای فولاد را در ۱۵ بند تشریح کرد و گفت: ظرفیت تولید اسمی سالانه ۸۰ میلیون تن سیمان در کشور، مصرف ۴۷ میلیون تن سیمان تولید شده و بدون درخواست ماندن ۱۷ میلیون تن سیمان تولیدی در سال گذشته، پیش‌بینی مصرف ۴۲ میلیون تن سیمان در سال جاری لزوم چاره اندیشی برای سیمان تولیدی در سال جاری و مازاد باقیمانده مربوط به سال قبل را ایجاد کرده است.

مظاهریان با اشاره به اینکه روند وضعیت قبل بدون افزایش قیمت و استفاده نشدن از مازاد سیمان در ساخت و ساز حداقل باعث تعطیلی ۳۰ درصد کارخانجات تولیدی می‌شود ادامه داد: در طول ۴۲ سال گذشته تا سال ۹۱ تولید سیمان روند صعودی داشت. بطوریکه ایران پس از چین بیشترین ظرفیت سازی تولید سیمان را انجام داده است. همچنین استفاده فعالان بخش صنعت سیمان از تسهیلات ارزی با نرخ های ۱۰۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰ ریال در احداث، توسعه و یا نوسازی کارخانجات و لزوم بازگرداندن مبالغ هزینه شده با نرخ ارز مبادله‌ای در سال جاری، امکان محدود صادرات سیمان، عدم امکان صادرات کلینکر سیمان عملا در خوشبینانه‌ترین حالت فعالیت کارخانجات تولیدی را ۶۰ درصد تخمین می‌زند.

وی تاکید کرد: تحریک تقاضا در مصرف سیمان و استفاده از دیپلماسی برای صادرات سیمان و همچنین متوجه‌کردن دولت و شهرداری‌ها به مصرف سیمان و استفاده از ظرفیت‌های موجود با تاکید بر سازه‌ها و ابنیه فنی بتنی از برنامه ‌های وزارت راه و شهرسازی است.

مظاهریان گفت: با توجه به مباحث مطرح شده و بررسی‌های صورت گرفته سه گروه راهکار پیشنهاد و طی نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی ارایه شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در تشریح ۳ راهکار کلی به حمایت‌های مالی، فعالیت وزارت راه و شهرسازی در اجرایی‌شدن مصرف سیمان به جای فولاد در پروژه‌های عمرانی و در نهایت فعالیت‌های علمی- ترویجی اشاره کرد و در تشریح حمایت‌های مالی گفت: لیزینگ سیمان از جمله راهکارهای پیشنهاد شده است که بر این مبنا بناهایی که با مصالح غالب بتنی ساخته می‌شوند هزینه‌های خرید سیمان را در پایان عملیات ساختمان و در زمان فروش به کارخانه‌های سیمان پرداخت می‌کنند.

مظاهریان در بیان راهکار دوم که در برگیرنده فعالیت‌های اجرایی وزارت راه و شهرسازی برای استفاده از سیمان در پروژه‌های عمرانی است به اقدام مشخص این وزارتخانه و تدوین سیاستگذاری مناسب برای توسعه استفاده از سیمان و فرآورده های بتنی اشاره کرد و ادامه داد: راهکار سوم اقدامات علمی- ترویجی است که در این‌باره نیز ایجاد شهر مصالح، گسترش تحقیقات سیمان و بتن، ترویج بکارگیری مصالح سیمانی با اقداماتی همچون برگزاری مسابقه ها، سمینارها از طریق برنامه‌ریزی برای فرهنگ سازی از برنامه های معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی است.

////////////////

طرح تيتانيوم، پس از دو دهه وقفه اجرايي مي شود

رييس هيات عامل ايميدرو در بازديد از طرح تيتانيوم کهنوج از آغاز عمليات اجرايي اين پروژه در نيمه دوم سال خبر داد.
به گزارش خبرگزاري آريا، در اين بازديد که امير حمزه نماينده مردم کهنوج و شهرهاي جنوبي استان کرمان، رييس سازمان صنعت معدن و تجارت شهرهاي جنوبي استان، فرماندار کهنوج، اعضاي شوراي شهر و همچنين تعدادي از مديران ايميدرو و مجري طرح حضور داشتند، مهدي کرباسيان با ابراز خرسندي نسبت به در پيش بودن عمليات اجرايي اين طرح گفت: طرح توليد کنسانتره و سرباره تيتانيوم که از ارزشي معادل 500 ميليارد تومان برخوردار است پس از سال ها وقفه، به زودي وارد فاز اجرايي مي شود.
وي با اعلام اينکه يادآور شد: با موافقت شوراي اقتصاد، ايميدرو 330 ميليارد تومان از بودجه طرح را با استفاده از اوراق مشارکت تامين مي کند که انتشار آن در ماه آتي انجام مي شود.
اين طرح که در بيش از 20 سال گذشته در انتظار فعال شدن قرار داشته به پشتوانه معدن تيتانيوم کهنوج فعاليت را آغاز خواهد کرد. علي منظري توکلي مجري طرح تيتانيوم با ارايه گزارشي از وضعيت پروژه و ذخاير تيتانيوم، ميزان ذخيره قطعي اين معدن با اکتشافات کنوني را 160 ميليون تن (در بخش آبرفتي و سنگي) اعلام کرد که در ادامه رييس هيات عامل ايميدرو تاکيد کرد با انجام اکتشافات جديد، ميزان ذخيره قطعي بيش از پيش افزايش خواهد يافت.
کرباسيان تصريح کرد: طرح تيتانيوم از دو بخش توليد کنسانتره و سرباره تشکيل شده به طوري که هم اينک پيمانکار «ايراني و خارجي» بخش سرباره در حال آماده سازي مقدمات براي اجراي عمليات است و پيمانکار بخش کنسانتره نيز به زودي مشخص خواهد شد. رييس هيات عامل ايميدرو تصريح کرد: با احداث اين طرح، براي توليد 130هزار تن کنسانتره تيتانيوم ظرفيت ايجاد مي شود که با استفاده از آن محصول، 70هزار تن سرباره تيتانيوم توليد خواهد شد.
رييس هيات عامل ايميدرو در عين حال افزود: پس از اين مراحل، برنامه ساخت کارخانه توليد پيگمنت (مورد استفاده در صنايع توليد رنگ، کاغذ و ...) با ظرفيت توليد سالانه 50هزار تني در دستور کار قرار مي گيرد.
از دستاوردهاي برجام
معاون وزير صنعت معدن و تجارت، حضور و اشتياق شرکت هاي معتبر خارجي براي اجراي طرح هاي معدني و صنايع معدني ايران را از نتايج برجام دانست و گفت: شرکت هايي که در سال هاي گذشته تمايلي به همکاري با ايران نداشتند، امروزه متقاضي شراکت و همکاري در اجراي طرح شده اند.
وي همچنين درباره آينده صنعت تيتانيوم گفت: با فعال شدن اين مراحل، برنامه فاز توسعه تيتانيوم آغاز مي شود به اين دليل که وجود معدن غني اين عنصر ارزشمند، زمينه مساعدي را براي توسعه ايجاد کرده است.
توسعه اجتماعي
کرباسيان گفت: ميزان اشتغال مستقيم اين طرح در فاز نخست، بيش از 400 نفر است که تاثير به سزايي در منطقه و استان خواهد گذاشت و به نوعي اجراي اين طرح سبب حفظ و توسعه سرمايه هاي اجتماعي منطقه مي شود.
رييس هيات عامل ايميدرو تاکيد کرد: ايجاد صنايع پايين دستي تيتانيوم در اين منطقه سبب مي شود شاهد رشد اشتغال، سرمايه گذاري و افزايش درآمد مردم منطقه و استان شويم.
وي درباره شرايط تامين امور زيربنايي طرح گفت: خوشبختانه با همت مسئولان محلي و استاني تامين برق، آب و گاز مشکلي خاصي ندارد.
پيش از کرباسيان، احمد حمزه نماينده مردم شهرهاي جنوبي استان کرمان (کهنوج، منوجان، قلعه گنج، رودبار جنوب و فارياب) از همکاري مسوولان منطقه براي تسريع در روند اجرايي طرح خبر داد و گفت: با توجه به فاصله 120 کيلومتري کهنوج با دريا و برنامه طرح انتقال آب صنعتي از دريا به اين منطقه، در آينده مشکلي براي تامين آب کارخانه هاي اين طرح نخواهيم داشت.
سيد محسن صمداني فرماندار کهنوج نيز در اين جلسه و بازديد گفت: وجود نيروگاه يکهزار مگاواتي و همچنين آماده شدن خط انتقال گاز به منطقه تا پاييز امسال، مشکلات برق و گاز طرح را برطرف مي کند در حالي که مشکل خاصي هم در تامين آب بلند مدت کارخانه هاي تيتانيوم نخواهيم داشت.
فلز تيتانيوم از جمله عناصر ارزشمند در جهان محسوب مي شود که در معدودي از کشورهاي دنيا وجود دارد که ايران و به ويژه محدوده 200 کيلومتري کهنوج، داراي يکي از غني ترين معادن اين فلز استراتژيک (در 6 کانسار) است. ايران 160 ميليون تن ذخيره قطعي تيتانيوم در کهنوج (جنوب استان کرمان) دارد در حالي که ذخيره احتمالي آن به 400 ميليون تن مي رسد که انتظار مي رود با اجراي طرح هاي اکتشافي، اين ميزان بيش از پيش افزايش يابد و زمينه رشد توليد طرح هاي مرتبط با اين فلز در کشور فراهم شود.
///////////////////

افزایش استخراج مس از بزرگترین معدن مس زیرزمینی کشور
امسال مجوز استخراج سنگ کلکوپریت فراوانترین کانی مس، از معدن قلعه زری شهرستان خوسف از 100 هزار به 150 هزار تن در سال افزایش یافته است
افزایش استخراج مس از بزرگترین معدن مس زیرزمینی کشوراستخراج مس از بزرگترین معدن مس زیرزمینی کشور افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: امسال مجوز استخراج سنگ کلکوپریت فراوانترین کانی مس، از معدن قلعه زری شهرستان خوسف از 100 هزار به 150 هزار تن در سال افزایش یافته است.

آقای شهرکی افزود: این کانی با عیار 95 صدم درصد استخراج و پس از فرآوری در این معدن و تبدیل به کنستانتره مس با عیار 14درصد، به مس سرچشمه کرمان ارسال می شود.

وی گفت: این کنستانتره در مس سرچشمه به ورق، شمش و مفتول مسی تبدیل می شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، ذخیره معدن مس قلعه زری را یک میلیون و 800 هزار تن دانست و گفت: 393 کارگر در این معدن مشغول کارند.

در خراسان جنوبی تاکنون 13 معدن مس شناسایی شده، که تنها معدن مس قلعه زری فعال است.

فعالیت رسمی این معدن از سال 1349 آغاز شده است.


کد مطلب: 33248

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/33248/ادامه-اعتراض-کارگران-معادن-ترکیه-خصوصی-سازی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir