گروه معادن مس
 
کاهش قیمت تمام‌شده محصولات مسی تا ۴۰۰۰ دلار
گروه معادن >مس - قیمت تمام شده هر تن مس محتوی شرکت ملی صنایع مس ایران در ۳ ماه نخست سال جاری به زیر ۴۰۰۰ دلار رسیده در حالی که این رقم در سال ۹۱ حدود ۵۰۰۰ دلار بود. شرکت ملی مس در نظر دارد برنامه تولید خود را در سال ۹۵، به ۲۶۵ هزارتن و تا پایان سال ۹۷ نیز تولید مس محتوی را به ۴۰۰ هزارتن برساند.
 
به گزارش ماین نیوز، علاوه بر آن توسعه سرمایه‌گذاری‌ها به میزان ۵ هزار میلیارد تومان در سال جاری یکی دیگر از تمهیدات در نظرگرفته شده از سوی این شرکت است که برای تحقق آن در صدد است با موافقت دولت از منابع مالی فنلاند و دانمارک استفاده کند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار کرد: زمانی که قیمت مس به‌عنوان نبض اقتصادی دنیا حدود ۴۶۰۰ دلار است، معنی کاهش قیمت تمام‌شده در شرکت مس این است که ما در ردیف شرکت‌هایی قرارگرفته‌ایم که نه‌تنها ضررده نیستیم بلکه نسبت به قیمت‌های جهانی سودده نیز شده‌ایم و توانایی پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای را داریم. احمد مرادعلیزاده با تشریح سیاست‌های شرکت‌ها معدنی دنیا در شرایط رکود گفت: شرکت‌های صنعتی و معدنی دنیا برای مقابله با شرایط رکود به سمت کیفی‌سازی و بهینه‌سازی و نوسازی سیستم تولید حرکت می‌کنند، شرکت مس نیز با آگاهی از این موضوع، این رویکرد و سیاست را در پیش گرفت به گونه‌ای‌که محصول و نتیجه این سیاست کاهش ۱۳درصدی هزینه‌های تولید مس محتوی در پایان سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ بود. وی اظهارکرد: پایان سال گذشته قیمت تمام‌شده محصولات شرکت به ۴۲۵۰ دلار رسید و این در حالی است که قیمت تمام‌شده محصولات شرکت در سال ۹۱ و ۹۲ بالای ۵۰۰۰ دلار بود.

قیمت تمام شده هر تن مس محتوی شرکت ملی صنایع مس ایران در ۳ ماه نخست سال جاری به زیر ۴۰۰۰ دلار رسیده است. وی با بیان اینکه فقط افزایش تولید نمی‌تواند شاخص مهمی برای موفقیت شرکت‌ها باشد و باید سطح معیارهای کیفی تولید نیز بالا برود، اظهار کرد: سال ۹۴، حدود۲۵۹ هزار و ۵۰۰ تن تولید داشتیم که این میزان تولید در طول تاریخ شرکت بی‌سابقه بوده و این موفقیت محصول برنامه و طراحی روندی بود که از ۳سال پیش آغاز شد و در پایان سال ۹۴ به بار نشست. مرادعلیزاده تاکید کرد: در کنار افزایش تولید، شرکت مس موفق شد کیفیت تولیدات محصولات خود را با رساندن کارخانه‌ها به سطح ظرفیت اسمی و واقعی، ارتقای نگهداری و بهسازی تجهیزات، مدیریت انرژی، کاهش قیمت تمام‌شده، ارتقای سطح شاخص‌های محیط‌زیستی شرکت و پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای و توسعه اکتشافات به سطح قابل قبولی برساند. وی افزود: در شرایطی که کشور در تحریم به سر می‌برد و رکود جهانی هم به آن دامن می‌زد، تحقق کاهش قیمت تمام‌شده از اهمیت بالایی برخوردار و گامی مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است.

پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای شرکت مس در شرایط رکود
مرادعلیزاده با بیان اینکه تمامی پروژه‌های غیراقتصادی تعطیل شده و پروژه‌های دیربازده متوقف شدند، گفت: سایرپروژه‌های شرکت را که در دست اجرا بودند با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان از منابع داخلی شرکت پیش بردیم به گونه‌ای‌که از محل سرمایه داخلی شرکت، کارخانه ذوب جدید سرچشمه با فناوری فلش، پالایشگاه خاتون‌آباد و انبار و کارخانه ناریه در کرمان به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی اظهارکرد: بخش دیگری از طرح‌های توسعه‌ای در دست اجرا در آذربایجان قرار دارد که در سال جاری پروژه هیدرومتالوژی و بیولیچینگ سونگون شروع می‌شود و همچنین روند احداث پروژه آهک در آذربایجان آغاز شده و در سال ۹۵ ادامه خواهد یافت و در سال ۹۶ به پایان خواهد رسید. مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه بخشی دیگر از طرح‌های توسعه مربوط به معادن جدید است، گفت: پروژه‌های معدنی شرکت مانند درآلو، چاه‌فیروزه و دره‌زار بر اساس برنامه معقول و منطقی که از قبل طراحی شده بود، پیش خواهد رفت.

برجام و گشایش درهای تعامل و صادرات
به گفته مرادعلیزاده در ۳ماه سال ۹۵ جمع فروش داخلی و خارجی شرکت افزون‌بر ۲۰۵۰ میلیارد تومان شده که خود نشان از تاثیرات مثبت رفع تحریم‌ها دارد. مدیرعامل شرکت مس با اشاره به نهایی شدن برجام در سال گذشته گفت: برجام از مهم‌ترین اتفاقاتی بود که در سال ۹۴ رخ داد و باعث خوشحالی صنعتگران و بنگاه‌های کوچک و بزرگ شد زیرا بزرگترین دستاورد برجام گشایش بازار به روی صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی بود. وی افزود: با نهایی شدن برجام تحریم‌ها از روی شرکت مس برداشته شد و فروش تولیدات شرکت که در طول این دو سال در انبارها باقیمانده بود، امکان‌پذیر شد. مدیرعامل شرکت مس همچنین تعامل گسترده با بانک‌ها، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی را از تاثیرات مهم برجام عنوان کرد و گفت: در تلاش هستیم تا بتوانیم سازوکاری طراحی کنیم که از منابع مالی کشورهای فنلاند و دانمارک برای توسعه سرمایه‌گذاری استفاده کنیم که البته این امر نیاز به موافقت دولت دارد. وی بیان کرد: در این زمینه با سازمان سرمایه‌گذاری‌های خارجی هماهنگی انجام شده تا بتوانیم از سرمایه و بیمه این کشورها برای سرعت بخشیدن به پروژه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای شرکت استفاده کنیم.

تسویه بدهی بانک‌ها و کاهش هزینه‌های انتقال وجه
مرادعلیزاده در بخش دیگری از سخنان خود به کاهش بدهی بانکی شرکت مس در سال ۹۴ اشاره کرد و گفت: ۳ سال پیش، بدهی ارزی و ریالی شرکت مس به بانک‌ها ۱۷۰۰ میلیارد تومان بود اما درحال‌حاضر با پرداخت ۹۰۰ میلیارد تومان از این بدهی‌ها، بدهی کنونی شرکت حدود ۸۰۰ میلیارد تومان است. مدیرعامل شرکت مس درباره برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای رساندن بدهی‌های شرکت به یک سطح معقول و منطقی در سال ۹۵ گفت: برنامه‌ریزی کردیم تا نیمه سال ۹۵ بدهی‌ها را به حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برسانیم. با انجام اقدامات مختلف از سوی شرکت، هزینه انتقال وجه شرکت مس نسبت به بانک‌های رسمی بسیار پایین آمد به گونه‌ای که درحال‌حاضر هزینه انتقال وجوه حاصل از فروش خارجی شرکت به ۰/۳درصد یک موفقیت به شمار می‌رود. مدیرعامل شرکت مس درباره برنامه تولید شرکت در سال ۹۵ گفت: در تلاش هستیم برنامه تولید سال ۹۵ شرکت را به ۲۶۵ هزار تن برسانیم. وی افزود: همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌های اصلاحی که از سال ۹۳ در روند تولید شرکت انجام شده درصدد هستیم تا پایان سال ۹۷ تولید مس محتوی شرکت را به ۴۰۰ هزار تن برسانیم.

استمهال حقوق و عوارض دولتی برای حفاظت از محیط‌زیست
به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس، تلاش برای بهبود محیط‌زیست خاتون‌آباد و کاهش سطح آلاینده‌های زیست‌محیطی و آسیب‌های ناشی از آن از جدی‌ترین دغدغه‌های شرکت در سال گذشته بود. مرادعلیزاده به اقدامات زیست‌محیطی انجام‌شده در خاتون‌آباد اشاره کرد و گفت: برای بهبود اوضاع این منطقه برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد تا دو کار را همزمان پیش ببریم. نخست اینکه همکاران‌مان برنامه‌ریزی کردند و تعهد دادند که تا با اجرای پروژه اسید شرایط آلایندگی را در همین حد استانداردی که اکنون رسانده‌اند، نگه‌دارند. وی ادامه داد: درحال‌حاضر با انجام اصلاحاتی که از ۲سال پیش شروع‌شده بود میزان آلایندگی گاز ۲‌SO حاصل از خروجی دودکش‌ها و غباری که پخش می‌شود در حدود ۱۹۰ میلی‌گرم بر مترمکعب است که این میزان نزدیک به استاندارد جهانی است؛ بنابراین همه همکاران تعهد کردند که وضعیت آلاینده‌های خاتون‌آباد را تا پایان سال ۹۷ در همین حد نگه‌دارند. مدیرعامل شرکت مس درباره اقدام دوم محیط‌زیستی شرکت اظهارکرد: پیشبرد سریع‌تر احداث کارخانه اسید خاتون‌آباد در دستور کار قرار گرفت و قرارداد احداث آن نهایی شد و در حال اجراست. نکته مهم در ارتباط با این موضوع استمهال حقوق و عوارض دولتی است که بر اساس پیگیری‌های جدی و مستمر با کمیسیون زیربنایی دولت موفق شدیم حقوق و عوارض دولتی را استمهال کنیم. مرادعلیزاده در تشریح این موضوع و اهمیت آن گفت: درحقیقت شرکت مس از طرف دولت این اجازه را پیدا کرد که از محل این بدهی به بحث کاهش آلایندگی مس سرچشمه و خاتون‌آباد از طریق راه‌اندازی سریع‌تر کارخانه‌های اسید این ۲ مجتمع بپردازد و بعد از راه‌اندازی کارخانه‌ها از محل فروش اسید، بدهی شرکت به دولت پرداخت شود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۶
کد مطلب: 33204
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت