گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
نشست ایران و گینه کوناکری برای تامین بوکسیت طرح‌های توسعه آلومینیوم
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از سفر روز یکشنبه(فردا 20تیرماه) وزیر معادن و زمین شناسی گینه کوناکری به تهران خبر داد و گفت: در این سفر موضوع تامین بوکسیت طرح های توسعه آلومینیوم ایران بررسی می شود.
به گزارش ماین نیوز، عبدل آیه ماگوسوبا قرار است فردا وارد تهران شود و ضمن دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون وزیر صنعت و رییس هیات عامل ایمیدرو، مقام های وزارت امور خارجه کشورمان، از مراکز تحقیقاتی، زمین شناسی و معدنی کشور بازدید کند.

معدن بوکسیت گینه کوناکری، قدیمی ترین پروژه معدنی برون مرزی جمهوری اسلامی است که مدت 23 سال در رکود بسر می برد و با برگزاری جلسه مجمع عمومی سهامداران و هیات مدیره این شرکت، در اردیبهشت ماه پارسال، نخستین گام ها برای فعال شدن این طرح برداشته شد.

سهامداران شرکت مشترک معدنی ایران و جمهوری گینه کوناکری (SBDT) در جلسه مجمع عمومی به صورت فوق العاده با ادامه کار شرکت موافقت کردند و برای با تمدید اعتبار تفاهمنامه و مجوزهای معدنی (پروانه استخراج و امتیاز واگذاری) شرکت نیز توافق شد.

جلسه مجمع عمومی به صورت فوق العاده با حضور مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت و رییس هیات عامل سازمان ایمیدرو و وزیر امور معادن گینه کوناکری و رییس هیات مدیره این شرکت برگزار شد.

سهامداران شرکت معدنی ایران و گینه با تمدید اعتبار تفاهمنامه و مجوزهای معدنی برای استخراج بوکسیت از معدن «دابولا و توگه» به میزان سالانه چهار میلیون تن و انتقال این مواد از طریق بندر کوناکری به ایران موافقت کردند.

دوره 25 ساله حق بهره برداری از معادن یاد شده در سال 2017 میلادی به پایان می رسد و در جلسه مجمع عمومی به طور فوق العاده این شرکت با حضور سهامداران اصلی مصوب شد تا بهره برداری از این معدن از زمان انعقاد قرارداد آن تاکنون به دلیل مشکلات مالی، اداری و مسائل منطقه ای، قابلیت اجرایی پیدا نکرده است، باردیگر برای دوره 25 ساله تمدید شود.

بهره برداری از معدن بوکسیت گینه کوناکری به سبب کمبود این ماده معدنی در ایران، از اهمیت ویژه ای برای صنایع آلومینیوم داخلی برخوردار است.

میزان تولید شمش خالص آلومینیوم کشور در سال گذشته به رقم 325 هزار تن در واحد های ایرالکو (اراک) و آلومینیوم المهدی هرمزال (بندرعباس) رسید. تولید شمش آلومینیوم در سال 94 نسبت به 1393 رشد 9 درصدی داشت.

براساس سند چشم انداز 1404، دستیابی به ظرفیت تولید شمش آلومینیوم به میزان 1.2 میلیون تن هدف گذاری شده است .
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۳
کد مطلب: 33187
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا