گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
توسعه اکتشاف ذخایر معدنی در آذربایجان غربی
گروه اكتشاف و زمين شناسي - رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی از تعریف 20 درصد از مساحت کل استان های کشور در قالب یک یا دو پهنه دارای ظرفیت مواد معدنی فلزی به عنوان پهنه، خبر داد.
به گزارش ماین نیوز، پریسا عابدپور گفت: خرداد امسال به منظور تسریع در توسعه اکتشاف و شناخت ذخایر معدنی آذربایجان غربی، مقرر شده حداکثر 20 درصد از مساحت کل استان های کشور در قالب یک یا دو پهنه دارای ظرفیت مواد معدنی فلزی به عنوان پهنه، منظور و تعریف شود.

رئیس اداره امورمعادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی با اشاره به اقدامات خرداد ماه اداره معادن سازمان اظهار داشت: وظیفه این اداره، اعمال حاکمیت دولت بر معادن استان، صدور اجازه انجام فعالیت های معدنی، جلوگیری از برداشت های غیر مجاز، صیانت از ذخایر معدنی، اعمال اصول فنی اکتشاف، استخراج و فرآوری در معادن، نظارت بر حسن اجرای تعهدات، رعایت اصول ایمنی و بهداشت در معادن، بهره برداری بهینه از ذخایر و کنترل عملکرد مسئولان فنی است.

وی افزود: به منظور فعالسازی معادن راکد، جذب سرمایه گذار و ایجاد اشتغال، تعداد 41 معدن دارای پروانه بهره برداری، 22 محدوده پروانه اکتشاف و 9 محدوده اکتشافی درخواست صدور پروانه اکتشاف، به مزایده گذاشته شد.

عابدپور تصریح کرد: در ماه گذشته تعداد سی و چهار پرونده مربوط به مشکلات مکتشفان و بهره برداران معادن استان مورد بررسی قرار گرفت که امورات اداری و پیگیری های لازم در راستای حل مشکلات فعالان معادن استان در هر دو سازمان در حال پیگیری است.

رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی گفت: در خرداد امسال به منظور معرفی مناطق مستعد معدنی، ساماندهی محدوده ها، جلوگیری از تضییع حقوق عمومی و تسریع در توسعه اکتشاف و شناخت ذخایر معدنی مقرر شده حداکثر 20 درصد از مساحت کل استان ها در قالب یک یا دو پهنه دارای ظرفیت مواد معدنی فلزی به عنوان پهنه، منظور و تعریف شود.

به گفته وی، با تشکیل کارگروه تخصصی متشکل از کارشناسان زمین شناسی و معدن سازمان و استان و با بهره گیری از نتایج مطالعات و فعالیت های اکتشافی انجام شده در مناطق مختلف استان و نیز با پردازش داده های موجود و با ملاحظه ساختار زمین شناسی منطقه، کانی زائی های فلزی و مطالعه نقشه های زمین شناسی و ژئوشیمیایی، دو پهنه شمال و جنوب استان تعریف شده و در اجرای دستورالعمل مربوطه مناطق مستعد معدنی مشخص شد.

عابدپور تصریح کرد: در این باره، پهنه شمال استان برای انجام عملیات اکتشافی مراحل شناسایی و پی جویی به شرکت سرمایه گذاری غدیر واگذار شده که به دلیل عدم پایان مرحله پی جویی شرح عملیات اکتشافی، مجدداً طی موافقتنامه وزارات متبوعه به مدت 6 ماه تمدید شد.

رئیس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی گفت: پهنه جنوب استان نیز در طی تفاهم نامه، به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران واگذار شده که طبق جدول پیشرفت کار ارائه شده توسط شرکت مذکور، پیش بینی می شود که تا پایان آذر ماه امسال نسبت به ارائه گزارش پایان عملیات اکتشافی اقدام شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۲
کد مطلب: 33136