گروه معادن سنگ آهن
 
روي خوش بورس به دوقلوهاي سنگ آهني
با افزايش قيمت جهاني فولاد اتفاق افتاد
گروه معادن >سنگ آهن - روز گذشته با افزايش ٤٤٧واحدي، شاخص کل بار ديگر به کانال ٧٤هزارواحدي صعود کرد و در ارتفاع ٧٤هزار و ١٩٠واحدي ايستاد. شاخص فرابورس نيز با بيش از پنج واحد رشد مواجه شد و ارزش معاملات اين دو بازار به سه هزارو ٣٧٠هزار ميليارد ريال رسيد که دوهزارو ٤٨٨ هزار ميليارد سهم بازار بورس بود. در کليت بازار جو مثبتي حاکم بود و در فهرست بيشترين تاثيرات مثبت بر شاخص، نمايندگان گروه هاي مختلف حضور داشتند. گروه فلزات با پيشتازي نماد فولاد و و دوقلوهاي سنگ آهني به واسطه افزايش قيمت جهاني فولاد در کنار گروه خودرو با ليدري سايپا، جزء گروه هاي مثبت بازار بودند.
 
به گزارش ماین نیوز، پس از تاثير منفي کوتاه مدت ناشي از خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا در بازار سرمايه کشور، باوجود واکنش شديد بازارهاي جهاني و بورس هاي منطقه به اين موضوع؛ به ظاهر بورس تهران برخلاف بازارهاي جهاني از «برگزيت» استقبال کرده و در روزهايي که انتظار برگشت بازار و تغيير جهت آن با توجه به قيمت ها و سطوح حمايتي و حجم معاملات وجود داشت، شاهد اقبال مجدد به بازار و بازگشت خريداران بوديم.

اينکه چه ميزان از اين حرکت خلاف مسير نسبت به بازارهاي جهاني، ناشي از بلوغ سهام داران داخلي و درک تاثيرات مثبت و منفي واقعي اين اتفاق با توجه به ميزان همبستگي اقتصاد داخلي از تحولات جهاني بوده و چه ميزان به علل داخلي و پيش بيني هاي تکنيکالي بوده، جاي بحث دارد. شايد اين اتفاق در برهه زماني ديگر واکنش هاي کاملامتفاوتي را در بازار داخلي رقم مي زد.

در داخل کشور با کاهش نرخ سپرده هاي بانکي به ١٥ درصد انتظار مي ر ود در روزهاي آتي تصميم جديدي براي کاهش نرخ تسهيلات متناسب با کاهش نرخ سپرده ها اتخاذ شود. اقدامي که مي تواند گام موثري در جهت تقويت و حمايت از بخش واقعي اقتصاد باشد. در حالي که ميانگين نرخ تسهيلات بانک ها درحال حاضر بين ٢٥ تا ٢٨ درصد است، با کاهش نرخ سود سپرده و نرخ تورم تک رقمي، کاهش نرخ تسهيلات به ١٨ تا ١٩ درصد منطقي به نظر مي آيد.

در بين صنايع بورسي نيز شرکت ها به نسبت هزينه هاي مالي شان مي توانند از اين کاهش نرخ منتفع شوند و هزينه هايشان را تقليل دهند. در مجموع مانده بدهي کل شرکت هاي بازار سرمايه به نظام بانکي تاکنون حدود ٦٩٦ هزار ميليارد ريال است که صنعت فلزات اساسي با بدهي ١٤٨ هزار ميليارد ريالي بيشترين سهم را دارد و پس از آن بانک ها و موسسات اعتباري و نهادهاي پولي با ١٣٣هزار ميليار ريال و در رتبه سوم صنعت خودروسازي با حدود ١٠٤ هزار ميليارد ريال تسهيلات قرار دارد. البته اگر نسبت هزينه هاي مالي به سود عملياتي را در نظر بگيريم، خودروسازها حدود ٨٧ درصد سود عملياتي خودر را بابت هزينه هاي مالي مي پردازند که اين نسبت در صنايع فلزي حدود ٦٣ درصد است. اميد است متناسب شدن نرخ تسهيلات به بهبود وضعيت صنايع و افزايش توليد ناخالص داخلي منجر شود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۱
کد مطلب: 32997
 
مرجع : روزنامه شرق