گروه معادن سرب و روی
 
پایش محیط زیستی معدن سرب و روی انگوران و شرکت کالسیمین
گروه معادن >سرب و روی - معاون محیط زیست استان زنجان با اشاره به اظهارنظرهایی درباره مشکلات زیست محیطی و بیماری معدن انگوران و شرکت کالسیمین گفت: معدن سرب و روی انگوران و شرکت کالسیمین به صورت مستمر پایش می شود.
به گزارش ماین نیوز، سعید محمدی ضمن تاکید بر پایش واحدهای صنعتی و معادن استان اظهار داشت: سالانه به صورت تمام وقت معدن سرب و روی انگوران و شرکت کالسیمین واقع در منطقه دندی ماهنشان توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان و شهرستان کنترل می شود.

وی در مورد میزان اثرات سوء عناصر سنگین موجود در آب و خاک ناشی از فعالیت معدن سرب و روی انگوران و شرکت کالسیمین تصریح کرد: حدود دو سال اخیر مطالعات لازم در زمینه تاثیر تاثیر عناصر سنگین در حوزه آب و خاک ماهنشان ناشی از فعالیت معدن سرب و روی انگوران و شرکت کالسیمین توسط دانشگاه ارومیه انجام گرفته است.

معاون پایش و نظارت حفاظت محیط زیست استان زنجان از ارائه نتایج این مطالعه به تسنیم امتناع کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی در مورد اینکه چه بیماری گریبانگیر مردم و ساکنان منطقه است باید اظهار نظر کند و محیط زیست صلاحیت ارائه نظر در این موضوع را ندارد.

وی با بیان اینکه معتقدیم تاثیرات عناصر سنگین بر روی خاک و آب و محیط زیست باید به صورت دقیق در این منطقه انجام گیرد، افزود: همانطور که قبلا گفته شد تاثیر این عناصر تنها بر روی محیط زیست انجام شده و مطالعات انجام گرفته در حوزه بیماری نبوده است.

محمدی تاثیر سوء عناصر سنگین بر روی سلامتی انسان و محیط زیست را غیرقابل انکار اعلام کرد و افزود: هر فعالیت صنعتی و تولیدی می تواند در محیط زیست تاثیراتی داشته باشد اما معتقدیم محیط زیست استان زنجان به تمام وظایف خود در این منطقه حتی الامکان عمل کرده است.

وی با اشاره به اظهارات شهردار ماهنشان مبنی بر سهم مردم شهرستان ماهنشان از ثروت های طبیعی موجود در معدن انگوران و شرکت کالسیمین مشکلات زیست محیطی و بیماری است ابراز کرد: این سخنان نظر شخصی شهردار بوده و محیط زیست تمایلی برای رد و یا قبول کردن این اظهارات ندارد.

شهردار ماهنشان در خرداد ماه امسال در تنظیم نامه ای به مقام معظم رهبری اعلام کرد: شهرستان ماهنشان با 23 معدن فعال رتبه نخست معدنی در استان زنجان را دارد و حتی بزرگترین معدن آن مربوط به سرب و روی انگوران و شرکت کالسیمین است و با وجود اینکه با تولید سالانه 250 هزار تن در سال از نظر اهمیت و ذخیره، نخستین معدن خاورمیانه و نیز رتبه هفتم جهان را دارد ولی حیف که از این ثروت خدادادی به جز مشکلات زیست محیطی و بیماری های خطرناک چیزی عاید شهروندان این شهرستان نمی شود .
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۰
کد مطلب: 32971
 
مرجع : خبرگزاری تسنيم