گروه معادن فلزات گرانبها
 
در پی روند صعودی قیمت فلز زرد در ماه‌های گذشته رخ داد
تولیدکنندگان طلا به دنبال افزایش عرضه
گروه معادن >فلزات گرانبها - برای نخستین بار در ۵ سال گذشته، تولیدکنندگان جهانی طلا مانند «بریک گلد» آماده می‌شوند تا پروژه‌های معدنی خود را توسعه دهند. آنها امیدوارند که با اتکا به سطوح قیمتی بالای فلز گرانبها در سال جاری بتوانند هزینه‌های تولیدی خود و همچنین بدهی‌های‌شان را کاهش دهند.
 
به گزارش ماین نیوز، رشد ۱۷ درصدی قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون و رسیدن آن به قیمت ۱۲۴۴ دلار در هر اونس باعث شده تا سرمایه‌گذاران جدیدی به حوزه تولید طلا وارد شده و معدنکاران این حوزه به بررسی راه‌های افزایش می‌پردازند. این تکاپو را در بین تمام تولیدکنندگان بزرگ طلای جهان مانند کانادا، استرالیا و افریقای جنوبی می‌توان مشاهده کرد.

راب کارماروف، نائب رییس حوزه اکتشافات و رشد بزرگترین شرکت طلایی جهان (بریک گلد) می‌گوید: «در سال‌های گذشته، رشد و توسعه از اولویت‌های بریک گلد نبوده است بلکه این شرکت دارایی‌های خود را به فروش گذاشت تا بدهی‌های ۱۴ میلیارد دلاری خود را تا ۴۰ درصد کاهش دهد. »کارماروف از تغییر اوضاع خبر می‌دهد: «اکنون برخی از سرمایه‌گذاران ما شروع به پرسیدن این سوال کرده‌اند: قدم بعدی چیست؟» بریک گلد در ماه مارس (و پس از چند ماه روند رو به رشد طلا) یک «کمیته رشد» تشکیل داد تا پروژه‌های توسعه‌ای شرکت خود را ارزیابی کند. این کمیته به دنبال آن بود که علاوه بر توسعه، فرصت‌های اکتشافی و تصاحب شرکت‌های کوچکتر را هم بررسی کند.

تکاپوی فراگیر معدنکاران طلا
بریک گلد تنها شرکتی نیست که نسبت به افزایش قیمت طلا در ماه‌های گذشته واکنش نشان داده است. در حقیقت حتی پیش از این شرکت هم، شرکت‌های دیگری اقدام به تغییر استراتژی‌های خود کرده بودند. نخستین نشانه بازگشت حیات به شرکت‌های طلایی جهان، تصمیم ماه مارس شرکت کانادایی کینراس گلد به توسعه معدن طلای خود در موریتانی بود. در ماه مه هم گلدکورپ (یک شرکت کانادایی دیگر) مبلغ ۴۰۷ میلیون دلار برای یک پروژه معدنکاری در محدوده قطب شمال پرداخت کرد.

گرت نلسون، تحلیلگر بازارهای سرمایه‌ای در موسسه بی‌بی‌اندتی درباره نوع پروژه‌های توسعه‌ای می‌گوید: «آنچه در حوزه معدنکاری طلا دیده می‌شود، توسعه پروژه‌های کوچکتر و پشتیبان در زمین‌های به اصطلاح قهوه‌ای (زمین‌هایی که در حال حاضر هم در آنها معدنکاری انجام می‌شود) است. به این صورت سرمایه‌گذاری‌های چشمگیر باعث افزایش میزان تولیدات در معادن کنونی جهان خواهد شد. »در نیم دهه گذشته، بسیاری از شرکت‌های معدنی از بدهی‌ها و هزینه‌های بالاسری خود کاستند تا جریان وجوه نقد خود را تقویت کنند. این اقدام آنها به همراه رشد قیمت‌ها می‌تواند به تقویت خروجی‌های آنها منجر شود. چنین بهبودهایی در تراز تجاری شرکت‌ها منجر به آن شده که جذب سرمایه‌گذاران تسهیل شود. آنها باز هم نگاه خود را به سمت سهام باارزش طلا معطوف کرده‌اند. یکی از این سرمایه‌گذاران برجسته، جورج سوروس است. او که تاجر ارز، سرمایه‌گذار و بازرگان معروف امریکایی است و رییس هیات مدیره بنیاد سوروس و موسسه جامعه باز است و همچنین بنیانگذار و رییس هیات مدیره شرکت مدیریت سرمایه سوروس است، سرمایه‌های خود را به‌تدریج به سمت تولید طلا سوق داده است. مجله فوربس، جرج سوروس را با ثروت ۱۱ میلیارد دلاری به عنوان نفر بیست و نهم فهرست ثروتمندترین افراد جهان معرفی کرده است.

احتیاط طلاسازها
افزایش بهای طلا باعث شد تا شاخص سهام برخی از شرکت‌های جهانی در ماه‌های گذشته تا صددرصد هم افزایش یابد. با این حال، تجربیات گذشته باعث شده تا شرکت‌های معدنی در برابر حباب قیمتی هوشیار باشند. آنها به شدت مراقب هستند و می‌دانند که ممکن است قیمت‌ها ناپایدار باشد؛ همانطور که در سپتامبر ۲۰۱۱، قیمت هر اونس طلا تا ۱۹۲۰ دلار رشد کرد اما پس از آن سقوط آزاد قیمت‌ها شروع شد. استفان لند که مدیریت صندوق طلا و فلزات گرانبهای موسسه فرانکلین تمپلتون را بر عهده دارد، می‌گوید: «در مرحله کنونی، بیشتر تلاش شرکت‌های تولیدکننده طلا صرف صحبت و مذاکره با سرمایه‌گذاران می‌شود تا آنها را قانع کنند که یکی از گزینه‌های آنها برای تکمیل سبد سرمایه‌گذاری‌شان می‌تواند تامین مالی پروژه‌های معدنکاری طلا باشد. »
بریک و سایر شرکت‌های تولیدکننده طلا مانند شرکت دگردیسی معدنی استرالیا عنوان می‌کنند که رشد، معنایی فراتر از افزایش تولیدات دارد. به عقیده آنها، اونس‌های تولیدی باید حتی با نوسان نسبی قیمتی هم سودآور باقی بمانند. جیک کلین، مدیر اجرایی شرکت دگردیسی معدنی می‌گوید: «ما می‌خواهیم شرکتی باشیم که در تمام دوره عمر خود، سودآور است و نه تنها زمانی که قیمت طلا رشد می‌کند. »

منتفی بودن استراتژی تصاحب
قیمت طلا از سال ۲۰۱۲م شروع به سقوط کرد؛ سقوطی که دلیل آن کاهش نگرانی از تورم جهانی بود. مدیر اجرایی شرکت کانادایی گلد عنوان می‌کند: در پی سقوط قیمتی، میزان اکتشافات معدنی هم کاهش یافت. به همین دلیل در سال‌های گذشته ذخایر قابل‌توجهی کشف نشده و به همین دلیل نمی‌توان به دنبال تصاحب و خریداری شرکت‌های کوچک بود. این در حالی است که همواره رسم بازارهای معدنی آن بوده که اکتشافات به وسیله شرکت‌های کوچک انجام شده و نتیجه نهایی آنها به وسیله شرکت‌های بزرگ خریداری می‌شد تا بتوان استخراج را به صورت اقتصادی انجام داد. او می‌گوید: «به همین دلیل است که به نظر می‌رسد بهترین فرصت‌ها برای سودآوری را باید در درون خود شرکت‌ها جست‌وجو کرد. » یکی از شرکت‌هایی که این روند را در پیش گرفته، نیوکرست ماینینگ، بزرگترین معدنکار طلای استرالیا است.

در حال حاضر، تمام برنامه‌های توسعه این شرکت معدنی در محدوده‌های معدنی کنونی آن انجام می‌شود. ساندیپ بیسواس، مدیرعامل این شرکت می‌گوید: «هر چند، چشمان خود را به روی فرصت‌های ادغام و تصاحب نبسته‌ایم، در حال حاضر استراتژی اصلی ما روی خرید شرکت‌های دیگر نیست. » با این حال، می‌توان شرکتی را هم مشاهده کرد که در سال‌های گذشته بر خلاف روند معمول بازار حرکت کرده است. شرکت کانادایی آگنیکو ایگل که به گفته مدیرعاملش، سین بوید در سال ۲۰۱۵م، بودجه اکتشافی خود را نسبت به سال پیش از آن، ۲برابر کرده بود، در سال‌های پیش رو می‌تواند نسبت به رقبایش سود بیشتری از بازار طلا به‌دست آورد.
تاریخ انتشار : شنبه ۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۳
کد مطلب: 32945
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت