گروه معادن ساير حوزه ها
 
شریعتی با ارسال نامه‌های جداگانه‌ای اعلام کرد:
انصراف شرکت آیرما از حضور در پروژه معدن فسفات کوه لار
هیچ‌کدام از قول‌های مسئولان محلی عملی نشد
گروه معادن >ساير حوزه ها - مدیرعامل شرکت بین‌المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما به ارسال دو نامه رسمی خطاب به رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد و استاندار این استان انصراف این شرکت را از حضور در بزرگترین معدن فسفات کوه لار اعلام کرد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، شهرام شریعتی مدیرعامل شرکت بین‌المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما با ارسال نمابری به پایگاه خبری-تحلیلی ماین نیوز توضیحاتی را درخصوص انصراف این شرکت از حضور در بزرگترین معدن فسفات کوه لار ارائه کرد که به شرح زیرند:

"احتراما همانگونه که مستحضرید شرکت بین‌المللی صنعت و معدن آیرما به نمایندگی از گروه سرمایه‌گذاری از سال 1390 پروانه بهره‌برداری بزرگترین معدن فسفات کوه لار را با ذخیره 81 میلیون تن قطعی و 126 میلیون تن احتمالی در استان کهگیلویه و بویراحمد در اختیار دارد.

متاسفانه این شرکت با وجود تقبل سرمایه‌گذاری ریالی به میزان 1000 میلیارد ریال، به علت عدم ایجاد زیرساخت‌ها و تامین منابع ارزی توسط دولت، پس از تصمیم‌گیری نهایی گروه بهره‌بردار، خروج خود را از سرمایه‌گذاری در منطقه به مقامات کشوری و محلی اعلام نمود. به پیوست نامه انصراف از طرح مذکور خدمتتان ارسال می‌گردد. لطفا در صورت صلاحدید، نسبت به اطلاع‌رسانی این موضوع که برنامه اشتغال مستقیم مستقیم بیش از 800 نفر را پیش بینی نموده بود، اقدمات لازم را مبذول دارید."

در ادامه متن کامل نامه مدیرعامل شرکت بین‌المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما خطاب به رئیس سازمان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد آمده است:

"احتراما این شرکت با توجه به عدم همکاری‌های لازم از سوی آن سازمان محترم در خصوص اعمال ماده 19 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن (حمایت از زیرساخت‌ها) و عدم رعایت ماده 108 آیین نامه مذکور در اجرای ماده 17 قانون معادن (حمایت از سرمایه گذار) و همچنین عدم پیروی از ماده 113 آیین نامه در خصوص اعمال ماده 28 قانون (زیرساخت‌ها) و بعلاوه ماده 28 قانون معادن مصوب سال 1377 (توسعه بخش معدن)، بدینوسیله انصراف خود را از سرمایه‌گذاری در معدن فسفات کوه لار اعلام می‌دارد.

لطفا تا زمان اعمال ماده 10 قانون (برگزاری مزایده) و مواد 66 و 87 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن نسبت به اعمال تبصره 36 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن (ظهرنویسی گواهی‌نامه کشف) و تبصره 1 و 2 ماده 57 آیین‌نامه اجرایی (کارشناسی هزینه‌های انجام شده) اقدمات لازم را مبذول فرمایید.

این شرکت وفق ماده 54 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن بند (ت) نسبت به خروج از سرمایه‌گذاری از استان اقدام می‌نماید."

همچنین مدیرعامل شرکت بین‌المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما نامه ای خطاب به موسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نوشت که متن کامل آن به شرح زیر است:

"با سلام و ادب احتراما، ضمن دعای قبولی طاعات و عبادات بر حضرتعالی و تمامی همکاران در ماه مبارک رمضان مستدعی است ما را از دعای خیر خویش در این روزهای آسمانی محروم نفرمایید.

در ابتدا ضمن تشکر از مهمان‌نوازی مقامات محترم استان در سنوات اخیر که در خصوص پروژه فسفات میزبان ما بوده‌اند برای همگی توفیقات روزافزودن را خواهانیم.

هر سرمایه‌گذاری به امید جلب رضایت خداوند و ایجاد خیرات و مبرات همچنین حک نشان و نام نیک وارد پروژه‌های سرمایه‌گذاری می‌شود، با این وجود بدست آوردن سود حلال از محل پروژه‌ها، اصلی اساسی محسوب می‌شود که نمی‌توان هیچگاه از آن چشم‌پوشی نمود.

ادبیات سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری کارشناسانی را می‌طلبد که توانسته باشند الفبای این مهم را آموخته باشند و درباره آن با یکدیگر به بسط و آرامش هم‌اندیشی نمایند.

متاسفانه این مهم در خصوص پروژه فسفات محقق نشد و بعد از گذشت چند سال قول و قرار، به عللی که از ید بهره‌بردار خارج بوده و در ذیل به آن اشاره خواهد شد، نتوانستیم گام‌های موثر خود را در این خصوص به نحوی ثواب برداریم و صرف میلیاردها تومان هزینه توسط شرکت سرمایه‌گذار تنها اثر ملموس این پروژه محسوب گردید هرچند طبق قانون باید هزینه‌های انجام شده قبل از آغاز کار بهره‌بردار بعدی به حساب سرمایه‌گذار جاری منظور گردد.

عدم توان تامین زیرساخت‌ها، منابع ارزی، مشکلات پیش آمده توسط شرکت کاشف و ... همچنین کارشکنی‌های متعدد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در سنوات اخیر نه تنها بخشی از عوامل عدم امکان سرمایه‌گذاری محسوب می‌گردد بلکه با ادامه این وضعت هیچ سرمایه‌گذاری حاضر به فعالیت در این پروژه نخواهد بود.

قبلا هم خدمتتان معروض بوده‌ام که سازمان صمت و تیم سرمایه‌پذیر استان از اطاله پروژه حض لازم و کافی را می‌برند و عدم توانایی فنی آنها در یک پروژه کلان ملی باعث شده تمامی برنامه‌ریزی‌ها با مشکل روبرو گردد.

این شرکت بدینوسیله براساس قانون معادن و تمامی قوانین سرمایه‌گذاری دیگر، همچنین صرف و صلاح منطقه با عمل به توسعه بزرگان استان، خروج تدریجی خود را از سرمایه‌گذاری اعلام می‌دارد و به حضرتعالی و سایر بزرگواران اعلام می‌دارد با وضع موجود هیچگاه سرمایه‌گذاری موفقی در خصوص فسفات در منطقه انجام نخواهد شد مگر با حمایت واقعی از بخش تولید. شاید استفاده از منابع دولتی در پیشبرد عملیات عمرانی و زیرساختی موثر باشد ولی ضعف در اجرای مدیریت صنعتی و معدنی در استان قطعا گریبانگیر تمامی سرمایه‌گذاران آتی خواهد شد.

موانع دیگری که در جلسات خصوصی خدمتتان عرض نموده‌ام و تهدیدات اخیر از سوی برخی عزیزان یکی دیگر از عواملی است که این تصمیم اتخاذ گردیده است.

توانایی‌های والای حضرتعالی در بعد مدیریتی کاملا مشهود است و این مهم در جلسات مشترک به خوبی مشهود و ملموس بوده و هست و هرکجا حضور داشته‌اید توانسته‌اید این توانایی‌ها را به منصه ظهور برسانید. با توجه به این مهم و عدم پاسخگویی مقامات سازمان صمت که متاسفانه تمامی تقصیرات و کوتاهی‌های خود را برگرفته از اوامر شما می‌دانند و مصرحا تصریح می‌نمایند مقام محترم استاندار مخالف حضور شما در این استان است، لطفا نسبت به درج هزینه‌های انجام شده این شرکت در ظهر گواهینامه کشف به منظور اخذ از بهره‌بردار بعدی با نظر کارشناسان رسمی دادگستری اقدامات لازم را مبذول بفرمایید تا این شرکت بیش از پیش متضرر نگردد و سرمایه‌گذاران آتی نیز نسبت به سرمایه‌گذاری خود اطمینان لازم را کسب کنند.

عاجزانه استدعا دارم نسبت به تسهیل سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه‌گذاران آتی اوامر لازم را مبذول بفرمایید تا بتوان قدمی خیر در راه اعتلای میهن از طریق جذب دارایی‌هایی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی گشود."

به گزارش ماین نیوز، مدیرعامل شرکت بین‌المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما نزدیک به یک سال اخیر نیز در گفت‌وگو با ماین نیوز از بدقولی مسئولان کهگیلویه‌ و بویراحمد در پروژه فسفات چرام سخن گفته بود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۵
کد مطلب: 32892