گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
دره‌وزمی خبر داد:
انعقاد قرارداد اکتشاف ۸۵۰۰ کیلومترمربع در کردستان
گروه اكتشاف و زمين شناسي - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: 8 هزار و 500 کیلومتر مربع قرارداد اکتشاف در استان منعقد شده است.
به گزارش ماین نیوز، ظرفیت‌های بزرگ صنعتی، معدنی و کشاورزی در کنار نیروی عظیم انسانی و استعدادهای فراوان از بسترهای بسیار خوبی است که می‌تواند روند توسعه در کردستان را شتاب بخشد.

معدن، ابتدای زنجیره تولید است و حلقه‌های بیشتری به دنبال آن ایجاد می‌شود، معدن به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور با در اختیار داشتن ظرفیت‌های بالا می‌تواند به تحقق هرچه بیشتر اهداف اقتصاد مقاومتی کمک کند.

استان کردستان با وجود 230 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و داشتن معادن طلا، آهن، سنگ مرمر و تزئینی و ظرفیت بالایی دارد تا جایی که در صنعت‌ی مانند سیمان از استان‌هایی است که اگر در مسیر توسعه قرار گیرد می‌تواند به دلیل هم مرز بودن با عراق رقیبی برای کشورهای صادرکننده باشد.

براساس ارائه گزارش متولیان صنعت و معدن در کردستان، گونه‌هایی از معدن وجود دارد که در کمتر استانی از کشور دیده می‌شود و این استان به دلیل تنوع مواد معدنی جزو استان‌های معدنی کشور محسوب می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان به عنوان متولی بخش معدن، در مورد وضعیت امروز کردستان در بخش صنعت و برنامه‌های در دست اجرای سازمان برای بهره‌برداری بیشتر از ظرفیت‌های معدنی استان، گفت: هر چند کردستان به دلیل تنوع مواد معدنی جزء استان‌های معدنی بوده، اما ظرفیت معدنی آن بالا نیست.

محمد دره‌وزمی با بیان اینکه در مجموع 364 پروانه معدنی در کردستان داریم، اظهار کرد: 216 معدن از این تعداد معدن سنگ لاشه هستند که در زمینه ساختمانی و عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: 14 معدن سنگ آهن، 21 معدن پوکه، 64 معدن سنگ تزئینی، یک معدن باریت، 2 معدن طلا، معادن سیلیس، فلدسپات، گچ، آهک و پزولان در مجموع با ظرفیت 600 میلیون تن به عنوان ذخیره قطعی معادن در استان است که ذخیره بالایی نسبت به ظرفیت برخی معادن در سایر استان‌های کشور نیست.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان تصریح کرد: باید از این ظرفیت در راستای فرآوری و تولید ارزش افزوده و تولید ثروت استفاده کرد که سازمان صنعت، معدن و تجارت از این مسئله غافل نیست.

وی از صدور جواز تاسیس برای فرآوری‌‌های معدنی در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: از فرآوری هیچ نوع مواد معدنی در کردستان غافل نیستیم و اقدامات لازم در این راستا انجام شده است تا جایی که یکی از دو شرکتی که در زمینه فرآوری پوکه در کشور فعالیت می‌کنند در کردستان است.

دره‌وزمی اضافه کرد: 2 معدن طلا شامل طلای ساریگونی قروه و معدن طلا در سقز وجود دارد که معدن طلای ساریگونی قروه بهره‌برداری شده و معدن طلای سقز نیز فرایند سرمایه‌گذاری را طی می‌کند.

وی به روند واگذاری معدن طلای قروه از سال 78 به شرکت انگلیسی رتینتو و بعد از آن شرکت ایرانی قزاقی زرکوه اشاره کرد و گفت: طلای سقز نیز در سال 91 به شرکت خاک چینی واگذار شده و هیچ معدن طلایی در حال حاضر برای واگذاری در کردستان وجود ندارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان اظهار کرد: البته واگذاری دو معدن طلای استان نیز قبل از دولت یازدهم صورت گرفته و لیست اسامی معادن به صورت کامل بر خروجی سایت سازمان قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شاید برخی‌ها اصلا به سایت سازمان مراجعه نکنند به منظور پاسخگویی به افکار عمومی و جلوگیری از ایجاد ذهنیت منفی نسبت به حوزه معدن در دولت تدبیر و امید، لیست معادن و بهره‌برداران آن ظرف چند روز آینده به صورت روشن و شفاف از طریق رسانه‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دره‌وزمی اضافه کرد: مدعی هستیم بر اساس صداقت عمل کرده و اگر معدنی به کسی یا شرکتی واگذار شده در چارچوب قانونی انجام گرفته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: کارخانه طلای زرکوه در طول 18 ماه به بهره‌برداری رسید که برای بیش از 450 نفر شغل ایجاد کرد.

وی گریزی هم به فراوری سنگ‌های تزیینی و اقدامات انجام شده در این راستا زد و اظهار داشت: در زمینه مصنوعات سنگی، 28 کارگاه در سطح استان با اشتغال‌زایی یک‌هزار نفر ایجاد شده و با استفاده از سنگ‌های پرت مرمر، مصنوعات بسیار زیبایی توسط آنها ساخته می‌شود.

دره‌وزمی با تاکید بر این مسئله که کردستان برای رسیدن به توسعه نیازمند کار جمعی و همگانی است، اظهار کرد: توسعه کردستان عزم جدی دولتمردان را می‌طلبد که احساس می‌کنیم این عزم وجود دارد اما باید آن را عملیاتی کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان به بحث اکتشاف معادن در استان کردستان و اقدامات انجام گرفته در این بخش نیز اشاره کرد و بیان داشت: در همین راستا 8 هزار و 500 کیلومتر مربع قرارداد اکتشاف در استان بسته شده است.

دره‌وزمی گفت: انجام این کار مطالعاتی در این زمینه در طول تاریخ کردستان بی‌سابقه بوده است که 5 هزار و 700 کیلومتر آن در قروه و بیجار و مابقی مربوط به شهرستان سقز است.

وی خاطرنشان کرد: انجام این کار مطالعاتی وضعیت موجود زیر زمین استان کردستان در بحث ذخایر معدنی را به ما نشان می‌دهد که خوشبختانه نتایجی که در مرحله نخست این مطالعات بدست آمده، بسیار نویدبخش است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: در حال حاضر نیز فرایند انعقاد قرارداد اجرای مراحل بعدی این مهم که حدود 7 هزار و 500 کیلومتر مکعب است را طی می‌کنیم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۱
کد مطلب: 32798