گروه صنایع معدنی فولاد
 
پویان در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
کاهش هزینه‌های تولید و صادرات رموز موفقیت در صنعت لوله و پروفیل ایران
ممنوعیت احداث کارخانه جدید ممکن نیست
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت تجهیزات صنعتی پویان مهمترین ضعف کنفرانس لوله و پروفیل متال بولتن را که چندی پیش در تهران برگزار شد، تمرکز زیاد بر حوزه‌های نفت، گاز و لوله‌های آب رسانی عنوان کرد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، کیومرث پویان ادامه داد: مجموعه ماشین سازی پویان تمرکز بر صادرات را جزء اولولیت‌های برنامه سال جاری خود قرار داده است زیرا امروز میزان تقاضا در بازار کشورهای منطقه بیشتر از بازار داخلی در کشور است.

پویان همچنین با اشاره به صحبت‌های مطرح شده درباره لزوم ارائه نشدن مجوز برای احداث کارخانه‌های جدید تولید لوله و پروفیل تصریح کرد: اگر مجوزهای احداث کارخانه به این صنعت داده نشود ما نیز به عنوان تولیدکننده دستگاه‌های لوله و پروفیل با مشکل مواجه خواهیم شد.

خبرنگار ماین نیوز با کیومرث پویان، مدیرعامل شرکت تجهیزات صنعتی پویان و مدیر فنی شرکت ماشین سازی پویان گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

برگزاری لوله و پروفیل متال بولتن را که چندی پیش در تهران برگزار شد، چطور ارزیابی می‌کنید؟

موضوع اصلی کنفرانس مربوط به لوله و پروفیل بود اما متاسفانه مطلبی درباره پروفیل در کنفرانس ارائه نشد. در واقع محور اصلی مطالب ارائه شده در کنفرانس مربوط به حوزه نفت و گاز و لوله‌های آبرسانی در پروژه‌های بزرگ بود که به اعتقاد من می‌توان این موضوع را از نقاط ضعف کنفرانس دانست و شاید بتوان گفت حضور بخش لوله‌های سایز کوچک برای مصارف ساختمانی، صنعت خودرو و ... در این کنفرانس خالی بود.

درباره شرکت ماشین سازی پویان توضیح دهید؟

شرکت ماشین سازی پویان 48 سال در صنعت لوله و پروفیل ایران فعالیت می‌کند و در حال حاضر قدیمی‌ترین سازنده دستگاه‌های کارخانه‌های لوله و پروفیل در کشور محسوب می‌شود. البته ماشین سازی پویان دارای شرکت‌های دیگری هم است که به صورت زیرمجموعه شرکت اصلی در حال فعالیت هستند. بطورکلی تمرکز ماشین سازی پویان روی لوله و پروفیل زیر 8 اینچ است که لوله‌های ریز محسوب می‌شوند.

نظر شما درباره اینکه نباید کارخانه جدیدی در حوزه لوله و پروفیل احداث شود، چیست؟

صحبت‌های مطرح شده در این باره درست است زیرا ما به صورت قارچی با این مساله مواجه بودیم که در هر منطقه از کشور، صنعتی دارای شعبه‌های خاص خود است به همین دلیل میزان تولید با میزان تقاضا هیچ همخوانی ندارد. از سوی دیگر باید به یکی از عادت‌های موجود میان ایرانی‌ها اشاره کرد. وقتی یک صنعت سودآور می‌شود حتی اگر تخصص موردنیاز آن‌را هم نداشته باشند همه به آن هجوم می‌آورند اما در کنار این موضوع در حال حاضر یکی از مشکلات این است که هزینه تولید خیلی از شرکت‌ها بسیار بالا بوده و برنامه‌ای برای صادرات ندارند در نتیجه این اتفاق، رقابتی ناسالم در بازار شکل گرفته است. اعتقاد من بر این است که نمی‌توان به صورت کامل این کار را ممنوع کرد زیرا قانونی برای ممنوعیت آن وجود ندارد و برخی می‌توانند با هزینه‌های شخصی خود وارد این حوزه شده و کارخانه احداث کنند.

آیا خطوط جدیدی در دست احداث دارید؟

بله، خوشبختانه تمام ظرفیت‌ شرکت کامل است به نوعی که حتی در روزهای تعطیل نیز در مجموعه حضور داشته و فعال هستیم. پروژه‌هایی را در جنوب ایران و همچنین پروژه‌ای را در استان گلستان، شهر گرگان برای احداث خطوط لوله و پروفیل در دستورکار داریم. در واقع ما می‌توانیم این خطوط را برای هر شرکتی که در ایران در حوزه لوله و پروفیل فعالیت می‌کند ایجاد کنیم. ما خطوط را برای شرکت‌ها طراحی و نصب می‌کنیم. از سوی دیگر یکی از برنامه‌های ما تمرکز روی صادرات به کشورهای شمال ایران است. تمرکز روی صادرات به معنای صادرات دستگاه‌های تولیدی به کشورهای هدف خواهد بود. با توجه به اینکه در حال حاضر حوزه صادرات لوله و پروفیل عملکردی ضعیف داشته و نیاز در کشورهای منطقه بیش از نیاز در داخل ایران است، خیلی از شرکت‌هایی که بخش صادرات دارند توانسته‌اند موفق عمل کنند و با قیمت‌هایی بهتر از بازار ایران محصولات خود را راهی بازارهایی همچون عراق، افغانستان و کشورهای شمالی ایران کنند.

صادرات به کدام کشورهای قطعی شده است؟

صحبت‌هایی با ترکیه و یا آلمان شده اما قطعی نشده‌ است. البته چند مشتری از افغانستان نیز هستند که آن هم قطعی نشده است اما در این میان هستند همکارانی که در حوزه صادرات لوله و پروفیل با جدیت فعالیت‌های خود را دنبال می‌کنند و توانسته‌اند در بازارهای خوبی در خارج از کشور حضور پیدا کنند. همچنین با توجه به این موضوع که کشورهای همسایه ایران نیز به دنبال احداث کارخانه در کشور خود هستند در نتیجه تماس‌هایی با مجموعه ماشین سازی پویان برای تجهیز کارخانه‌های لوله و پروفیل خود داشته‌اند.

آیا با توجه به کاهش قیمت نفت و اعلام این موضوع که کارخانه جدیدی احداث نشود، تقاضا برای مجموعه شما وجود دارد؟

پروژه‌ای که اخیرا در استان گلستان انجام دادیم، بسیار موفق بود به نوعی که برای اجرای طرح توسعه نیز برنامه دارد و توانسته در بازارهای بسیاری ورود داشته باشد زیرا هزینه تولید آن پایین است. در حال حاضر شرکت‌هایی که هزینه‌های تولید بالا دارند و یا با سبک سنتی و قدیمی در حال کار هستند نمی‌توانند در بازار رقابت کنند زیرا زمانی حاشیه سود این صنعت به 100 یا 200 درصد هم می‌رسید اما در حال حاضر این عدد به حدود 10 درصد رسیده است. البته در این میان برخی شرکت‌ها با 30 درصد ظرفیت در بازار داخلی فعال هستند اما در مقابل شرکت‌هایی هستند که با توجه به تمرکز در صادرات با 100 درصد ظرفیت مشغول به کار هستند. در نتیجه تقاضا برای ما وجود دارد اما اگر مجوزهای احداث کارخانه به این صنعت داده نشود ما نیز به عنوان تولیدکننده دستگاه‌های لوله و پروفیل با مشکل مواجه خواهیم شد اما موضوع این است که حتی دوستانی که به تازگی کار را با ما شروع کرده‌اند موفق بوده‌اند حتی در شرایطی که بسیاری از کارخانه‌ها با 30 درصد ظرفیت مشغول به کار هستند زیرا دلیل اصلی برای موفقیت در این صنعت کاهش هزینه‌های تولیدی از سوی آنها بوده است.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : جمعه ۸ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۸
کد مطلب: 32747