گروه معادن سنگ آهن
 
نعمت زاده در جریان بازدید از سنگان مطرح کرد:
برخی تقاضاهای دستگاه‌های محلی مخل کار و پیشرفت است
گروه معادن >سنگ آهن - وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه معدن سنگ آهن سنگان، عسلویه دوم است، گفت: اگر مسؤولان محلی دنبال تبدیل آن به قطب منطقه هستند، باید به راه افتادن چرخ تولید در منطقه کمک کنند.
 
به گزارش ماین نیوز، محمدرضا نعمت‌زاده در مراسم افتتاح شرکت معادن سنگ آهن احیای سپاهان با انتقاد از دستگاه‌های محلی، اظهار کرد: بعضی از دستگاه‌های محلی فراموش می‌کنند که باید همه با هم کار کنند و بعضی تقاضاها مخل و مانع پیشرفت کار است.

وی با اشاره به گزارشات وارده به وزارتخانه تصریح کرد: اگر به دنبال پیشرفت هستیم باید فضا را ‌آرام کنیم تا زمینه‌های لازم جهت ورود سرمایه به منطقه ایجاد شود.

نعمت‌زاده با بیان اینکه معدن سنگ آهن سنگان، عسلویه دوم است، افزود: اگر مسؤؤلان محلی به دنبال تبدیل آن به قطب منطقه هستند، باید به راه افتادن چرخ تولید در منطقه کمک کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به نبود آب و برق در منطقه اظهار داشت: با پیگیری‌های انجام شده از طرف وزارت نیرو تمام تلاش خود را جهت برطرف کردن محدودیت‌های موجود به کار می‌بریم.

وی از تخصیص اعتبارات جهت فعال ماندن چرخه تولید شرکت احیاء سپاهان خبر داد و اظهار امیدواری کرد که تا دو سال آینده شاهد افتتاح دو فاز دیگر از پروژه کنسانتره سازی شرکت معادن سنگ آهن احیاء سپاهان باشیم.

او ذخیره محدوده معدنی سنگان را بیش از یک میلیارد تن اعلام و اظهار کرد: با این حال در برخی از گزارش‌های رسیده به وزارت صنعت، معدن و تجارت، متاسفانه خبر از کم‌کاری دستگاه‌های دولتی به گوش می‌رسد.

نعمت‌زاده تصریح کرد: زمانی که قدم به عسلویه گذاشتیم بیابان مطلق بود اما امروز این منطقه امکانات بسیار مناسب و فراوانی دارد. مسئولان، نمایندگان و مردم سنگان نیز اگر خواستار پیشرفت منطقه هستند باید تمام توجه خود را به سنگان معطوف کنند. بنابراین برای پیشرفت منطقه سنگان باید به راه افتادن چرخ تولید کمک کرده تا منطقه به درآمدزایی برسد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در جریان سفر یک روزه خود به استان خراسان رضوی و بازدید از منطقه سنگان با اشاره به اینکه در مرحله نخست مطالعات ژئوفیزیک منطقه سنگان خواف بخش وسیعی از اراضی منطقه اشغال شده بود، گفت: این اراضی پس از پایان مطالعات، آزادسازی شد و زمینه اجرای طرح‌هایی مانند تولید انرژی بادی و... در آن فراهم شده است.

نعمت‌زاده اضافه کرد: پس از پایان کامل مطالعات اکتشافی در منطقه سنگان، تنها نقاطی که ماده معدنی مشخص در آن وجود دارد به فعالیت‌های معدنی اختصاص می‌یابد و سایر اراضی در اختیار پروژه‌های دیگر قرار می‌گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به هزینه‌های بالای این منطقه عنوان کرد: با بانک و صندوق ملی برای تامین بودجه تماس‌هایی گرفته شده است.

به گفته نعمت‌زاده در ۲سالی که وضعیت فولاد در بازار جهانی مناسب نبود، واحدهای تولیدی توانستند از تعطیلی جلوگیری کنند؛ به گونه‌ای که در 1.5 سال گذشته شاهد رشد خوبی در این منطقه بوده‌ایم.

نعمت‌زاده درباره رفع مشکل امور زیربنایی منطقه سنگان نیز گفت: از واحدهای موجود در منطقه درخواست کردیم شرکتی به منظور رفع مشکل امور زیربنایی تاسیس شود. در این‌باره نیز جلسات مختلفی با وزیر نیرو و استاندار برگزار شد تا به هر نحوی این امکانات تهیه شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ظرفیت‌سازی دولت یازدهم برای ۲۰میلیون تن زنجیره فولادی است در ادامه افزود: این ظرفیت‌سازی در قالب راه‌اندازی واحدهای مختلف کنسانتره، گندله، آهن‌اسفنجی، ذوب و نورد بوده تا به‌تدریج صادرات خام سنگ‌آهن کاهش یافته و به صفر برسد.

وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر جلوگیری از خام‌فروشی گفت: تنها راه جلوگیری از خام‌فروشی سنگ‌آهن تکمیل زنجیره فولاد است و دولت در ۲سال اخیر تمام همت خود را بر تکمیل این زنجیره به کار بسته است.

نعمت‌زاده به اکتشافات انجام شده در ۲سال گذشته اشاره و بیان کرد: براساس مطالعات اکتشافی که در گستره ۱۲هزار کیلومتر مربع از منطقه سنگان از سوی سازمان ایمیدرو انجام شد، علاوه بر وجود ذخایر سنگ‌آهن، معادنی از مس، آنتیموان، سرب و روی در منطقه کشف شده که کارشناسان میزان ذخیره سنگ‌آهن در سنگان را بیش از یک میلیارد تن تخمین زده‌اند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: از 1.5 سال قبل تاکنون که به منطقه سنگان سفر کردم، با وجود محدودیت‌های مالی در کشور و افت قیمت سنگ‌آهن و فولاد در جهان، پروژه‌های این منطقه از رشد اجرایی به نسبت مطلوبی برخوردار بوده است.
نعمت‌زاده با اشاره به پیشرفت اجرایی مطلوب، متوسط و ضعیف پروژه‌های صنعتی- معدنی منطقه سنگان خواف افزود: مشکل پروژه‌هایی که روند اجرایی آهسته‌ای در سنگان دارند با گشایش اعتبار و پرداخت تسهیلات برطرف می‌شود.

وی افزود: برای رفع مشکل کمبود آب منطقه سنگان نیز جلساتی با وزیر نیرو در تهران برگزار شد و مذاکراتی در این زمینه انجام شده تا آب مورد نیاز پروژه‌های صنعتی– معدنی این منطقه در نخستین فرصت تامین شود.

نعمت‌زاده بیان کرد: به منظور تکمیل زنجیره فولاد تا پایان امسال ۲ واحد تولید کنسانتره و آهن اسفنجی و یک واحد بزرگ گندله‌سازی در منطقه سنگان خواف راه‌اندازی می‌شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه دولت حامی بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های صنعتی و معدنی است، گفت: براساس اصل ۴۴ قانون اساسی دولت مکلف به واگذاری و راه‌اندازی بنگاه‌های اقتصادی به بخش خصوصی است و تنها در موارد خاص می‌تواند در سرمایه‌گذاری‌های بخش صنعت و معدن سرمایه‌گذاری مستقیم کند.

وی بیان کرد: درمنطقه سنگان نیز اکتشاف و استخراج معادن بزرگ از سوی سازمان دولتی ایمیدرو انجام شده و ماده اولیه در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد اما کار اکتشاف و استخراج معادن کوچکتر به خود بخش خصوصی واگذار می‌شود.

نعمت‌زاده با اشاره به ورود ماشین‌آلات جدید به خراسان رضوی گفت: سال گذشته ۱۳هزار میلیارد ریال ماشین‌آلات جدید که نمونه داخلی نداشتند به این استان وارد و مشمول معافیت گمرکی شدند که از این رقم ۳ هزار میلیارد ریال به منطقه سنگان اختصاص داشت.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۶
کد مطلب: 32728