گروه معادن
 
رییس هیات عامل ایمیدرو خبر داد
آغاز همکاری‌های بانکی و سرمایه‌گذاری آلمان با ایران
گروه معادن - با اجرایی شدن برجام کشورهای مختلفی برای همکاری‌های اقتصادی در ایران ابزار تمایل کرده و در برخی موارد این تمایل‌ها روی کاغذ آمده و تبدیل به قرارداد و توافقنامه شده است. این بار کشور آلمان پس از سفر مقام‌های صنعتی و معدنی ایران به آلمان، از آغاز همکاری‌های بانکی در تابستان سال جاری خبر داده‌اند.
به گزارش ماین نیوز، این در حالی است که اصلی‌ترین مانع در مسیر ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور و به ویژه بخش معدن، مسائل پولی و بانکی است. حال شاید شروع این همکاری آغاز فصلی نو برای سرمایه‌گذاران خارجی و فرصتی مناسب برای بخش معدن باشد.

اقدامات بانکی تسهیل‌کننده ورود سرمایه‌گذاران

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران خبر داد: در سفر اخیر مقام‌های صنعتی و معدنی ایران به آلمان، مذاکرات خوبی انجام شده و طرف‌های آلمانی قول دادند از تابستان امسال همکاری‌های بانکی، صنعتی و سرمایه‌گذاری انجام خواهد شد.

مهدی کرباسیان افزود: افتتاح دفتر تجاری ایران – آلمان موجب خواهد شد تا تاجران بخش خصوصی و تولیدکنندگان کشورمان در آلمان حضور یابند و بتوانند از ظرفیت‌های آن دفتر برای بازاریابی، صادرات یا انتقال فناوری استفاده کنند.

وی ادامه داد: دراین سفر ملاقات‌های مهمی از سوی وزیرصنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو با شرکت‌های متعدد و چند بانک خارجی انجام شد که علاوه برآلمانی‌ها که قول همکاری داده‌اند، ایتالیایی‌ها و بقیه کشورهایی که مذاکراتی با آنها انجام شده، نیز آماده همکاری با ایران شده‌اند.

رییس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: با توجه به مذاکرات انجام شده و آمد و رفت‌های دو طرف و امضای یادداشت تفاهم‌های مختلف، امیدواریم با اقدامات بانک مرکزی و نظام بانکی کشور، نحوه ورود سرمایه و سرمایه‌گذاران به ایران تسهیل شود.

کرباسیان تصریح کرد: از سوی دیگر «ساچه» که به عنوان صندوق ضمانت صادرات ایتالیاست، اکنون مشکلی برای اعطای اعتبارات بلندمدت برای سرمایه‌گذاران ایتالیایی در ایران ندارد که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد خبرهای خوشی دراین زمینه باشیم.

وی گفت: در سفر اخیر همچنین از رییس‌جمهوری ایران برای سفر به آلمان دعوت شده است. در سفر هفته گذشته هیات اقتصادی، صنعتی و بانکی جمهوری اسلامی ایران به آلمان، مرکز اقتصادی ایران و اروپا در برلین گشایش یافت. در این مراسم صدها نفر از مدیران شرکت‌های ایرانی و آلمانی، مقامات ارشد آلمانی و سفیران خارجی مقیم این کشور حضور داشتند.

معدن تشنه سرمایه‌گذاری

بخش معدن برای توسعه و جبران سال‌های گذشته خود امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند جذب سرمایه‌گذار است. در واقع افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش باید از اولویت‌های اصلی مسئولان مرتبط با این بخش باشد.

مصطفی موذن‌زاده، مشاور معاون اول رییس‌جمهوری با اشاره به اهمیت توسعه بخش معدن، اظهار کرد: در سال‌های گذشته به دلیل حاکم بودن اقتصاد نفتی بر کشور، توجه چندانی به بخش معدن و ظرفیت‌های موجود در آن انجام نشده است.

وی ادامه داد: حال باتوجه به توافق میان ایران و ۱+۵ و همچنین اجرایی شدن برجام باید سال‌های گذشته در بخش معدن جبران شود اما برای این اقدام ابتدا باید سرمایه‌گذاری در این بخش انجام شده تا بخش معدن بتواند به جایگاه واقعی خود در اقتصاد کشور برسد.

به گفته موذن‌زاده، درواقع امروز مهم‌ترین اقدام برای بخش معدن، جذب سرمایه‌گذار است. وی معتقد است، در دورانی که معدن و صنایع معدنی در رکود هستند، باید با ایجاد سرمایه‌گذارای در این بخش از ظرفیت‌های معدن بهره‌برداری کرد. در واقع بخش معدن امروز بیش از هر زمان دیگری تشنه سرمایه‌گذاری است.

مشکلات پولی و بانکی را حل کنیم

هرچند سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به بخش معدن اظهار تمایل و علاقه‌مندی کرده‌اند اما همچنان مشکلات پولی بانکی در مسیر ورود آنها به ایران ایجاد مشکل کرده است.

رییس کمیسیون معادن و صنایع اتاق بازرگانی ایران با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه به ۴ کشور اروپایی تصریح کرد: خوشبختانه سفر به این ۴ کشور سفر بسیار خوبی بود. درست مانند سفر هیات تجاری خارجی به ایران، بخش خصوصی ما نیز در این سفر تمایل خود برای همکاری هرچه بیشتر با کشورهای اروپایی را اعلام کرد اما متاسفانه مشکلات پولی بانکی پابرجاست.

بهرام شکوری افزود: بخشی از مشکلات حوزه پولی بانکی به دلایل شیطنت‌های امریکا و بخشی دیگر مربوط به سیاست‌گذاری‌های پولی در داخل کشور است. به‌عنوان مثال برخی موسسات بانکی در کشور که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت می‌کنند از سیاست‌های بانک مرکزی تبعیت نکرده در نتیجه این موضوع می‌تواند تمایل خارجی‌ها را برای حضور در ایران کاهش دهد. به همین دلیل باید در کنار موانعی که از سوی امریکا ایجاد می‌شود به دنبال حل این مشکلات بود.

به گفته وی، می‌توان برای حل این مشکل از بنگاه‌های اقتصادی که با شرکت‌های خارجی ارتباط دارند، استفاده کرد تا بتوان با سرعت بیشتری مشکلات را از میان راه برداشت. در واقع بنگاه‌های اقتصادی باید به دنبال تغییر دیدگاه اروپایی‌ها نسبت به ایران باشند زیرا آنها تمایل دارند ایران را به هاب صادراتی محصولات اروپایی به بازارهای منطقه تبدیل کنند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۷
کد مطلب: 32700
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت