گروه معادن زغال‌سنگ
 
مقررات معدنکاری سنگ سیاه ایالات متحده، بازنگری می‌شود
نبرد داغ دولت اوباما با معدنکاران زغال‌سنگ
گروه معادن >زغال‌سنگ - جنگ زغال‌سنگ در امریکا، هر لحظه داغ‌تر از قبل می‌شود. روزهای گذشته، شهر کاسپر در ایالت وایومینگ امریکا شاهد فریاد هواداران زغال‌سنگ بود؛ معدنکاران و فعالان مختلف اقتصادی که به تصمیمات دولت اوباما اعتراض داشتند و خواستار حمایت از این صنعت روز به انقراض کشور خود بودند.
 
به گزارش ماین نیوز، آنها روی پلاکاردها و دستبندهایی می‌کوبیدند که روی آنها «دوست زغال‌سنگ» حک شده بود. معترضان شعار می‌دادند: «زغال‌سنگ مساوی است با شغل». آنها با خود بیانیه‌هایی حمل می‌کردند که روی‌شان نوشته شده بود: «خاموش کردن معادن زغال‌سنگ باعث ایجاد آتشی می‌شود که سرزمین‌های ما را و آینده ما را خواهد سوزاند. »

به گزارش نشنال بیزینس تایمز، ایالت وایومینگ، بخشی از برنامه بازنگری گسترده‌تر دولت اوباما در صنعت زغال‌سنگ این کشور است. رییس‌جمهور امریکا به دنبال آن است که تغییراتی اساسی در این صنعت قدیمی امریکا بدهد و تاکنون هم با قدرت در مقابل منتقدان طرح‌های «سبز» خود ایستاده است. مقامات رسمی در حال حاضر قوانین و طرح‌هایی را مورد موشکافی قرار می‌دهند که در دهه‌های گذشته، زمینه استخراج زغال‌سنگ توسط شرکت‌های خصوصی را از زمین‌های دولتی فراهم کرده است. گفته می‌شود که به احتمال زیاد، دولت اوباما، هزینه استخراج زغال‌سنگ از محدوده‌های معدنی دولتی را افزایش می‌دهد تا به این وسیله، استفاده از انرژی‌های کم‌آلاینده‌تر را تشویق کرده و آلودگی هوا را مهار کند.این موضوع به ویژه از آن جهت اهمیت می‌یابد که هنوز هم قانون معادن رایج این کشور همان قانونی است که در سال ۱۸۷۲ میلادی تصویب شده است. براساس این قانون، هنوز هم معدنکاران می‌توانند با پرداخت ۵ دلار، یک آکر (واحد مساحت) از زمین‌های دولتی را اجاره کرده و در آن اقدام به هر نوع بهره‌برداری کنند. اما زغال‌سنگ، نخستین حوزه معدنی است که دولت اوباما به دنبال اصلاح قوانین آن است؛ آن هم زغال‌سنگی که در سال‌های گذشته بیشترین ضربه‌ها را از رکود معدنی جهانی خورده و اوضاع مناسبی ندارد.


گسترش اعتراضات زغال‌سنگ
اعتراض معدنکاران و فعالان اقتصادی در شهر کاسپر، نخستین تجمع اعتراضی ماه مه و ژوئن امسال میلادی است. قرار است که ۵ تظاهرات دیگر هم تا انتهای ماه آینده، در ایالت‌های زغال‌سنگ خیز امریکا برگزار شود. آنها امید دارند که با این اعتراض‌ها، حمایت دولت را از صنعت زغال‌سنگ به‌دست آورند؛ آن هم در شرایطی که مسئله بیکاری تبدیل به یکی از مهم‌ترین مسائل روز امریکا شده و نیاز به مشاغل صنعت زغال‌سنگ احساس می‌شود. چند ماه پیش هم، شرکت زغال‌سنگ مورای انرژی امریکا از شکایت خود علیه اوباما خبر داد. دلیل شکایت این شرکت برجسته، سختگیرانه‌تر شدن استانداردهای زیست‌محیطی امریکا در مدیریت اوباما بود. شرکت «مورای انرژی» اعلام کرده بود در دادگاه عالی فدرال این کشور علیه سیاست‌های دولت اوباما شکایت کرده است. این شکایت‌نامه را فعالان صنعت زغال‌سنگ ۲۴ ایالت مختلف امریکا امضا کرده‌اند. به ادعای این شرکت، استاندارد جدید زیست‌محیطی تصویب شده به‌وسیله دولت اوباما مبنی بر محاسبه سطح آلایندگی مناطق معدنکاری زغال‌سنگ برای پایین نگه داشتن میزان اوزون آنها در سطح کمتر از ۷۰ پی‌پی‌ام در یک‌میلیون، باعث می‌شود که حتی برخی از پارک‌های ملی امریکا هم نتوانند به این استانداردها عمل کنند. مطالعه جدید «اتحادیه ملی معدنکاری» امریکا نشان می‌دهد که با اجرای این استاندارد جدید، بین ۴۰هزار تا ۷۷هزار نفر کارگر معدن زغال‌سنگ، شغل خود را از دست می‌دهند و از فروش بخش زغال‌سنگ امریکا بین ۱۴ تا ۲۹ میلیارد دلار کاسته می‌شود. در هر صورت، به نظر می‌رسد که دولت اوباما، اهمیت دادن به مسائل زیست‌محیطی را مهم‌تر از اشتغالزایی دانسته است. اداره مدیریت سرزمین امریکا که مسئولیت انجام بازنگری قانون استخراج معادن زغال‌سنگ را برعهده دارد، اعلام کرده برای انجام این کار از نظرات عمومی پیرامون اثرات زیست‌محیطی و مطالعات انجام شده در این زمینه بهره خواهد برد. گفته می‌شود که فرآیند اصلاح این قانون و شیوه معدنکاری زغال‌سنگ در امریکا ممکن است تا ۳سال به طول بینجامد. با این حال، اوباما که دوران حکومتداری‌اش تا ۸ ماه دیگر به انتها می‌رسد، اعلام کرده تا زمان پایان فرآیند بازنگری در قوانین معدنکاری زغال‌سنگ، هیچ مجوز دیگری برای معدنکاری اعطا نخواهد شد.


تعهد به آینده
سالی جوئل، وزیر کشور امریکا، زمانی که در ابتدای امسال میلادی خبر بازنگری در قانون استخراج زغال‌سنگ و ضرب‌الاجل آن را اعلام می‌کرد، به رسانه‌ها گفت: «ما نسبت به نسل کنونی و نسل‌های آینده تعهد داریم. باید اطمینان پیدا کنیم که برنامه دولتی استخراج زغال‌سنگ، منافع پرداخت‌کنندگان مالیات کشور را تامین می‌کنند و به اثرات زیست‌محیطی آن هم به اندازه کافی اهمیت می‌دهد. »شرکت‌های زغال‌سنگ که به شدت مخالف برنامه بازنگری هستند، اینگونه استدلال می‌کنند که هر گونه بازبینی قوانین تنها منجر به ضربه‌های شدیدتری به بدنه صنعتی می‌شود که هم‌اکنون هم از رکود معدنی ضربه‌های زیادی خورده‌اند. قیمت کنونی زغال‌سنگ به پایین‌ترین سطوح دهه‌های گذشته خود رسیده است. در تجمع ایالت وایومینگ، فرماندار جمهوری‌خواه این ایالت، مت مید هم به انتقاد شدید از سیاست معدنی باراک اوباما پرداخت و آن را حمله‌ای به بخش زغال‌سنگ ایالات متحده خواند. او تنها پس از ۲ سال از برگزاری تظاهرات اعتراضی، در پیامی که رسانه‌های محلی آن را انتشار دادند، گفت: «دولت(اوباما) تصوری غیرواقعی از جهان بدون زغال‌سنگ دارد. او در حالی به دنبال بازنگری در قوانین و مقررات است که باید جایگاه مهم زغال‌سنگ را در جهان امروز به رسمیت شناخته و برای بهبود وضعیت آن، سرمایه‌گذاری کند. »


دوران سیاه شرکت‌های زغال‌سنگ
زغال‌سنگ روزگار خوشی را سپری نمی‌کند. تب این سنگ سیاه در حال سرد شدن است و قیمت‌های آن باز هم در انتظار کاهش بیشتر است. این شرایط را می‌توان ناشی از رشد کند اقتصادی چین، بهبود بازار گاز طبیعی و نگرانی‌های فزاینده از تغییر آب و هوا و آلودگی‌های آب و هوا دانست. چندین شرکت معدنی امریکا (ازجمله شرکت انرژی پی‌بادی و آرچ کول)، به دنبال این شرایط در ماه‌های گذشته اعلام ورشکستگی کرده‌اند. بیشتر شرکت‌های زغال‌سنگ امریکا در زمین‌های دولتی ایالات غربی این کشور و به‌ویژه ایالت ویومینگ فعالیت می‌کنند. مارک اسکولاس، استاد حقوق دانشگاه کلرادو و کارشناس محصولات معدنی می‌گوید: «با توجه به آنکه ۴۰درصد از تولیدات زغال‌سنگ امریکا از دارایی‌های دولتی به‌دست می‌آیند، هر گونه تغییری در برنامه‌های معدنکاری دولتی منجر به آن می‌شود که قیمت زغال‌سنگ و قوانین حاکم بر کل بازار زغال‌سنگ این کشور دچار نوسان شود. »با این حال، اثرگذاری قوانین بر بازار زغال‌سنگ ایالت‌های غربی امریکا بیشتر خواهد بود. اسکولاس اضافه می‌کند: در حال حاضر بیشتر شرکت‌های معدنی امریکا تا ۲۰ سال آینده، محدوده‌های معدنی زیر فعالیت خود را از دولت اجاره کرده‌اند و ذخایر زغال‌سنگ هم در این مدت به اتمام نخواهد رسید. تعداد معادن زغال‌سنگ کنونی ایالات متحده که در حال فعالیت هستند به ۳۰۰ مورد می‌رسند که در ۴۷۵هزار آکر و در ۱۰ ایالت این کشور به تولید سوخت بازمانده از عصر انقلاب صنعتی مشغول هستند. برنامه معدنکاری زغال‌سنگ این کشور هم از سال ۱۹۲۰م تاکنون پابرجا است؛ زمانی که دولت وقت امریکا تصمیم گرفت برای رونق بیشتر صنعت زغال‌سنگ کشور خود، برخی از محدوده‌های معدنی غنی زغال‌سنگ خود را به شرکت‌های خصوصی واگذار کند. با این حال، به نظر می‌رسد پس از نزدیک به یک قرن، دوران حمایت دولت این کشور از شرکت‌های زغال‌سنگی به انتها رسیده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۵
کد مطلب: 32628
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت